Маккейн или Обама?

Нещата от живота

?

Маккейн
8
17%
Обама
35
76%
Друг
3
7%

Общо гласове: 46

Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Маккейн или Обама?

Мнение от AcTivE »

Изображение

Изображение

Следва паралелът, направен от агенция Франс прес за това какво планират да направят двамата кандидати при победа в президентската надпревара.

Ирак
Барак Обама обещава да сложи край на конфликта за 16 месеца. Той е против изграждането на постоянни бази и е готов за изпраща войски в случай на катастрофа или на геноцид.

Джон Маккейн смята, че САЩ са на път да спечелят войната. Той обмисля присъствието на американски части в Ирак в продължение на 100 г. по модела на американските бази в Германия, Япония или Южна Корея. Казва, че предпочита да загуби изборите отколкото да загуби войната.

Иран
Обама е за диалог с Иран, само ако това е в интерес на САЩ. Диалогът най-напред трябва да започне на ниско равнище. Подкрепя международни санкции, за да се насърчи Иран да направи ядрената си програма прозрачна.

Маккейн е категоричен, че има само едно нещо, което е по-лошо от военна акция и това е ядрен Иран. Против е започването на диалог, иска затягане на международните санкции, включително и извън ООН.

Близкия изток и Израел
Според Обама по ангажирането на САЩ на страната на Израел не може да се преговаря. Ерусалим трябва да остане неделимата столицата на Израел.

Кандидатът на демократите е противник на политиката на колонизиране на палестинските земи. Подкрепя създаването на палестинска държава и се обявява за изолирането на ХАМАС и на Хизбула, докато те не се откажат от тероризма и не признаят правото на съществуване на Израел.

Маккейн, горещ поддръжник на военната помощ за Израел, се определя като най-лошия враг на ХАМАС. Насърчава преговорите между Израел и Махмуд Абас и призовава за изолиране на ХАМАС, Хизбула и Сирия.

Русия
За Обама Русия не е нито неприятел, нито близък съюзник и занапред върху нея трябва да се оказва натиск за повече демокрация. По време на конфликта с Грузия той най-напред прикани Москва и Тбилиси към сдържаност, а след това остро осъди Русия. Обяви се за териториалната цялост и зачитането на суверенитета на Грузия.

Маккейн иска Русия да бъде изключена от Г-8. Отнася се много критично към бившия президент Владимир Путин - "опасен човек", и обвинява руските ръководители, че искат да възстановят "руската империя". Той осъди руската агресия срещу Грузия, недвусмислено заставайки на страната на Тбилиси.

Икономика
Барак Обама обещава да намали данъците за печелещите под 75 хил. долара годишно, като обложи по-тежко доходите над 250 хил. долара на година.

Джон Маккейн обещава да продължи намаляването на данъците. Зарича се да преследва федералните разходи от местен интерес и предлага замразяване за една година на невоенните федерални разходи.

Енергия
Барак Обама е за ограничаване на емисиите на въглероден диоксид и за пазар на правата за замърсяване. Поставя си за цел да намали с 80% на емисиите на въглероден диоксид до 2050 г. Желае да инвестира 150 млрд. долара за 10 г. в технологиите за чиста енергия. Иска ограничаване на търсенето на петрол в моретата.

Джон Маккейн също е за ограничаване на въглеродния диоксид и за пазар за правата за замърсяване. Предвижда намаляване с две трети на емисиите до 2050 г. Подкрепя - след като първоначално се противопостави - вдигането на мораториума върху проучването на морското дъно за петролни находища.

Желае изграждането на нови АЕЦ. Против е отпускането на федерални помощи за насърчаване на чистите видове енергия.

Имиграция
Барак Обама се обявява за реформа в областта на имиграцията, съчетаваща укрепване на границите и контрола и безусловното легализиране на близо 12 милиона нелегални имигранти.

Джон Маккейн, който бе сред инициаторите на законодателна инициатива в този смисъл през 2006 г., набляга на необходимостта за укрепване на границите, преди да се пристъпи към реформата.

Международна търговия
Обама предлага нови преговори по Северноамериканското споразумение за свободна търговия - Алена - с Канада и Мексико. Той иска всички договори за свободна търговия да съдържат гаранции за условията на труд и опазването на околната среда.

Маккейн поддържа Алена и гледа на свободната търговия като на важен инструмент на американската външна политика.

Аборти
Барак Обама подкрепя правото на аборт, но е за насърчаване на алтернативите на преждевременното прекъсване на бременността - по-добро полово възпитание, осиновяване и т.н.

Джон Маккейн е против абортите.

Мен лично повече ми допада Маккейн, макар че от предишните президенти подкрепям тези на демократическата партия. Просто Обама няма вид за президент на най-могъщата страна в света, а и политиката му ми изглеждал лигава и несериозна.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Re: Маккейн или Обама?

Мнение от The Chameleon »

Е ако Обама беше с идеите на Маккейн щеше да е КВИТ !!!! :D :D :D Негрото антигерой, мноо добро. :lol:

Иначе, Маккейн ще ни доведе по-бързо до WWIII, няма как да не съм на негова страна. 8)
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
БИЛИслав

Мнение от БИЛИслав »

The Chameleon написа:Е ако Обама беше с идеите на Маккейн щеше да е КВИТ !!!! :D :D :D Негрото антигерой, мноо добро. :lol:

Иначе, Маккейн ще ни доведе по-бързо до WWIII, няма как да не съм на негова страна. 8)

Все пак тя трябва да е почнала до 2012.

Иначе покрепям Обама, ама само защото е черен.
чукам, влизам, гледам заключено
Аватар
STUBBS

Мнение от STUBBS »

Маккейн или Обама?

И двамата са ми противни! :wink:
Rensing
Обратна връзка:

Мнение от Rensing »

Негъра срещу селянина, кой пичели наградата за по-голям боклук? :nuts: Мисля, че на всички ни е ясно...
Duke

Мнение от Duke »

Две лица на една монета. Който и да спечели, ще продължи да харчи данъците на американците за целите на военнопромишления комплекс и тези обещания ще си останат в сферата на пожеланията, както и беше при Буш преди първия му мандат.
Аватар
progata

Мнение от progata »

Политиката на САЩ ми е прекалено противна ,че да я коментирам
BULGARIA AIR - леФски ПАДА, НИЕ НЕ!!!
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Както заявих и във форума на NS (идва от NationStates, за невежите) региона, в който съм:

He's 72, has been a POW in Vietnam and looks like a crippled old wretch. How come that is considered acceptable?

А и на всичкото отгоре е републиканец. Какво, по дяволите, би ме накарало да дам гласа си за него?
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
botlik3

Мнение от botlik3 »

Естествено, че ще изберат Маккейн срещу Обама... Просто избират някой, който Обама ще може да победи. Забележете, че черния е рицарят на бял кон, който е против войната и няма нищо против русия, а Маккейн е изкаран като военен гений, които дори ще предизвика гнева на Русия.
Но който и да спечели пак ще е масон и ще бъде пионка като Буш...
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Алминатора__

Мнение от Алминатора__ »

bOtLik3 написа:Естествено, че ще изберат Маккейн срещу Обама... Просто избират някой, който Обама ще може да победи. Забележете, че черния е рицарят на бял кон, който е против войната и няма нищо против русия, а Маккейн е изкаран като военен гений, които дори ще предизвика гнева на Русия.
Но който и да спечели пак ще е масон и ще бъде пионка като Буш...

Противно на очакванията ти,Маккейн ще спечели.
И аз съм за Обама,ама няма да стане :(
Аватар
Br?neR

Мнение от Br?neR »

Републиканците както винаги :!:
d4rk.1nside
В момента играе: на бизнесчета

Мнение от d4rk.1nside »

чернио :)
остарехме
Аватар
admin
В момента играе: Dreamweaver CS5
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аватар
kitty

Мнение от kitty »

За Обама, изглежда добричък.
Аватар
NoName
В момента играе: Белот ...
Обратна връзка:

Мнение от NoName »

На кой му пука за Америка ...
Only god can judge me , is that right ?
Only god can judge me now .
Only god baby , nobody else , nobody else .
Тудор

Мнение от Тудор »

В темата само един човек е излязъл от чисто състезателния контекст на темата. Глупаво е да се мисли, че един човек, било той президентът на САЩ, може да е по-силен от шепата хора, управляващи САЩ вече повече от сто години. Я се съвземете.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата - поздравявай! Защото когато се връщаш, ще срещнеш същите хора...
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Колебая се, преди бях твърд привърженик на Обама, но сега ми се струва че няма да може да има необходимата решителност в такъв важен момент в какъвто се намира света в момента. Струва ми се че Макейн не е лош кандидат, според мен на него му липсват повечето от недостатъците на Буш. Като цяло смятам че който и да спечели ще е много по-добре от досегашната администрация.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

обама е по готин някъв тъй не прилича на гимназиялен директор
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »