The real FentazY discussion | Only for fans

Нещата от живота

Ваш любим фентъзи 'творец'?

Толкин
11
20%
Фийст
3
6%
Джордан
3
6%
Роулинг
4
7%
Пратчет
5
9%
Ричард А. Кнаак
8
15%
Не е сред гореизброените, ще го спомена в постинга ми!
6
11%
Абе аз за автор не знам, ма букварчето няма равно (ами така де, не съм чел дру'у)
4
7%
Колебая се!
2
4%
Този стил не ми е сред любимите!
8
15%

Общо гласове: 54

Аватар
Till Death Comes

The real FentazY discussion | Only for fans

Мнение от Till Death Comes »

Такаа... Първо - знам, че е имало подобни теми, но нито една не е била като тази! Тук е мястото да обсъждате всичко за фентъзито:

@ Автори
@ Книги
@ Игри
@ Любими стилове
@ "Препоръчайте ми..."
@ "Споделете впечатленията си от..."
@Сайтове на тази тематика
@ И каквото Ви душа иска, стига да е свързано с фентъзито!

За сега ще сложа Анкета за любим автор, но знайте, че тя не е целта на темата! В анкетата има 'Роулинг', за да не пренебрегваме и феновете й! (но мисля, че в този форум не се намират такива, ма все пак..)

Значи аз, като за начало, ще предложа да видите един сайт (ако не го знайте, де) - http://www.thecitadeloflight.hit.bg/ ! Той доста бързо се развива, а създателите му вече са направили и нов, за почитателите на фентъзито, които се опитват да пишат такова - http://bgfanfiction.hit.bg/ !
Аватар
b1lly_7o

Мнение от b1lly_7o »

толкин и кнаак ме кефят особенно с Хобит и Диабло 3
_Linkin Park Forever_!!!
Takes me one step closer to the edge and about to break!!!
Приятел
Аватар
Spi9er
Обратна връзка:

Мнение от Spi9er »

не ме кефи тоя стил определено не ме кефи :)
NeW PC - NoVeMbEr!
Xayzer
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Прат4ет е велик. Тои, с комедия, фентъзи и сарказъм всъ6тност набляга на обикновенни
теми от истинския живот. По такъв логи4ен на4ин обяснява феномените от своите
книги 4е 4овек може направо да повярва 4е такива не6та могат да се слу4ат.(ако искате пример 6те дам)
Изображение

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Абе аз за автор не знам, ма букварчето няма равно (ами така де, не съм чел дру'у)
Culture Nineteen

Мнение от Culture Nineteen »

Фйист рулира.Неговите книги са най-добри за мен.В тях се срещат философски въпроси смесени със славата на герой и ужасът на войната.
Violence is the last refuge of the incompetent.
Аватар
Till Death Comes

Мнение от Till Death Comes »

Ами какъв 'подвид' (доколкото мога да го нарека така) на фентъзи разказите Ви харесва? На мен лично по-'кървавите' фентъзита, по-хорър ориентираните. Там се усеща повече тръпка, повече адреналин, но другите 'части' от този 'жанр' също не отстъпват много! А аз мога да кажа, че силно се колебая за любимия ми автор... От една страна Толкин, бащата на фентъзито, с много завладяващ стил, изградил цял един свят, но от друга Джордан, с 'Колелото на Времето', в което Джордан е изградил свят, допиращ се по оригиналност и мащабност до този на Толкин, но не мога да избера...

Но вие май забравихте, темата въобще не е създадена само, за да сравняваме авторите, а за всичко свързано с фентъзито, така да се каже - от игла до конец! :wink:

А какво четете в момента? Аз сега съм на Колелото, първата част, много завладяваща книжка, не сгреших въобще когато я взех! Искам да благодаря на Ранд, задето ми я препоръча! Преди няколко дни прочетох и 3-та книга от поредицата на Уоркрафта и тя също много ми 'ареса! А вие, кажете си! :wink:
Ледник

Мнение от Ледник »

Eх, защо ме караш да избирам между Пратчет, Роулинг и Толкин? :cry:
_N|S-E-S

Мнение от _N|S-E-S »

Първо, КЪДЕ МИ Е ДЪГЛАС АДАМС?!!!
Тоя човек е идола ми. Пътеводителят - Библията ми.
Пратчет съкс. Да, може да има някои... хм... интересни (!?) идеи, но е на светлинни години от Адамс. Пък и след 20-тата книга някакси нещата започват леееко да се изтъркват.
Любим подвид си нямам. Мразя клишетата.
Сега чета първата част на A Song of Ice and Fire. Чувам, че била брутална.

...
Sasuke

Мнение от Sasuke »

Няма какво да кажа по въпроса, всеизвестно е, че за мен Джордан е най-великия в този жанр! Ноктурнал, Песен за огън и лед не е брутална, просто има малко натуралистично насилие и доста секс, нищо специално. Макар че поредицата е брилянтна, на мен много ми хареса! Фийст и Салваторе много си приличат и се харесват главно на тези, които нямат много опит в тази насока и обичат да четат за непобедими герои и техните постижения. Макар че и Сагата си има своите невероятни черти, които обожавам. Винаги обичам да си спомням глави като повторната среща на Пъг и Карлайн след войната. Нямам думи колко ме кефят подобни моменти. Също така този човек има умението да представя смъртта на героите си по великолепен и грандиозен начин (не чак като тези на Джордан, но все пак очарованието им е супер).
Когато
ружите цъфтят,
не виждаш другите цветя.
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

Абе зна4и любим автор ми е Тери Гудкаинд и Салваторе но кат се замисля вси4ки фентъзи автори са велики щот вси4ки пишат фентъзи
Траун евала съгласен съм 4е Фиист има егати яките книги ма 4ак пък да се срещат филисофски въпроси :?:
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
Sparhawk
Обратна връзка:

Мнение от Sparhawk »

David Eddings spored men e nai-dobriq avtor bez konkurenciq - knigite mu sa napisani s nenadminati epika i razmah (obhva6tat hilqdoletiq), a kum tqh e dobavena i 6tipka humor. Haresvam su6to Salvatore i Feist, kakto me radva iskreno i Rowling. Ot neprevegdanite u nas pisateli mnogo dobri (spored men) sa Robert Stanek i Christopher Paolini.
http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Определено ви либсва Зелазни в класацията, както и някои други...май анкетата в хит.бг е малко по-адекватна...
А че са велики всичките е излишно да се казва...:D
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Гост

Мнение от Гост »

верно бе.. къде е зелазни :shock: макар да ми е стара любов и вече рядко се сещам за него.. наситих му се.. и за тери пратчет важи същото, уви.. последното ми фентъзи увлечение беше гудкайнд и няма да забравя морещиците.. даже искам да съм като тях. опитайте уилям гибсън.. знам, че няма нищо общо с фентъзито, но си заслужава. някои го наричат кибер пънк. за мене тва е бъдещето след 50 години...
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

абе пи4ове кажете в момента кво 4етете.
Аз примерно си взех Убежище на Салваторе и мноо ме кефи!
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
tanasi
Обратна връзка:

Мнение от tanasi »

awe tolkin e dobur ma pra4et pove4e napredva i su6to e velik
knaak su6to pravi qki knigi oba4e mi omruzna tva diablo ta me murzi da gi 4eta zelite

no kralqt na fantastikata e aizuk azimov v tva da nqma sumnenie
Never Give Up
Never Surrender
Never Admit Defeat

Оставам, ама ми се заминава
за слава не ми се занимава...

I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

Въпреки,че гласувах за Толкин...смея да кажа,че любимата ми книга е "Господарят демон"....на Роджър Зелазни,ест :)
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Аватар
Phantom

Мнение от Phantom »

Eми аз си нямам любим автор. Кефи ме Властелина. ХП е интересен Кнаак и той е добре. Абе въобще има много автори, които заслужават уважение. Сега чета няква книга сборник с разкази от поредица галакика(едни стари книжки от 80те или по-стари).
"Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
Аватар
Fearless to fly
Обратна връзка:

Мнение от Fearless to fly »

Мда, къде е Зелазни? ;) И Адамс? Но най-вече, къде е Сергей Лукяненко!? Ами братя Стругацки? (въпреки че техният жанр е нещо средно между фентъзи и фантастика).
Любимите ми автори са Саймък (и той е някъде по средата между фентъзито и сай-фай книжките), Стругацки, Лукяненко и Зелазни, донякъде и Маргарет Вайс & Трейси Хикман.
"Не е време за дракони" на Лукяненко и Ник Перумов е доста добра книга... На места леко объркваща, но и сюжетът, и стилът са страхотни. Е, усеща се къде е писал Лукяненко и къде Перумов, де, но все пак... (:
Аркадий и Борис Стругацки пишат доста... смислени (философски, ако искате, ги наречете) неща, които не само, че са фентъзи, ами те карат да се змислиш върху някои злободневни неща (:
Призрачната сянка надолу полита,
пламъкът се стапя в нощта,
вълните поемат снагата извита
и остава само пепелта...
Кирчоу

Мнение от Кирчоу »

Преди да кажа , какво мисля за фентъзито , ще кажа че съм един голям идиот . Идиот понеже толко късно осъзнах какво са кинигите , какво богатство са . А за фентъзито , един приятел ще ми даде книга , не помня автор или име ..но се сещам че беше на руски автор , така че като я прочета ще кажа мнение .. :wink:
Публикувай отговор