Ледник изчезва :O

Нещата от живота
Алминатора__

Ледник изчезва :O

Мнение от Алминатора__ »

http://www.dnes.bg/article.php?id=60051

Ледникът "Ечаурен" край Сантяго, който осигурява столицата с до 70% от водните й нужди, може да изчезне през следващия половин век.

Това предупреди чилийската официална служба по водите.

В нов доклад за ледниците в Чили основната водна компания - Генералната дирекция по водите, съобщава, че ледените повърхности на Ечаурен отстъпват с по 12 метра на година.

"Тези ледници изчезват", казва Антонио Вергара от дирекцията.

Той е работил за изследвания в областта на ледниците през последните 35 години и твърди, че при сегашния темп на топене Ечаурен и други по-малки ледници край Сантяго могат да изчезнат през следващите 50 години.

Реката Майпо и по-малки нейни притоци, основни водни източници за Сантяго, околностите му и за селското стопанство в региона, текат от Ечаурен.

Недостигът на вода ще принуди чилийците да търсят нови източници на вода и може да предизвика мащабно преместване на населението в Централно Чили", смята още изследователят.
Loopmaster

Re: Ледник изчезва :O

Мнение от Loopmaster »

Аз си помислих, че ледник си е сменил вярата и вместо симпатизант на атака, сега е на дуписе-то :D
Don't be a prisoner of your own style!

Бла Бла Бла!

В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат :lol:
botlik3

Мнение от botlik3 »

Ахах, това е като култовата тема за скандалните снимки на Голия Актив. :lol:
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

много интересно..
Публикувай отговор