64-bit и 32-bit

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
Lord of the dreams
Обратна връзка:

64-bit и 32-bit

Мнение от Lord of the dreams »

Ще ви помоля да ми обясните каква е разликата между 64-bit и 32-bit версиите на операционните системи(по-специално на Уиндоус ХП),както и разликите и особеностите на 64-bit и 32-bit процесорите и кои са по-хубави(както процесори,така и ОС).Благодаря предварително. :)
The Alternative

Мнение от The Alternative »

Ти порастна! Но си все още малчо - en.wikipedia.org
Аватар
Lord of the dreams
Обратна връзка:

The Alternative написа:Ти порастна! Но си все още малчо - en.wikipedia.org
Е,мерси все пак.
ЕДИТ:От това научно обяснение в Уикипедия не разбрах много.Всъщност разбрах 2 % от цялата работа. :lol: Някой друг да се притече на помощ?
Чукопад

Re: 64-bit и 32-bit

Мнение от Чукопад »

Lord of the dreams написа:Ще ви помоля да ми обясните каква е разликата между 64-bit и 32-bit версиите на операционните системи(по-специално на Уиндоус ХП),както и разликите и особеностите на 64-bit и 32-bit процесорите и кои са по-хубави(както процесори,така и ОС).Благодаря предварително. :)
Ми то има само на уиндоус 64 битова версия бе,про.

И разликата е,че едното(64) е по-бъгаво от другото(32).
Аватар
Krasen

Re: 64-bit и 32-bit

Мнение от Krasen »

Чукопад написа: Ми то има само на уиндоус 64 битова версия бе,про.

И разликата е,че едното(64) е по-бъгаво от другото(32).
Има и за линукс 64 битова.
Кой бил про после ;щ
"At the end of your road mine begins."
botlik3

Мнение от botlik3 »

Браво, браво. Хубаво си премерихте пишките...
А сега някой да му отговори на въпроса.
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Sick boy

Мнение от Sick boy »

bOtLik3 написа:Браво, браво.
:lol: И на тебе ли хора ти го вкара това браво брао в речника :lol:
Аз моята душа... май си я оставих в хладилника

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman
Аватар
B.L.

Мнение от B.L. »

Lord of the dreams написа: Е,мерси все пак.
ЕДИТ:От това научно обяснение в Уикипедия не разбрах много.Всъщност разбрах 2 % от цялата работа. :lol: Някой друг да се притече на помощ?
Възможно най-кратко и разбираеамо за теб - 64-битовите са по добри(процесори), по бързи, могат да работят с по-големи масиви от информация етс; а ОС се избира в зависимост от процесора
Изображение

Изображение
botlik3

Мнение от botlik3 »

Jamaican Herbman написа:
:lol: И на тебе ли хора ти го вкара това браво брао в речника :lol:
Възможно е, не помня вече :)
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Аватар
Lord of the dreams
Обратна връзка:

бай Лазо написа:
Възможно най-кратко и разбираеамо за теб - 64-битовите са по добри(процесори), по бързи, могат да работят с по-големи масиви от информация етс; а ОС се избира в зависимост от процесора
Йей,моя процесор е 64-битов,значи все пак не е много стар(Пентиум Д 3 гхз)! :)
Аватар
Dumbaldor

Мнение от Dumbaldor »

Аз пък имам един супер малоумен въпрос. Чудя се Intel Core 2 Duo 64 битов или 32 битов процесор е и всички такива процесори ли са 64 или 32 битови или зависи от модела ??? Логиката ми сочи че трябва да са 64 битови ама може и да греша.
Чукопад

Мнение от Чукопад »

Lord of the dreams написа: Йей,моя процесор е 64-битов,значи все пак не е много стар(Пентиум Д 3 гхз)! :)
То хубаво,че ти е 64 битов,ама като уиндоуса ти е обикновен,не можеш да го ползваш.Единствените благинки,които можеш да изкараш от твоя 64 битов процесор са,ако не греша,по бързото зареждане на вградените в уиндоус приложения.И не си заслужава,при положение,че всички останали програми вървят адски тегаво и бъгаво.Което доказва,че 64 се различава от 32 само заради бъговете.
Аватар
Hangwire

Мнение от Hangwire »

Чукопад написа: То хубаво,че ти е 64 битов,ама като уиндоуса ти е обикновен,не можеш да го ползваш.Единствените благинки,които можеш да изкараш от твоя 64 битов процесор са,ако не греша,по бързото зареждане на вградените в уиндоус приложения.И не си заслужава,при положение,че всички останали програми вървят адски тегаво и бъгаво.Което доказва,че 64 се различава от 32 само заради бъговете.
Разбирач...заминавай си в Guild Гъз

64 бит технологията е доста по-добра от 32бит,но повечето програми не са оптимизирани за 64.Заради това,програмите вървят по-мудно,а уиндоус приложенията нормално (ако си съответно с 64битовата версия на операционната ти система)
Чукопад

Мнение от Чукопад »

Blue написа: Разбирач...заминавай си в Guild Гъз

64 бит технологията е доста по-добра от 32бит,но повечето програми не са оптимизирани за 64.Заради това,програмите вървят по-мудно,а уиндоус приложенията нормално (ако си съответно с 64битовата версия на операционната ти система)
Тогава за къв кур ти е,при положение,че при 64 битовата версия едното върви нормално,другото мудно,а при 32 всичко върви нормално?Аз лично не виждам смисъла :roll: Про.
Аватар
Hangwire

Мнение от Hangwire »

Чукопад написа: Тогава за къв кур ти е,при положение,че при 64 битовата версия едното върви нормално,другото мудно,а при 32 всичко върви нормално?Аз лично не виждам смисъла :roll: Про.
Обяснявам ти защо 64битовите процесори са по-добри,не съм ти давал препоръки за закупуване :lol:
Чукопад

Мнение от Чукопад »

Blue написа: Обяснявам ти защо 64битовите процесори са по-добри,не съм ти давал препоръки за закупуване :lol:
Обясни ми с какво 64 битовите процесори са по-добри,защото по същия начин аз мога да ти кажа,че 1>2.
Аватар
Hangwire

Мнение от Hangwire »

Чукопад написа: Обясни ми с какво 64 битовите процесори са по-добри,защото по същия начин аз мога да ти кажа,че 1>2.
omfg...кретен...
Чукопад

Мнение от Чукопад »

Blue написа: omfg...кретен...
аре кажи бе боклук,нали си много умен?
аз лично си отговорих на въпроса,ти можеш ли да ми отговориш?
Аватар
Hangwire

Мнение от Hangwire »

Чукопад написа: аре кажи бе боклук,нали си много умен?
аз лично си отговорих на въпроса,ти можеш ли да ми отговориш?
Прочети малко по въпроса.Чел съм това,по-добри са от официални източници.Кво,искаш да ти опиша как се обработват данните ли?
Те ако ти разбереш ЗАЩО всъщност,отваряй Almintel,и почвай...
Боклук бтв ще викаш на баща си,след като това явно е най-ниското в ценностната ти система.Ако имаш някакви други въпроси,нека бъдат на ЛС.

пп,майка ти е мъж,Сашко
Аватар
Dumbaldor

Мнение от Dumbaldor »

Оха, охладете страстите малко :). Все пак така и не разбрах. Core 2 Duo 64 bit или 32 bit са ???
Публикувай отговор