Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Сериалите които си заслужават
Публикувано на: 06 Фев 2008 17:05

@AlShu - Брейниак няма нищо общо с Ловците на митове. Допирните им точки са съвсем малко, хумора в Б. е доста по-просташки и е свързан с доста по-дребни опити, отколкото Ловците. Аз съм фен и на двете :)

@Дади South Park >> Simpsons >> Family Guy
Като стана дума за плагияти потърси у Ютуб Family Guy steals from The Simpsons ;)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Фев 2008 01:47

Оф аре спрете с тия глупости за краденето ... Мисля че го бяхме изяснили в другата тема, вземете малко четете преди да пишете, баси. И тва е в абсолютно всеки торент или тема за Симпсънс или Фемили Гай ... Да не говорим че никой който е гледал повече от 1 епизод на Фемили Гай ще тръгне да се заяжда, щото всички са наясно точно колко по различна е насоченността на предаването.

И повтарям (нещото което най-много мразя) - замисляли ли сте се че и двете продукции са на Фокс ? Мислите ли че ще има плагиатство вътре в компанията ? Става въпрос за колегиални бъзици, точно както в един епизод Питър Грифин блъсна Хоумър в гаража ... За целта естествено трябва да сте гледали сериала, но за кфо като можем да серем и без да знаем

Смарт муув :stooped:

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Фев 2008 17:56

Pzy, аз пък не харесвам Брейниак и дебелашкия им хумор и смятам, че са долни плагиати - едно от местата, от които са крали е точно "Ловци на митове".

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Публикувано на: 14 Фев 2008 16:43

The Dead Zone (Мъртвата Зона) (6 сезона до момента, очаква се 7-ми)

Резюме : Джони Смит е водил идеален живот в малкото си градче. Работещ като учител, Джони изпитва голямо удоволствие да разкрива на младите си ученици чудесата на природата. Той е също така наскоро сгоден за Сара, колежка учителка, която той познава още от детството си. Смит е син на овдовялата си майка, която живее наблизо. Животът му е перфектен... или поне почти перфектен. Докато ужасен фатален инцидент става причина за изпадането му в няколкогодишна кома. Шест години по-късно, Джони се събужда и открива, че животът е съвсем различен. Майка му е починала, а Сара се е оженила за някой друг и от него има син. Джони също е променен - събужда се с дарбата да вижда в живота на всеки, който докосне.

(Има го в замунда)

Babylon 5 (Вавилон 5) - класически сериал от "едно време". При него има две възможности, или ще ви хареса и ще станете фенове или ще го намразите и повече няма да го гледате :)

5 Сезона + 6 филма (Има ги в замунда)

Резюме:Babylon 5 is a five-mile long space station located in neutral space. Built by the Earth Alliance in the 2250s, it's goal is to maintain peace among the various alien races by providing a sanctuary where grievances and negotiations can be worked out among duly appointed ambassadors. A council made up of representatives from the five major space-faring civilizations - the Earth Alliance, Mimbari Federation, Centarui Republic, Narn Regime, and Vorlon Empire - work with the League of Non-Aligned Worlds to keep interstellar relations under control. Aside from its diplomatic function, Babylon 5 also serves as a military post for Earth and a port of call for travellers, traders, businessmen, criminals, and Rangers.

The Outer Limits (До краен предел) - класика просто (Има 4 сезона в Замунда - 1,2,3,5)

Резюме : The Outer Limits is a provocative anthology series that has earned numerous Emmy, CableACE, Gemini and Saturn awards. The seventh season was produced as a SCI FI Original series.

Like the classic 1960s series of the same name, each episode is a celebration of the human imagination in which humanity's exploration of new frontiers in technology, outer space and the human experience reveal our greatest hopes and darkest fears. Stories on The Outer Limits have explored the consequences of such controversial and thought-provoking topics as genetic manipulation, alien visitation and life after death.

Sex and the City (Сексът и градът) (6 сезона, пак в замунда ги има)

Резюме : Кари Брадшоу и нейните три приятелки водят тежкия живот на самотни, сексуално активни жени на прага на новото хилядолетие. Те не само дискутират своите сексуални желания и фантазии, но открито споделят своите вярвания и мнения отнасящи се до много общи женски въпроси. Сериалът става популярен със своите сцени из нюйоркските улици, барове, ресторанти и нощни клубуве, където се разбиват всички сексуални табута..

“Сексът и градът” се превърна в емблематичен за съвременната модерна жена. Четири дами – Кари, Миранда, Шарлот и Саманта преобърнаха представите, доказвайки че днешната неомъжена 30-годишна жена може да бъде преуспяла, добре облечена и с много добро самочувствие, и изтриха завинаги образа на застаряваща и безинтересна "стара мома."

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2008 16:48

Ей, тези хора не спряха да се гаврят с книгата на Кинг "Мъртвата зона"...Мисля, че първия филм, който беше правен е 1983 или 1984, той е гавра, а сега като чета в резюмето как Джони се сабужда след 6 години направо се отказвам да го гледам (който е чел книгата ще ме разбере...)... :disbelief:

Помогни им да си намерят дом...

Ей, мъсен заек, ша та застейам... :bleh:

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: шах
Публикувано на: 14 Фев 2008 16:49

Allo, allo ; Married with children ; ALF :) :) :)

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Публикувано на: 24 Фев 2008 12:37

First Wave (Първата Вълна)

Има ги сезоните в замунда, не са преведени но сериала е супер.

Резюме : През 1564 година Нострадамус предрича унищожението на Земята от извънземна сила. Враговете ни ще дойдат на три смъртоносни вълни. През Първата вълна извънземните същества, приели човешки образ, ще подготвят инвазията си. През Втората вълна те ще атакуват, а Третата вълна ще бъде краят на Земята такава каквато я познаваме.
Според предсказанието единствената надежда на хората е един благословен човек, който държи ключа към спасяването на човечеството.
В експеримент за тестване на човешката воля, извънземните са идентифицирали 117 психологически профила. Те успешно са докарали първите 116 до смърт или лудост. Сега обект 117 - Кейд Фостър е единственият...

The X-Files (Досиетата X)

Пълната класика е този сериал. Няма начин да не сте гледали поне нещо от него :)
Има го в замунда. Мисля че е нацяло преведен.

Рецензии:
Духовни играе Фокс Мълдър, а Андерсън играе Дейна Скъли, и двамата агенти на ФБР, които разследват паранормални явления. По време на разследванията, двамата агенти се сблъскват с правителствени заговори, извънземни (или смятани за такива). Досиетата Х е уникален баланс между рационализъм и мистицизъм, ужаси и чудеса; историите са разказани като полицейски разследвания на паранормалното.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 12:53

amora написа:
Ей, тези хора не спряха да се гаврят с книгата на Кинг "Мъртвата зона"...Мисля, че първия филм, който беше правен е 1983 или 1984, той е гавра, а сега като чета в резюмето как Джони се сабужда след 6 години направо се отказвам да го гледам (който е чел книгата ще ме разбере...)... :disbelief:

Ние не четем.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 16:59

Разказаха ми много хубави неща за оригиналните серии на The Outer Limits от шейсетте ... На някой да са му попадали ?

Профил

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 24 Фев 2008 18:43

За мене Family Simpson,Meried With Chlidrens,Happy Tree Friends,Buffy The Vampire Slayer,Yes Dear,Battlestar Galactica,House M.D. най ме кефят

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 19:31

Наскоро се зарибих по Twin Peaks. Невероятен сериал. На феновете на Lost ще им хареса. Жалко, че има само 2 сезона.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 24 Фев 2008 19:34

Дързост и красота>>>>>>>>>>АЛЛЛЛЛЛЛЛЛ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 19:36

Der Meister написа:
Наскоро се зарибих по Twin Peaks. Невероятен сериал. На феновете на Lost ще им хареса. Жалко, че има само 2 сезона.

Инди, не те разбирам просто... това нещо съм го гледал 2 пъти (разбирай 2 епизода) и ми се стори възможно най-безмисленото и лишено от логика.... нещо.

Виж Full Metal Alchemist е готино сериалче :Д

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 20:36

Ледник написа:
Сега се присетих за един любим свой сериал. Интересното при него е, че ми е любим, без да съм гледал епизодите му повече от веднъж. :roll: Още си спомням как го даваха по Диема, и всяка вечер с кеф си лягах на диванчето в хола за да му се израдвам на макс.

Сериалът е фантастика.

Култовата фантастика.

"Култова" буквално, защото загледаш ли го веднъж, няма как да не издигнеш определени фрази или образи в... ами, в култ.

Първо че е изключително иновативен и често предлагаше разни интересни нови концепции, или пък любопитен поглед върху стари клишета. Честно казано, никога не са ме кефили сериали тип "Стар Трек" или "Андромеда", в които някакви наперени янки в тесни анцузи "се впускат в непознатия космос в търсене на контакт с чужди, непознати цивилизации"... Дрън-дрън. :) Както предпочитам Пратчет пред класическото и експлоатирано до кръв фентъзи, така и предпочитам "Фарскейп" пред "Стар Трек".

Второ, сериалът има изключително интересен сюжет, който хем е оплетен с напредването на епизодите, хем всяка серия е сама за себе си, и често можеш да пропуснеш някоя, и пак да разбереш историята. Сюжетът беше майсторски разгърнат, а не като сегашните Lost / Prison Break/ Отчаяни Съпруги, които ползват елементарни трикове (известни още от сапунените опери през `80-те години), за да задържат вниманието на зрителя.

Трето, хуморът беше на ниво. Всъщност не, на няколко нива. От пратчетски стил, до дебилните fart jokes на Райджъл. :)

Четвърто... Скорпиъс. Има ли нужда да казвам повече?

Сериалът беше спрян след четвъртия сезон, който свърши майсторски и ни остави да чакаме със затаен дъх няколко години. Нямате си представа какъв душевен оргазъм изпитах, щом видях първите трейлъри на телевизионния филм "Фарскейп: Умиротворителските Войни", който е всъщност един голям филм, разделен на две части по час и половина.

Филмът отново е на ниво, като този път завързва основните сюжетни връзки, а кулминацията си спомням че ме накара да изтръпна.

Ако не сте гледали сериала, а имате свободно време, препоръчвам ви го. Само не зная дали има качествен превод на български, защото последните субтитри, които видях за него, бяха правени от умствено изостанало цигане-лепиларче. :roll:

Не съм очаквал да видя фен на този ,меко казано, сериал тук. Евала ...
Само не виждам какво му е лошото на Lost, но предполагам опираме до лични предпочитания :wink:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 21:01

Shady написа:
Инди, не те разбирам просто... това нещо съм го гледал 2 пъти (разбирай 2 епизода) и ми се стори възможно най-безмисленото и лишено от логика.... нещо.

Виж Full Metal Alchemist е готино сериалче :Д

Еми всеки си има различен вкус. На мен много ми хареса. Просто всичко е некво загадъчно, има много герои, всеки с различен характер, всеки крие нещо от другите. Иначе тоя Full Metal Alchemist гледам, че е неква манга, а аз не съм й фен, така че не е за мен.

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 24 Фев 2008 21:29

Mad Hatter, феновете на сериала сме доста тук.

Firefly

Captain Malcom 'Mal' Reynolds is a former galactic war veteran who is the captain of the transport ship "Serenity", Mal his crew of hired transporters, Mal's ensign Zoe Warren, Zoe's husband, pilot Hoban 'Wash' Washburne, muscular former combat soldier Jayne Cobb, young engineer Kaylee Frye, former Alliance medical officer Simon Tamm, his teenage sister River (Both on-the-run from the Interplanetary government "The Alliance"), the beautiful "companion" Inara Serra and religious man Shepard Book do legal or illegal jobs (smuggling, protecting, guns-for-hire, robberies) as the Serenity crew travels across the outskirts of Outer Space for food, money, anything to make a living on, as The Serenity crew tries to stay under the radar of The Alliance and pulls dangerous jobs in the Alliance controlled star systems
imdb rating: 9.5/10
Много готино сай-фай сериалче, епизодите ги има в замунда. ИМа и филм с, който завършва историята.

Supernatural

This television drama is about two brothers, Sam and Dean, who were raised by their father, John, to hunt and kill all things that go "bump in the night" after his wife, Mary, was murdered by something supernaturally evil when the boys were young. 22 years later the brothers set out on a journey, fighting evil along the way, to find their recently missing father who, when they finally meet up with, reveals he knows what killed their mother, a demon, and has found a way to track and kill it. Meanwhile, Sam starts to develop frightening abilities that include death visions, visions of people dying before it actually happens. These visions are somehow connected to the demon who murdered his mother and it's mysterious plans that seem to be all about Sam. When their father dies striking a deal with the very same devil that had killed his wife, the brothers, now alone and without their mentor, are determined to finish the crusade their father started. But disturbing revelations about Sam's part in the demon's apocalyptic plans are presented when John's dying last words to Dean are revealed.
Сериалчето е подобно ан X-files, не е толкова добро, но определено е по-забавно. 3 сеозна, трябва да ги има в замунда.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 23:35

LEXX

Лекс е жив космически кораб, който се нуждае от жива храна, за да функционира, но може да говори, мисли и най-важното - да унищожава планети. Перфектното оръжие за Неговата Сянка, злият тиранин на Лигата на 20-те хиляди планети, чиято цел е да унищожи цялото човечество в Двете Вселени. Малко преди Лекс да бъде пуснат в действие обаче, на столицата на Лигата, планетоида ГРОЗДА, настъпва хаос - няколко затворника избягват и повреждат цялата компютърна система, която се грижи за реда на планетата. Затворниците стигат до Лекс и избягват с него, но от крадците само няколко остават живи, за да ползват мощния кораб - капитанът му, Стенли Туидъл, който взима ключа за него случайно, любовната робиня Зев, която е прекарала досегашния си живот в училище-затвор за съпруги, мъртвият убиец Кай, чието тяло е неразрушимо и който според Пророчеството ще унищожи реда на Неговата Сянка и главата на робот 790, който получава част от трансформацията на Зев в любовна робиня и се влюбва неизлечимо в нея. Екипажът пътува из Вселената, причинявайки унищожението на планета след планета, а накрая и на цялата Вселена на Светлината. За щастие съществуват две вселени, тяхната и Тъмната Зона, откъдето са дошли предците на Кай. В Тъмната Зона те основно прекарват времето си в една слънчева система, където са планетите Огън, Вода и Земя - и трите са сбъркани и пълни с мистерии, причинявани основно от Принц - човекът, който отговаря за страданията на душата ви след смъртта ви. В последния епизод Принц прави така, че неунищожимият нежив, но и немъртъв Кай да умре, а Стенли и Зев продължават да си търсят нов дом във вселената на борда на детето на Лекс - малкия Лекс.
Последният епизод е направен през 2002 година, но оставя много неотговорени въпроси и много възможности за продължение.

Някои добра дума може ли да каже за този сериал ??? Когато гледах Фарскейп ми казваха, че и Лекс бил готин. Anybody ??? :?:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 23:37

Лекс кефи, особено ако и Фарскейп (първите сезони, не сапунизирането му после) ти е харесал. Сваляй.

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 23:37

Лекс>>>>>>>>>> ФАРСКЕЙП

Профил

Публикувано на: 24 Фев 2008 23:46

Shady написа:
Фарскейп (първите сезони, не сапунизирането му после)

Пхах.

"Сапунизирането", както го наричаш ти, е задълбочаване на сюжета, по простата причина че сюжетната конструкция на епизодите от първия сезон започна да се изтърква от повторенията. Аз, като фен, започвам да вия от див кеф като се сетя за по-късните сезони, където си има и оплетен сюжет, и истинска характеризация на образите. След гледането на двайсетина епизода, човек иска именно това. Иначе сериалът става в стил Пауър Рейнджърс, ако ги помниш - обличат си момчетата костюмите и борят различни чудовища отново, и отново, и отново, и отново, вече колко - двайсет години?

@Mad Hatter:
Поздрави, човеко! :)
Топли ми сърцето да видя "свой" тук.
Прочее, ако фигурата ми не пречеше, отдавна да съм навлякъл кожените одежди и да съскам на околните като оня зъбат изрод, дето съм му плеснал снимката. =) Но... животът е жесток.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com