The Silmarillion

Нещата от живота
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

The Silmarillion

Мнение от AcTivE »

Тъй като в последните месеци бях на вълна "Кралете на трилъра", искам да разпусна с някоя фентъзи книжка. Понеже фентъзи манията ми е малко чужда, напук на всички, които ми препоръчват Пратчет, се насочих към Толкин, понеже съм гледал баналният филм с Пръстена... Заслужава ли си книжката? Пускам темата, освен да я коментирате, ако някой от форума я има в наличност и търси купувач - да направим сделка$ или бартер. В books.bg и Хеликон е изчерпана, а по книжните пазари ноу ченс да я намеря.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Re: The Silmarillion

Мнение от The Chameleon »

Адаш, до колкото мога да вярвам на (доверени) хора, струва си, при това Много! :) Дори аз щях да си я взема, ако бях малко по-находчив.
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Warbringer
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.

Мнение от Warbringer »

Зависи... ако харесваш хубави книги - избягвай Толкин и Пратчет :Р Ако ли не - давай.
a.k.a. Disturbed

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

Рандъм страница по средата на книгата : Бла бла бла бронята на елфа е бла бла бла
10 страници след това: Бла бла бла ботушите на елфа бла бла
още 10 страници след това: бла бла бла чорапите на елфа бла бла

Страници от 1 до 100-богове пеят песни и се кефят... Смотани хипита.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Warbringer

Мнение от Warbringer »

Ахахаха, именно :Р
a.k.a. Disturbed

Draksis

Мнение от Draksis »

Книжката наистина е само и единствено за lore фенове. Просто стигнеш ли до средата на някое изречение, почваш да го четеш отначало, защото си забравил кое точно му беше името на героя.

Много, много (ама наистина много, бе) имена, събития, случки... Е, аз си падам по такива неща, затова си я харесах книжката. За съжаление я изгубих. Честно, не помня на кой точно идиот я дадох! А и да съм попадал на него, сигурно си мълчи човека и тва е. Не мога да я открия. Иначе щях да ти я дам, колега.

Направил съм заявка в "Orange"-a, и когато я получат, ще ми звъннат. Не храня големи надежди обаче, защото още чакам Епос I от "Малореон"... И досега не са ми звъннали.

Е, пожелавам ти късмет да я намериш. Заслужава си, наистина си заслужава.

EDIT: Между другото, Максуел има екземпляр от нея. Купих му я за един РД, но той изобщо не я хареса. Ако досега не си е запалил печката с нея, можеш да я поискаш от него. Сигурен съм, че с радост ще ти я преотстъпи, у тях сигурно събира прах на някоя лавица... :)
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Ще го питам тоя манияк. Последният път се ступахме и двамата се разделихме накуцвайки, дано не ми е сърдит :twisted:
Ледник

Мнение от Ледник »

В библиотеката ми има две или три книги, които съм почвал и никога не съм дочитал. "Силмарилион" е една от тях. Общо взето ще ти хареса единствено ако по обед сядаш редом с баба си пред телевизора да следите латиноамериканските теленовели.

Ако ти се чете интелигентно фентъзи, препоръчвам Пратчет. Даже си намери Going postal на английски, че май няма да я преведат това хилядолетие. Величествено добра е. :)

Иначе можеш да хвърлиш едно око на "Агнецът" на Кристофър Мур. Спомням си, че ми беше адски смешна като я четох навремето. :) Има си всичко - любов, фентъзи... Исус... Една от малкото книги, които съм препрочитал повече от веднъж.
Draksis

Мнение от Draksis »

AcTivE написа:Ще го питам тоя манияк. Последният път се ступахме и двамата се разделихме накуцвайки, дано не ми е сърдит :twisted:
Каза ми, каза ми... :)

И не, не ти е сърдит. Ами си показва раните с кеф и гордост. :) К'во да го правиш, яде много бой от сестра си в главата... :P
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
Алминатора__

Мнение от Алминатора__ »

AcTivE написа:Тъй като в последните месеци бях на вълна "Кралете на трилъра", искам да разпусна с някоя фентъзи книжка. Понеже фентъзи манията ми е малко чужда, напук на всички, които ми препоръчват Пратчет, се насочих към Толкин, понеже съм гледал баналният филм с Пръстена... Заслужава ли си книжката? Пускам темата, освен да я коментирате, ако някой от форума я има в наличност и търси купувач - да направим сделка$ или бартер. В books.bg и Хеликон е изчерпана, а по книжните пазари ноу ченс да я намеря.
Песен за огън и лед>Фродо и миниатурната изкуствена вагина
NhazUl

Мнение от NhazUl »

Алминатора__ написа:
AcTivE написа:Тъй като в последните месеци бях на вълна "Кралете на трилъра", искам да разпусна с някоя фентъзи книжка. Понеже фентъзи манията ми е малко чужда, напук на всички, които ми препоръчват Пратчет, се насочих към Толкин, понеже съм гледал баналният филм с Пръстена... Заслужава ли си книжката? Пускам темата, освен да я коментирате, ако някой от форума я има в наличност и търси купувач - да направим сделка$ или бартер. В books.bg и Хеликон е изчерпана, а по книжните пазари ноу ченс да я намеря.
Песен за огън и лед>Фродо и миниатурната изкуствена вагина
+ 1024. Ама и Силмарилиона си го бива.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Добре бе, това Песен за огън и лед не съм го чел, ама заглавието ми се струва твърде гейско. И винаги съм си мислел, че е някакво детско фентъзи за дракони, мечове, чест и путки майни. Палар метал, ахахаха.
джумерки
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Еми винаги, когато съм чувал/чел за книгата, съм оставал с такова впечатление. Съжалявам :P
джумерки
Warbringer

Мнение от Warbringer »

Нищо общо, но все пак има повей на палар мерал , но си струва ;)
a.k.a. Disturbed

The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

Кире_Гръчата написа:Еми винаги, когато съм чувал/чел за книгата, съм оставал с такова впечатление. Съжалявам :P
Много бъркаш човече, вътре има инцест, не е за пропускане. :lol:
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Draksis

Мнение от Draksis »

The Chameleon написа:
Кире_Гръчата написа:Еми винаги, когато съм чувал/чел за книгата, съм оставал с такова впечатление. Съжалявам :P
Много бъркаш човече, вътре има инцест, не е за пропускане. :lol:
Как си знаех, че ще го споменеш, перверзнико! :P :P :P
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
Аватар
VALEN7INVS
Цар

Мнение от VALEN7INVS »

Кире_Гръчата написа:Добре бе, това Песен за огън и лед не съм го чел, ама заглавието ми се струва твърде гейско. И винаги съм си мислел, че е някакво детско фентъзи за дракони, мечове, чест и путки майни. Палар метал, ахахаха.
Точно детско фентъзи не е. И има путки майни в изобилие. ;р
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Препоръчаха ми го, обаче разбрах, че са серия от книги. Не искам да пълня библиотеката с фентъзи поредица, не съм фентъзи фен, просто трябва ми нещо различно за морето на плажа :lol:
Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Мнение от ТРУПОНАРЕЗЕНинс »

Зубров, четеш английски наброски в оригинал?!

Респект, човече! Респект!

Искрено изричам.
Има време, когато този опит ще ти помогне да нахлуеш в дебрите на тежката артилерия НЕПРЕВОДИМИ ингилизи и това супер ме радва.

Дерзай.

И не бързай,
припряността е зло, априори.

Поздрави.
Нема таа, нема онаа.
Аватар
VALEN7INVS
Цар

Мнение от VALEN7INVS »

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:Зубров, четеш английски наброски в оригинал?!
И не само той, държа да добавя. И не само той. :oops:

В интерес на истината, не съм си купувал книга на български от вече сума и време вече, няма и изгледи да го направя... Планувах да си поръчам Вещерът на български, но за сега няма пари и за това, защото е задължително първо да се сдобия с един английски медицински речник...
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Публикувай отговор