За буца сирене
- Гиро мекицата
За буца сирене
След Гиро и Медо идва ред и на историята на Тошо
За буца сирене
Тошо взе пенсията си във вторник и на следващият ден жена му го прати на пазар.
-Вземи хляб и една буца сирене,ето записала съм продуктите на бележка да не ги забравиш.-каза тя,докато го изпращаше на вратата
Тошо прибра десетолевката в джоба и първо отиде до хлебопекарната
-Здрасти Тошо.-поздрави го продавачът
-Един ръжен хляб,Иване.
-Заповядай-каза Иван връщайки рестото.
-Какво друго трябваше да купя?-чудеше се Тошо и погледна бележката.-Аха...-досети се той и тръгна към магазина на следващата пресечка.
Тошо влезе в магазина и поиска една малка буца сирене
Тъкмо извади парите когато някакъв мъж насочи нож към него и извика:
-Дай ми парите!Веднага или ще пострадаш.
-Имам само 9 лева и някакви стотинки,моля те остави ме.-каза притеснен пенсионерът.
-Казах,дай парите!-повтори мъжът
-Не.-отвърна Тошо
В следващия момент той бе наръган на 2 места с нож и се свлече на пода крещящ от болка.Крадецът взе дребната сума и побягна от магазина.Чу че продавачът говори с полицията и започна да спринтира още по бързо по улицата.Изведнъж почуства как полита,а след това нищо...мъжът умря на място,блъснат от кола.Хартиениете левове се разхвърчаха наоколо.
Телефонът звънна
-Добър ден,вие ли сте Госпожа Тошева
-Да
-Мъжът ви е бил нападнат,раните са били твърде дълбоки,неможахме да го спасим,съжалявам...
Чу се плач от отсрещната страна,а след това телефонната връзка прекъсна.
„Вчера, жена, пенсионерка се е хвърлила от петия етаж…”пишеше във вестникът от четвъртък на последната страница.
За буца сирене
Тошо взе пенсията си във вторник и на следващият ден жена му го прати на пазар.
-Вземи хляб и една буца сирене,ето записала съм продуктите на бележка да не ги забравиш.-каза тя,докато го изпращаше на вратата
Тошо прибра десетолевката в джоба и първо отиде до хлебопекарната
-Здрасти Тошо.-поздрави го продавачът
-Един ръжен хляб,Иване.
-Заповядай-каза Иван връщайки рестото.
-Какво друго трябваше да купя?-чудеше се Тошо и погледна бележката.-Аха...-досети се той и тръгна към магазина на следващата пресечка.
Тошо влезе в магазина и поиска една малка буца сирене
Тъкмо извади парите когато някакъв мъж насочи нож към него и извика:
-Дай ми парите!Веднага или ще пострадаш.
-Имам само 9 лева и някакви стотинки,моля те остави ме.-каза притеснен пенсионерът.
-Казах,дай парите!-повтори мъжът
-Не.-отвърна Тошо
В следващия момент той бе наръган на 2 места с нож и се свлече на пода крещящ от болка.Крадецът взе дребната сума и побягна от магазина.Чу че продавачът говори с полицията и започна да спринтира още по бързо по улицата.Изведнъж почуства как полита,а след това нищо...мъжът умря на място,блъснат от кола.Хартиениете левове се разхвърчаха наоколо.
Телефонът звънна
-Добър ден,вие ли сте Госпожа Тошева
-Да
-Мъжът ви е бил нападнат,раните са били твърде дълбоки,неможахме да го спасим,съжалявам...
Чу се плач от отсрещната страна,а след това телефонната връзка прекъсна.
„Вчера, жена, пенсионерка се е хвърлила от петия етаж…”пишеше във вестникът от четвъртък на последната страница.
-
- Обратна връзка:
Добре.
Решил си смърт, на всяка цена си решил да има смърт. Оцелява само магазинерът. Помисли над това.
Принципно глобална идея не се намира, но разказът е интересен фрагмент от един кървав свят.
Решил си смърт, на всяка цена си решил да има смърт. Оцелява само магазинерът. Помисли над това.
Принципно глобална идея не се намира, но разказът е интересен фрагмент от един кървав свят.
Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
-
- Обратна връзка: