hettllo написа:Значи човек единствено има душа, правилно ли да разбриам ?
Може би, досега не съм дискутирал въпроса с нечие куче.
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Ледник написа:а вярващи физици от световна величина са на мнение, че теориите за големия взрив и прочее са именно доказателство, че Бог съществува.
Immaterium написа:Когато вървите през девствена гора,
недокосната от човешка ръка, ще видите
не само кипящият около вас живот,
но и падналите дървета,гниещите дънери, разлгащи
се листа на всяка крачка. Където и да погледете ще видите
живот но и смърт.
Ако обаче се вгледате по-внимателно,
ще откриете, че гниещият дънер и разлагащите
се листа не само раждат нов живот, но и те
самите са пълни с живот. В тях действат
микроорганизми. Молекулите се преподреждат.
Така че смърт няма никъде, само преобразуване на формите на живот.
Какво разбираме под това бихте запитали ?
Смъртта не е противоположна на живота. Няма
нищо противоположно на живота. Обратното
на смъртта е раждането. Животът е вечен.
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
hettllo написа:Ти си на мнението на античните философи.. . Атомите са в центъра на всичко. Неразрушими и несътворими..Те са битието и се движат в небитието.Това показва че единствено материалното съществува, което изключва възможността за явлението "прераждане" като нематериално такова нали така ?
Ледник написа:Има Бог, има душа, следователно с нея трябва да се прави все нещо (тя, бидейки съвършена, не може просто да бъде изхвърлена на боклука).
Ледник написа:На вяра, тълкуване на факти и косвени доказателства.
Ледник написа:По твоята логика ако аз посоча един стол и ти кажа "Ето, това е стол", ти ще ми отвърнеш с "Не, това не е стол. Столовете не съществуват, защото думата СТОЛ е измислена от хората".азателства има само за това, което аз казах. Другото е празна надежда.
<GLaDiaToR> написа:Незнам дали има прераждане, но едва ли всичко свършва със смърта. Човекът е едно уникално природно явление. Това което ни отличава от останалите организми е РАЗУМА. Поне до този момент, не сме срещнали други РАЗУМНИ същества. Затова едвали всичко свършва със смърта, все пак не сме обикновенни прасета или мишки, нали?!
capri написа:Душите на хората отиват или в Рая или в Ада.
...са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл...
The Grim Reаper написа:Прераждане? Наивни човешки вярвания, предизвикани от страха да погледнем истината в очите - ще се разлагаме у двуметровата си дупка, и на никого няма да му пука.
WolfMAn написа:K1X написа:Надявам се хората да се прераждат...
Чул те Господ
Vergil написа:Сигурно отиваме някаде не може просто да не съществуваме вечеНо засега не искам и да разбирам къде ще отида след смърта си(НЕ МИ СА УМИРА)
Ледник написа:Има Бог, има душа, следователно с нея трябва да се прави все нещо (тя, бидейки съвършена, не може просто да бъде изхвърлена на боклука). Следва идеята за прераждане, може би дори в различно време. Кой знае? Това донякъде обяснява наличието на толкова малко на брой човешки типажи, при огромния брой тела.
Ледник написа:Опитва се да хейтва световните религии, съществуващи от десетки хиляди години. Също да намери неоспоримо доказателство за нещо, което в самата си същина се уповава не на факти, а на вярата.
Наайс. Bookmarked.