@Дади South Park >> Simpsons >> Family Guy
Като стана дума за плагияти потърси у Ютуб Family Guy steals from The Simpsons

amora написа:Ей, тези хора не спряха да се гаврят с книгата на Кинг "Мъртвата зона"...Мисля, че първия филм, който беше правен е 1983 или 1984, той е гавра, а сега като чета в резюмето как Джони се сабужда след 6 години направо се отказвам да го гледам (който е чел книгата ще ме разбере...)...
Der Meister написа:Наскоро се зарибих по Twin Peaks. Невероятен сериал. На феновете на Lost ще им хареса. Жалко, че има само 2 сезона.
Ледник написа:Сега се присетих за един любим свой сериал. Интересното при него е, че ми е любим, без да съм гледал епизодите му повече от веднъж.Още си спомням как го даваха по Диема, и всяка вечер с кеф си лягах на диванчето в хола за да му се израдвам на макс.
Сериалът е фантастика.
Култовата фантастика.
"Култова" буквално, защото загледаш ли го веднъж, няма как да не издигнеш определени фрази или образи в... ами, в култ.
Първо че е изключително иновативен и често предлагаше разни интересни нови концепции, или пък любопитен поглед върху стари клишета. Честно казано, никога не са ме кефили сериали тип "Стар Трек" или "Андромеда", в които някакви наперени янки в тесни анцузи "се впускат в непознатия космос в търсене на контакт с чужди, непознати цивилизации"... Дрън-дрън.Както предпочитам Пратчет пред класическото и експлоатирано до кръв фентъзи, така и предпочитам "Фарскейп" пред "Стар Трек".
Второ, сериалът има изключително интересен сюжет, който хем е оплетен с напредването на епизодите, хем всяка серия е сама за себе си, и често можеш да пропуснеш някоя, и пак да разбереш историята. Сюжетът беше майсторски разгърнат, а не като сегашните Lost / Prison Break/ Отчаяни Съпруги, които ползват елементарни трикове (известни още от сапунените опери през `80-те години), за да задържат вниманието на зрителя.
Трето, хуморът беше на ниво. Всъщност не, на няколко нива. От пратчетски стил, до дебилните fart jokes на Райджъл.
Четвърто... Скорпиъс. Има ли нужда да казвам повече?
Сериалът беше спрян след четвъртия сезон, който свърши майсторски и ни остави да чакаме със затаен дъх няколко години. Нямате си представа какъв душевен оргазъм изпитах, щом видях първите трейлъри на телевизионния филм "Фарскейп: Умиротворителските Войни", който е всъщност един голям филм, разделен на две части по час и половина.
Филмът отново е на ниво, като този път завързва основните сюжетни връзки, а кулминацията си спомням че ме накара да изтръпна.
Ако не сте гледали сериала, а имате свободно време, препоръчвам ви го. Само не зная дали има качествен превод на български, защото последните субтитри, които видях за него, бяха правени от умствено изостанало цигане-лепиларче.
Shady написа:Инди, не те разбирам просто... това нещо съм го гледал 2 пъти (разбирай 2 епизода) и ми се стори възможно най-безмисленото и лишено от логика.... нещо.
Виж Full Metal Alchemist е готино сериалче :Д
Shady написа:Фарскейп (първите сезони, не сапунизирането му после)