Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:07

hettllo написа:
Значи човек единствено има душа, правилно ли да разбриам ?

Може би, досега не съм дискутирал въпроса с нечие куче.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:16

Лорде, прав си :)

Но ако имаше предвид мен душа-телепортация ; душа-енергия , не съм го имал в предвид на физична енергия, а енергия не на това ниво на съществуване :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:24

Ледник написа:
а вярващи физици от световна величина са на мнение, че теориите за големия взрив и прочее са именно доказателство, че Бог съществува.

Човекът е създал Бог.. Не Бог човекът..

А относно това дали само човек има душа... Ледник спомням си как в час по биология мнго упорито защитаваше тезата че растенията нямат душа и че животните нямат душа и т.н.. А само човек притежава душа..

Питам аз .. кое е най-видното по което се различаваме от останалите същества на таз планета ?

Профил Skype

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:30

Когато вървите през девствена гора,
недокосната от човешка ръка, ще видите
не само кипящият около вас живот,
но и падналите дървета,гниещите дънери, разлгащи
се листа на всяка крачка. Където и да погледете ще видите
живот но и смърт.

Ако обаче се вгледате по-внимателно,
ще откриете, че гниещият дънер и разлагащите
се листа не само раждат нов живот, но и те
самите са пълни с живот. В тях действат
микроорганизми. Молекулите се преподреждат.
Така че смърт няма никъде, само преобразуване на формите на живот.

Какво разбираме под това бихте запитали ?

Смъртта не е противоположна на живота. Няма
нищо противоположно на живота. Обратното
на смъртта е раждането. Животът е вечен.

:oops:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 18:35

Immaterium написа:
Когато вървите през девствена гора,
недокосната от човешка ръка, ще видите
не само кипящият около вас живот,
но и падналите дървета,гниещите дънери, разлгащи
се листа на всяка крачка. Където и да погледете ще видите
живот но и смърт.

Ако обаче се вгледате по-внимателно,
ще откриете, че гниещият дънер и разлагащите
се листа не само раждат нов живот, но и те
самите са пълни с живот. В тях действат
микроорганизми. Молекулите се преподреждат.
Така че смърт няма никъде, само преобразуване на формите на живот.

Какво разбираме под това бихте запитали ?

Смъртта не е противоположна на живота. Няма
нищо противоположно на живота. Обратното
на смъртта е раждането. Животът е вечен.

Ти си на мнението на античните философи.. . Атомите са в центъра на всичко. Неразрушими и несътворими..Те са битието и се движат в небитието.Това показва че единствено материалното съществува, което изключва възможността за явлението "прераждане" като нематериално такова нали така ?

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 19:50

Хъхъх , гледам линк за "The Secret".. И аз не знам дали вярвам във всички тез чудесии , но дори така да е , засега не се е материализирало тъпото дърво с пари вместо листа , нито вилата на Хаваите .. :/ Деебиш , не съм от 10те запознати с тайната . Но хората решили да просветят сички бе ;).
Колкото до прераждането .. все си мисля , че може би има нещо подобно , но не в смисъла , в който масово се използва ..
Шанс :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 19:56

Надявам се хората да се прераждат... :roll:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:04

Code of Living, принципно за да стане нещото трябва да вярваш в него искренно от цялата си душа :) А аз съм сигурен , че се е ' прокрадило ' съмнението за истината... докато то е пречка, няма и да се материализират.. работата е , че има нещо в които просто е против природата ни просто ей така да повярваме.. не можем. :?

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:12

hettllo написа:
Ти си на мнението на античните философи.. . Атомите са в центъра на всичко. Неразрушими и несътворими..Те са битието и се движат в небитието.Това показва че единствено материалното съществува, което изключва възможността за явлението "прераждане" като нематериално такова нали така ?

По-скоро го използвах това мое писание във смисъла не преносимостта. Ако го зачетеш внимателно ще видиш ,че не наблягам на материалното а опреличавам материалното на духовното за да се разбере от повече хора по-лесно.

П.С - The Chameleon съгласявам се със теб напълно. Имам известен опит със Тайната (забележете без кавички е )
защото е нещо реално от което съм получил облаги. Човек наистина трябва да вярва със душата си безприкословно за
да се случи каквото и да било. И никога не се откавайте дори когато мислите ,че е невъзможно.

:roll:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:12

K1X написа:

Чул те Господ

To be a wild wolf..
Then, follow me..

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:18

Immaterium, да не беше тоз моя мързел, колко повече щях да знам... :cry:

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:23

Някой хранят червей, други свине и кучета, трети баракуди и скумрии. Въпрос на избор (понякога).

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:27

AcTivE написа:
Някой хранят червей, други свине и кучета, трети баракуди и скумрии. Въпрос на избор (понякога).

или на вкус

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 20:42

Сигурно отиваме някаде не може просто да не съществуваме вече :roll: Но засега не искам и да разбирам къде ще отида след смърта си(НЕ МИ СА УМИРА) :lol:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 21:17

WolfMAn написа:
K1X написа:

Чул те Господ

:lol:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 21:45

Бия го на кратко, прочетох само половината от темата, и не се сдържах да отговоря...

Ледник написа:
Има Бог, има душа, следователно с нея трябва да се прави все нещо (тя, бидейки съвършена, не може просто да бъде изхвърлена на боклука).

И това ли можеш да докажеш с някое от малоумните си конспираторски твърдения?
За другите ти лайна не ми пука, но доказателство за това, което си изсрал тук очаквам с нетърпение.
Докажи ми, че:
1.Има бог
2.Има душа
3.Душата е съвършена

Ледник написа:
На вяра, тълкуване на факти и косвени доказателства.

Човешка вяра, тълкуване на малоумна и нелогична книга, пълна с противоречия и напълно липсващи факти и косвени доказателства за мнението ти.
Факти и косвени доказателства има само за моята теория.

Ледник написа:
По твоята логика ако аз посоча един стол и ти кажа "Ето, това е стол", ти ще ми отвърнеш с "Не, това не е стол. Столовете не съществуват, защото думата СТОЛ е измислена от хората".азателства има само за това, което аз казах. Другото е празна надежда.

По неговата логика ти ще посочиш във въздуха и ще кажеш "Ето, това е стол", и той ще ти отвърне с "Не, това не е стол, а ти си шибан идиот", и ще е напълно прав. Просто защото, най-малкото, и двамата имате материални доказателства, че това всъщност Е стол. И двамата го виждате. И двамата можете да го пипнете. И двамата можете да седнете на него.
Душа, бог, рай, ад и останалите помии им липсва нещо, а? Репликата ти издиша. Определено има хора, много по-умни от теб в твоя клас...

<GLaDiaToR> написа:
Незнам дали има прераждане, но едва ли всичко свършва със смърта. Човекът е едно уникално природно явление. Това което ни отличава от останалите организми е РАЗУМА. Поне до този момент, не сме срещнали други РАЗУМНИ същества. Затова едвали всичко свършва със смърта, все пак не сме обикновенни прасета или мишки, нали?!

capri написа:
Душите на хората отиват или в Рая или в Ада.

Тук стана интересно... So! Човека има разум. Има и душа. Те едно и също нещо ли са? Не(За протокола - разума и религиозната вяра са двете противоположности). Животните нямат разум. Но имат душа. Но как по дяволите се определя кое животно къде да отиде, като техните действия се определят единствено от инстинкта им, напълно премахвайки илюзията за "добро" и "зло" у тях? Рай? Ад? Не. Храна за червеи. Тъй като не вършат нито добро, нито зло, те не могат да бъдат пратени там. Какво става с душите им, тогава? За к'фо прераждане, к'ъф рай и ад говорехме?
Цитат:
...са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл...

Животните нямат разум, но имат съзнание.
Друг пример...
Дали ще отидем в рая или ада се определя от действията ни на земята. Дали вършим добро или зло. Но представата за добро и зло е измислена от човека, и като такава, тя се променя. Пример? В античността е било нормално да си хомосексуален, и дори да спиш с малки момченца, и никой не е приемал това за "зло", още по-малко за "грях". Днес за такива "грехове" висим на въжето. Кой отива в рая, и кой в ада? Погледнете го от добрата страна - Отидете ли в рая, ще ви ебат педерасти. Enjoy!

И за финал -
The Grim Reаper написа:
Прераждане? Наивни човешки вярвания, предизвикани от страха да погледнем истината в очите - ще се разлагаме у двуметровата си дупка, и на никого няма да му пука.

На ви доказателство:
WolfMAn написа:
K1X написа:

Чул те Господ

Vergil написа:
Сигурно отиваме някаде не може просто да не съществуваме вече :roll: Но засега не искам и да разбирам къде ще отида след смърта си(НЕ МИ СА УМИРА) :lol:

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 22:13

Опитва се да хейтва световните религии, съществуващи от десетки хиляди години. Също да намери неоспоримо доказателство за нещо, което в самата си същина се уповава не на факти, а на вярата.

Наайс. Bookmarked.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 22:18

Ледник написа:
Има Бог, има душа, следователно с нея трябва да се прави все нещо (тя, бидейки съвършена, не може просто да бъде изхвърлена на боклука). Следва идеята за прераждане, може би дори в различно време. Кой знае? Това донякъде обяснява наличието на толкова малко на брой човешки типажи, при огромния брой тела.

Мнооого си наивен...

Принципно не вярвам в прераждане ,но се надявам на такова ... :)

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 22:20

Ледник написа:
Опитва се да хейтва световните религии, съществуващи от десетки хиляди години. Също да намери неоспоримо доказателство за нещо, което в самата си същина се уповава не на факти, а на вярата.

Наайс. Bookmarked.

Да се забележи болднатото.
Все още си чакам жалкия ти отговор.
И вземи конкретизирай, не съм залапал на Волен куро заедно с ташаците, че да си мисля, че всичко разбирам.
Аз ли се лъжа, или ти с всяка секунда ставаш все по-жалък, макар отдавна да си отстранил 'сек'ва конкурениця?

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2007 22:49

И две страници текст с обяснения да ти спретна, и да ти кажа на Доган да лижеш анала - все същата реакция ще дочакам.

Тъй че, не.

ПП: Милион години е по-точно фактически.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com