Inception

Какво да гледаме
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Re: Inception

Мнение от R@Z0R »

СПОЙЛЕР
Ако гледате филма след финалните надписи, ще видите, че пумпала спира да се върти и пада.
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Изображение
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Аватар
Rostik79

Мнение от Rostik79 »

Честно казано очаквах малко повече от филма! Четох доста коментари преди да го гледам и го гледах с очакването за някаква хипер-мистерия, главоблъсканица, заплетен сюжет, загадки и т.н... поне много хора такива впечатления от филма имаха; много хора казваха "ам аз не го разбрах тоз филм, много сложен нещо".

Всъщност поне за мен нямаше нищо кой знае какво трудно за осъзнаване в този филм.
Като изключим това, обаче, много ме изкефи и пак ще си го гледам със сигурност!
AKA The Red Guy
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

То масата българи имат трудности да следят сюжета на повечето филми на бат' ви Арни, какво ли остава за Инсепшън :roll:

Коет' не означа'а, че филмът не е епично заплетен и адски интересен на ниво сценарий and stuff.
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Spiridon

Мнение от Spiridon »

Мееега лудия филм!

Дади ме кефи.
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Днеска го гледах пак (за втори път, първия на кино).
Ето ви повърхностния ми анализ.
Няма какво да се разбира на филма, всичко е точно такова, каквото изглежда. От определена точка действието става напълно линейно и общо взто сюжетът се свежда до вкарването на идеята и връщането на коб при децата му. Пумпълът спира да се върти. Объркването идва от там, че в последните кадри са смесени спомени с действителността, но това не променя факта, че всичко свършва.
И на мен ми стои нелогично, ама това става. Търсите под вола теле като го анализирате дълбоко.
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
R@Z0R
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

Бате, на мен най-много ми хареса, че филма беше прост. Не прост, като глупав, а прост за разбиране и високо, но лесно ниво на усвояване на информацията. Беше интересен, беше умен, и най-вече - не се пънеше да измисля някакви сложни философии.
Пък за пумпала n stuff - прочетете ми спойлера. :D
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

спойлерът ти е ебавка, кво да го четем :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
човек

Мнение от човек »

тъп филм, не знам защо го надценявате толкова.
Аватар
Undead Dude
Обратна връзка:

Мнение от Undead Dude »

Нарко Коки, аре зимай си думите обратно!
flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
Аватар
човек

Мнение от човек »

добре де, най-хубавото което мога да кажа е, че не съжалявам че го изгледах, има съспенс, но не е велик.
да кажем, че е по-добър от аватар. :D
Аватар
Xendor

Мнение от Xendor »

-Stormrаge- написа:
1.СПОМЕНЪТ! Финалната сцена когато Коб се завръща при децата си е абсолютно идентична със сцената в която той ги напуска
Глупости, децата са по-големи и даже са играни от други актьори.
-Stormrаge- написа:Странното е че тотемът на Коб всъщност е в ръцете на Сайто… Ясно разбираме, че функцията на тотемът вече не важи щом друг се е докоснал до него…
Нямаше да важи, ако Cайто се беше докоснал до него преди още да влязат в първия левел на съня.
-Stormrаge- написа:Сега да се върнем в уж същата сцена от филма но този път в неговия край… В първият случай Сайто казва, че чака някого, от наполовина вече забравен сън…
Във втория случай обаче, Коб довърши изречението му с думите “ чакате някого от наполовина вече забравен сън“ сякаш Коб е видял дежавю и знаеше репликата на Сайто …
Последата сцена е продължение на първата и в първия случай Сайто говори за тотема на Коб.

The Elderly Japanese Man STARES at the top mesmerized.

ELDERLY JAPANESE MAN

It belonged to a man I met in a
half-remembered dream...

-Stormrаge- написа:Интересното е, че сякаш той самият го осъзна защото на два пъти след това не дочака края на въртенето тотемът си… Веднъж точно преди да се събуди в самолетът и втория път след като се завърна при децата си… Просто избра да живее в красивата за него "реалност"!
Ти сам го каза, за него е без значение дали сънува или не, важното в случая е,че е постигнал целта си - отново е с децата си.
Нолан потвърди на премиерта в Италия, че филма е това, което изглежда на пръв поглед, не отхвърли безбройните теории на феновете, но се радва, че ги има.

Behind him, on the table, the spinning top is STILL SPINNING.

And we-

FADE OUT.

CREDITS.

END.

-Stormrаge- написа:ЕДНО МОГА ДА КАЖА НОЛАН Е ГЕНИЙ!!
Няма две мнения по въпроса ;P
The bird of Hermes is my name eating my wings to make me tame.
Drecher
В момента играе: Всичко без всякакви Русофобски изцепки и Японски RPG-та.

Мнение от Drecher »

Филма го гледах 2 пъти един път в София и веднъж тука в Холандия, че даже и OST-то си купих. Всички суперлативи са добре заслужени и за актьорите, и за директора и за цялостната история. Ако имам забележки те са насочени към това, че не се споменава от къде се е появила тази мода за влизане в сънищата, кой е създал машината, как са били разработени химикалите. Цялото концепция се третира като нещо, с което зрителите са добре запознати.
Olim bonum nec malum est cognitionis principium.
Аватар
R@Z0R
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

Е, именно. Я иди, че обясни на някой от 19 век как работи телевизията/компютъра. Просто технологията за сънищата се третира като нещо съвсем нормално - точно както щеше да е, ако беше истинска. На мен лично този подход с малко, но достатъчно обяснения/приказки и повече действие/демостриране ми се стори мега добър.
Публикувай отговор