dx4 написа:
как сравняваш FPS с RPG?????? тука става въпрос за различни жанрове?
Това са две PC exclusive игри излезли през 2007ма година. Докато Crysis беше златна още при излизането си(a.k.a. беше продала 1 милион копия) The Witcher не беше известна почти на никого. И все пак Crysis е всепризнат боклук, а The Witcher е всепризнат шедьовър.
По същия начин седят нещата с MMORPGтата, а дори и по-лошо тъй като игрите са в един и същ жанр, тоест имат една и съща аудитория. Когато става дума за MMORPGта всеки е чувал за WoW, било то от реклами по сайтове, прехвалени ревюта или дори от телевизията, и не говоря за рекламите там. Колко MMORPGта можеш да ми изредиш ти? Аз се сещам за десетки, коя от друга по-различни от към стил, геймплей и графика.
Повечето хора обаче се сещат единствено за WoW. И съответно все толкова са я почнали. А почнеш ли MMORPG се отказваш да го играеш след години, освен ако наистина не те отвращава. Това, че някой си е прекратил акаунта за един месец за да пробва нещо друго абсолютно не значи, че се е отказал от дадено MMORPG. Смяната на такова може да стане само ако играта е наистина много много по-добра. Причината за този факт са героите, нещата, които си постигнал в играта, връзките, които си създал и т.н.
Малко почнах да разтягам лукуми, ама карай, общо взето гледната ми точка е, че в момента WoW е като голям оранжев параван, който скрива всичко зад себе си(mmorpg сцената) и по този начин изглежда, че съществува само той. Това обаче очевидно не е така, тъй като в момента има стотици фукциониращи MMORPGта, които между другото се развиват доста усилено и са на печалба от цялата работа, въпреки WoW и десетте му милиарда потребители. Това не те ли кара да се замислиш дали проклетата игра не е надценена, а?
Иначе, че Blizzard не са се осрали още - еми не са, обаче не може да се каже, че са единствените. Аз не помня да има лоша игра на Crystal Dynamics, на Lionhead или на BioWare. Дори нашите типове от Black Sea и Haemimont се справят доста добре. Да не би това да прави и техните игри перфектни?