Общи политически приказки

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
The Arrow

Re: Общи политически приказки

Мнение от The Arrow »

По принцип и Гипо и Андрей са прави, но има разлика между "разумно скептичен или просто изчакващ да излезе колкото се може повече информация"(като мен) и тотално отричащи ситуацията малоумници каквито са 90% от коментарите във фейсбук.
тежки нокаути
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Цензурата у бг фейсбука е абсолютно недостатъчна, но всяко "затягане" води до случаи като на Гипчо, в които тригърват false positives което нерви хората особено на фона на цялата помия която се лее свободно. Само глупендер като теб обаче може да види в това нещо тенденциозно и умишлено. Нивото на "изкуствения интелект" е доста по-плитко и надценено отколкото масовия потребител очаква. Същия тип олигофрен може и да си помисли, че става въпрос за потискане на противоположни експертни мнения, но разликата между това и агресивната дезинформация която се шири ако на тия години не си я разбрал, никога няма да успееш. Нали, изненада нулева, ма пускам и аз дневно напомняне. И естествено, че не се наричам либерал, единственото което наричам е теб слабоумен, политическото напасване на това мнение те оставям да го правиш както успееш.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

The Arrow написа:По принцип и Гипо и Андрей са прави, но има разлика между "разумно скептичен или просто изчакващ да излезе колкото се може повече информация"(като мен) и тотално отричащи ситуацията малоумници каквито са 90% от коментарите във фейсбук.
То като цяло крайностите са за тъпите :D
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Свободата на словото си е свобода на словото. Това е моята позиция. И тя е класическа либерална позиция. Но ако приемем, обратната хипотеза. Че в публичното пространство трябва да има определени стандарти и те да се спазват, ОК, обаче нека се обективни. Ако ще се забранява "реч на омразата", това означава че Корана трябва да бъде забранен или поне съществено цензуриран. Карл Маркс и пропагандирането на комунизъм, също трябва да бъде забранено, вместо да се изучава в университетите, защото идеологията му е довела до повече човешки жертви отколкото тази на Адолф Хитлер. Талибаните, Еятолах Хомейни, Си Дзин Пин, Владимир Путин, Антифа и BLM също трябва да им бъде забранено да ползват социални мрежи. И т.н. и т.н. Иначе "речта на омразата" е просто ефемизъм с който да се извършва политическа цензура спрямо хора с дясно-консервативни възгледи. Нищо повече.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

The Grim Reaper написа: И естествено, че не се наричам либерал
Също:
The Grim Reaper написа:а аз съм пълен либераст
Смисъл... реши го :D
Ghost reporting!
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Liberty написа:Ако ще се забранява "реч на омразата", това означава че Корана трябва да бъде забранен или поне съществено цензуриран. Карл Маркс и пропагандирането на комунизъм, също трябва да бъде забранено, вместо да се изучава в университетите, защото идеологията му е довела до повече човешки жертви отколкото тази на Адолф Хитлер. Талибаните, Еятолах Хомейни, Си Дзин Пин, Владимир Путин, Антифа и BLM също трябва да им бъде забранено да ползват социални мрежи. И т.н. и т.н. Иначе "речта на омразата" е просто ефемизъм с който да се извършва политическа цензура спрямо хора с дясно-консервативни възгледи. Нищо повече.
Евфемизъм се казва първото което, и в общи линии нито едно от изброените няма да ми липсва - но тва да слагаш Антифа и BLM в една графа с талибаните и Владимир Путин е особено рядка мозъчна дрисня, дори по твоите стандарти. :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

Тука вече си личи обаче кой се образова от тая септична яма Туитър.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Бате, така ми е писнало от тия политически деления... Ма класически ли е либералът, прогресивен ли е, консервативен ли е, путиноиден ли е... ебал съм ви пyтката майна вече.

Хубавите неща с триста зора ги внасяме от запад, обаче простотиите им направо ги лапаме една след друга.

В България няма либерасти и райт уингъри. Има само тъпаци и хора, които всъщност могат да вържат три последователни логически издържани изречения в главата си. И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.

Абсолютно всеки път като видя някой да се замеря в интернета с друг на "ганя", "фашист", "либераст" и т.н. и почвам да съжалявам, че в мазата имам само една права лопата, щото главите, дето искам да измаам като бройка ще ми я заносят със сигурност.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Съгласен съм изцяло с абсолютно всичко, което написа.

Освен това, тук ляво/дясно нямат същото значение, както на Запад, така че е безсмислено да спорим кой как се определя и т.н.
тежки нокаути
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Liberty написа:
The Grim Reaper написа: И естествено, че не се наричам либерал
Също:
The Grim Reaper написа:а аз съм пълен либераст
Смисъл... реши го :D
Точно там ти е основния фактор на досада в тоя форум. Аз никога не съм се самоопределял по квато и да е политическа скала, особено па тая малоумната с двете основни посоки, единственото се подигравам на двуичната система в главата ти според която ме слагаш в някви кюпове които ти уйдисват на вятъра в главата. Всяко мнение тук обаче ти е на точно такова първично ниво, и дори не искаш са осъзнаеш, че си ебавката на форума с тъповатите си възгледи. Не се съмнявай обаче, това е заговор срещу теб.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
vanmx

Мнение от vanmx »

Такива постове ми припомнят защо вече не си споделям политическите възгледи у тоя форум :)
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Аз по принцип навсякъде съм спрял да се обяснявам... Просто е безсмислена загуба на време. :lol:
¯\_(ツ)_/ ¯
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Не бе, то няма лошо да си имаш политическите възгледи, даже е много хубаво. Не е лошо дори споделянето им. И аз съм "класически либерал" по всеобщата класификация, примерно.

Лошото е, когато те се превърнат в пръв и основен критерий за оценка на хората, с които общуваш. Лошо е и когато станат първата призма, през която асимилираш новопостъпила информация.

Политическите възгледи се оформят на базата на житейския опит. А не обратното.

За съжаление, много фейсбук герои се събраха в последно време, които навличат по една вратовръзка със зле скроено сакенце, наместват важно очилцата, снимат се за профилна във фейсбук, прочитат две книжки и с пребогатия си житейски опит на бездетно късно двайсет/ранно трийсет не просто почват да раздават акъли за това как трябва да си живееш живота, ми и ти определят глобалните заплахи, цивилизационните катарзиси и т.н., всичко сдъвкано и сведено до най-малкия детайл. Демек ако взема, че със стоте си килограма се поразкрача малко в метрото, за да ми подишат ташаците и без да искам отнема 10% от мястото на някое 50 килограмово девойче, ставам бял опресор, робовладелец и основен причинител на злините на съвременната цивилизация.

Или, недай си боже, да взема да кажа на някой по-натопорчен "патриот", че нито Истанбулската конвенция, нито еднополовият граждански съюз ще му превърнат детето в педераст и ще го изстрелят в Норвегия да го шибат норвежките служби.

Все по-често се мятаме в някакви политически заготовки, калъпчетата вече скроени, а разбирачите само чакат да направиш някакво движение и да те поставят в кюпа с едните или другите. Пък ако вземеш малко повече да се чудиш и да питаш, ще те плюят и двете страни :D

Та мисълта ми е, че Андрейката точно в такъв разбирач взе да се превръща. Той не че не е бил винаги такъв, но напоследък, окрилен от тъпаците, които чете, много гласовит и ербап взе да го раздава и нещо ме дразни повече от обикновено.

Времената се менят, политическите течения и те се менят, но да бъдеш средноумен мислещ човек с малко по-отворен кръгозор е вечната труднодостижима класика, обещавам.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Маце Борко написа:Бате, така ми е писнало от тия политически деления... Ма класически ли е либералът, прогресивен ли е, консервативен ли е, путиноиден ли е... ебал съм ви пyтката майна вече.

Хубавите неща с триста зора ги внасяме от запад, обаче простотиите им направо ги лапаме една след друга.

В България няма либерасти и райт уингъри. Има само тъпаци и хора, които всъщност могат да вържат три последователни логически издържани изречения в главата си. И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.

Абсолютно всеки път като видя някой да се замеря в интернета с друг на "ганя", "фашист", "либераст" и т.н. и почвам да съжалявам, че в мазата имам само една права лопата, щото главите, дето искам да измаам като бройка ще ми я заносят със сигурност.
Искуството на Морко да пише постове без практически нищо да каже, но да се пеняви :D

Значи практически ти делиш хората в Бг на такива дето могат да свържат две изречения и пълни тъпаци, което всъщност е самото въплащение на "умно-красивата" арогантност, срещу "ганьовщината", но същевременно се дразниш, като хората съвсем основателно използват тези понятия.
И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.
Ма разбира се че няма :D Нищо, че едните и другите искат противоположни неща.

Другия гениален пост на Морко, ако трябва да го обобщя с две думи е "ами хубаво е човек да си има политически възгледи, ама много се нервим като някой вземе да си ги изказва, особено ако се различават от моите." Щото Морко е умно-красавец, от тия дето могат да вържат две изречения, няма ляво-няма дясно и нему принадлежи универсалната истина. :lol:
Ghost reporting!
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Щях да кажа че то едно си знае, ма предвид че дори не знае да не говори с пълна уста като са му напълнили бузките, нема се хабим. :o
Gipo написа:"не искам да се ваксинирам срещу ковид = аз съм антиваксър"
"аз съм олигофрен" = "аз съм олигофрен"
quick maths :!:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Не те бива в математиката по същия начин, по-който и в логиката :D Но нямам нищо против, кой бяга от малко комедия :lol:
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Ма моля ти се, как да приема насериозно критика към логиката ми от човек способен на подобни изказвания.
Gipo написа: В световен мащаб се доказаха следните неща - държавите с висок процент ваксинирани нямат по-добри резултати от държавите с нисък процент ваксинирани.
Хубаво е че се забавляваме взаимно, но понякога намирам неспособността ти да направиш елементарни статистически изводи за натъжаваща. Иначе си има отделна тема в която можеш за пореден път да поразвалиш всеобщото впечатление за себе си, давай ако държиш. :lol:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия
Ебати пародията :shock:
тежки нокаути
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

The Arrow написа:
Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия
Ебати пародията :shock:
Кое? И защо? :lol:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Ето, сега да ви покажа, че не тричам само форумните либералЕ, а и тези за които се счита че са уж от моята страна на политическия спектър. Суров, но справедлив съм към всички :D

Image
Ghost reporting!
Публикувай отговор