7600GS vs 7300GT
- Cpl. D.Hicks
- В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
- Обратна връзка:
7600GS vs 7300GT
Сега отивам да си взема конфигурацията, като ще ми сложат за видеокарта 7300ГТ ДДР3 със охлаждане Залман. По принцип съм се разбрал с хората от фирмата, когато им докарат 7600ГС ДДР3 че мога да отида да си сменя моята, като доплатя цената на ГС-а. Въпросът ми е, дали пък не мога да си остана с 7300ГТ? Добра карта ли е?
Код за потвърждение: Избери целия код
"History is written by the victors."-
Алминатора
- Обратна връзка:
Re: 7600GS vs 7300GT
Хикс написа:Сега отивам да си взема конфигурацията, като ще ми сложат за видеокарта 7300ГТ ДДР3 със охлаждане Залман. По принцип съм се разбрал с хората от фирмата, когато им докарат 7600ГС ДДР3 че мога да отида да си сменя моята, като доплатя цената на ГС-а. Въпросът ми е, дали пък не мога да си остана с 7300ГТ? Добра карта ли е?
Аз съм със 7300ГТ ДДР3, добра е, но 100% си заслужава да доплатиш за 7600ГС !
ПП. Честита конфигурация и не забравяи да земеш хубаво захранване
В момента е на честоти ядро: 630 мхз, а памет: 1844. При пълно натоварване температурате не надвишава 54*С. Може и още, тъй като това не е мн. висока темп. за видеокарта под пълно натоварване, но зацепва, защото не достига достатъчно напрежение и ще трябва да се увеличава волтажа на ядрото/паметта, а мен не ме бива с поялника. 
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
- Sarge`
- Обратна връзка:
Pileto написа:Ей Ламинаторе...земи прочети малко преди да питаш глупости, клоква се с програми и, да, вдигат се честотите на паметта и ядрото.Алминатора написа:Как се клоква видео карта?В смисъл,паметта ли се вдига?
Чакай,чакай,не е Ламинатор,а Инхалатор!Инхалаторе тук ще намериш нужната ти информация!
The Reason of War is not to die for your country,but to make the other bastard,die for his!
Bulgarian
Bulgarian
-
Алминатора
- Обратна връзка:
Pileto написа:Ей Ламинаторе...земи прочети малко преди да питаш глупости, клоква се с програми и, да, вдигат се честотите на паметта и ядрото.Алминатора написа:Как се клоква видео карта?В смисъл,паметта ли се вдига?
Виж,аз знам че могат да се вдигат за честотит(моите вече са вдигнати) но не знаех дали може да се вдига паметта.Мислех че това е форум и може да се пита,но след като не може...
Не, не е Инхилатор. Или е Алтернатор или е АкумулаторMarine написа:Pileto написа:Ей Ламинаторе...земи прочети малко преди да питаш глупости, клоква се с програми и, да, вдигат се честотите на паметта и ядрото.Алминатора написа:Как се клоква видео карта?В смисъл,паметта ли се вдига?
Чакай,чакай,не е Ламинатор,а Инхалатор!Инхалаторе тук ще намериш нужната ти информация!
Та къвто ще да е, ако ще и Илуминатор да е, на линка има информация
Яко подписи...х
Ламинаторе, как искаш да я вдигаш тая памет бре, с кран лиАлминатора написа:Pileto написа:Ей Ламинаторе...земи прочети малко преди да питаш глупости, клоква се с програми и, да, вдигат се честотите на паметта и ядрото.Алминатора написа:Как се клоква видео карта?В смисъл,паметта ли се вдига?
Виж,аз знам че могат да се вдигат за честотит(моите вече са вдигнати) но не знаех дали може да се вдига паметта.Мислех че това е форум и може да се пита,но след като не може...
Яко подписи...х
не си прав...и не го казвам защото съм със 7300гт, а точно обратното, защото съм със 7600гс...най-вече зависи от паметта, тя трябва да е ддр3, за да се клоква добре и да е стабилна и пак нямаш гаранции..това е положениетоPhantom написа:Аз написа:Ако са с еднакъв обем памет взимай 7600 GS.
Извинявай ама ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
И с 1гб 7300гт да имаше, пак 7600гс със 128мб ще е по-силна.
Яко подписи...х
Pileto написа:не си прав...и не го казвам защото съм със 7300гт, а точно обратното, защото съм със 7600гс...най-вече зависи от паметта, тя трябва да е ддр3, за да се клоква добре и да е стабилна и пак нямаш гаранции..това е положениетоPhantom написа:Аз написа:Ако са с еднакъв обем памет взимай 7600 GS.
ЪЪЪ...ъъъ...ъъъ... къде стана дума за битовете на паметта. Явно под обем разбираме различни работи
И искаш да кажеш, че ддр3 7300гт е по-бърза от ддр2 7600гс? Еми щом така си решил твой проблем. Пък за клокването - те и 2нс паметите ги водят ддр3. Пък аре ги клоквай тях
Естествено, че 7600гс ддр3 е най-добрият вариант.
ОК, аз сравнявам по тестовете. Колко Points правиш на 3d mark 03,05?
Иначе да, аз смятам, че 7300gt ddr3 е по-бърза от 7600gs ddr2. По дефолт разбира се НЕ, но при клока...7300gt може и да вземе надмощие именно заради много клокващата се ddr3. Моята примерно е 2.5ns Samsung памет и не се клоква избощо...под изобщо имай предвид МАХ-а и е от 400 на 432mhZ без артефакти...
Иначе да, аз смятам, че 7300gt ddr3 е по-бърза от 7600gs ddr2. По дефолт разбира се НЕ, но при клока...7300gt може и да вземе надмощие именно заради много клокващата се ddr3. Моята примерно е 2.5ns Samsung памет и не се клоква избощо...под изобщо имай предвид МАХ-а и е от 400 на 432mhZ без артефакти...
Яко подписи...х
влияят, обаче като се клокне много тая ddr3 памет...заличава 4те тръбички...но за дефолт няма какво да спорим 7600 бие доста..Phantom написа:Всъщност сега гледах разни тестове и общо взето се изравняват в марковете(OC 7300GT DDR3 vs OC 7600GS DDR2). Но все още си мисля, че тия 4 пикселни процесора вповече влияят повече.
Яко подписи...х
Phantom написа:Аз написа:Ако са с еднакъв обем памет взимай 7600 GS.
Не ми се вярва. В новите игри текстурите са с толкова висока резделителна способност, че повече видеопамет въобще няма да е излишна. тЕ - аз имам 7600 ГС ДДР3, но 128 мб и когато настроя в игрите Texture Detail-а на по-голяма степен, железото изнемогва независимо че съм я клокнал зверски. Да не говорим, че в момента абсолютния минимум за памет на видеокарта, с която да се играят новите игри, е 128, за нормален геймплей - 256, а за макс настройки 768 или 1 ГБ, колкото ще иска и Crysis, между другото.
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
нещо се бъркаш според мен...видео карта със 768/1ГБ памет...честно казано аз незнам...а и бту аз предпочитам 128мв със 256бит шина, отколкото 256мв със 128бита шина..Аз написа:Phantom написа:Аз написа:Ако са с еднакъв обем памет взимай 7600 GS.
Не ми се вярва. В новите игри текстурите са с толкова висока резделителна способност, че повече видеопамет въобще няма да е излишна. тЕ - аз имам 7600 ГС ДДР3, но 128 мб и когато настроя в игрите Texture Detail-а на по-голяма степен, железото изнемогва независимо че съм я клокнал зверски. Да не говорим, че в момента абсолютния минимум за памет на видеокарта, с която да се играят новите игри, е 128, за нормален геймплей - 256, а за макс настройки 768 или 1 ГБ, колкото ще иска и Crysis, между другото.
Яко подписи...х