Хм... при мен пък нямаше почти никакви бъгове(само един път stuck-нах в една ограда след скок, но се оказа, че мога да скоча наобратно и да изляза и веднъж забих един моб в земята).
Иначе разлика между Norn и Human е сякаш нормално да няма чак толкова голяма като визия, но в историята/уменията мисля, че е доста голяма. Другото, по което да ги различиш, е че human-ът няма да се превърне в огромно гарваночудовище и да ти изяде лицето. Аз лично не съм играл много с норн, но... все пак
Иначе моите впечатления от бетата са, че Sylvari-те са много прецакани като начална територия. При human(другата раса, която поразиграх по-подробно) територията е доста обширна и между под-зоните имаше много входове и изходи. При Sylvari-те територията изглежда като един дълъг лабиринт като има два-три пътя, по които можеш да минеш през него.
Историята от друга страна беше може би малко по-интересна при дръвчовците(noble и green knight са началните истории, които избрах). И при двете раси е хубаво, че имаше нелинейност в историята и дори да избереш в началото еднаква история има малко разнообразие в пътя на изпълнение на мисиите.
Класовете, които играх, са Thief, Guardian и Mesmer.
Thief-ът ми беше може би най-интересен за игра - всички оръжия с него бяха ефективни, било то за melee(sword, dagger) или за ranged(shortbow, pistols) като не съм видял skill в каквато и да е комбинация от оръжия, който да не ми е харесал като изпълнение. Любимата ми комбинация с него определено беше sword+pistol заради pistol whip skill-а. Като цяло много добър DPS клас с някои utility skill-ове, които да помагат на партито. Много мобилен клас с всички оръжия, като при повечето имаш някаква форма на stealth. Трябва да се отбележи и on-hit heal-а, който има. Срещу големи групи врагове обаче изнемогва.
Guardian-ът от друга страна беше някакъв powerhouse, който можеше да играеш или като жестоко DPS или като support/heal. Всички 2h оръжия на Guardian-ът бяха много добри - 2h sword-а е aoe DPS с crowd control умения, чука е по-бавен, но изпълнява като цяло същата роля, а staff-ът е healer-ско оръжие. Scepter-ът е 1h, с който пък ставаш по-магьоснически ориентиран клас, но единственият читаш offhand за това е focus, който ти дава допълнителна ranged атака и щит, който избухва, ако не го счупят, като цяло дава добро survivability. 1h sword-а според мен върви най-добре с torch, като и двете имат основно melee/mid-range атаки, но далеч не са толкова ефективни, колкото двуръките оръжия за целта. Най-калпава комбинация ми се вижда 1h mace + shield... освен за tank-ване и много heavy support с damage reduction и heal. Играта solo с кое да е от тези двете обаче е ужасно мудна. Като цяло много добър клас с много разнообразни роли - може да е всичко в едно парти. За solo най-добре е 2h меча с абсурдния damage, който прави.
Mesmer-ът съм играл най-малко, но и който ме издразни най-много. Почти всички skill-ове с оръжията са много basic action-и, които обаче при някакво обстоятелство summon-ват илюция, която прави нещо. Като цяло всичко, което е fun го правят илюзиите, а ти само стоиш назад, дори когато си с dual sword. Изключително неприятно впечатление ми направи, че с 2 различно оръжия имаш един и същ скил - стоиш на едно място и block-ваш атака, като ако те ударят summon-ва илюзия. По-лошото е, че тези два skill-а могат да присъстват заедно в палитрата ти(primary scepter + offhand sword, скиловете са Illusionary Counter и Illusionary Riposte, като за капак и двата имат еднакво и второ умение, което изстрелва projectile напред и минава през няколко противника). 2h оръжията отново са по-fun от 1h + offhand, като staff-а просто обира точките. като цяло съжалявам, че нямах повече време да поиграя с този клас, изнерви ме яко в началото, но utility skill-овете му изглеждат много забавни. Може би не ми хареса толкова, защото го играх след guadian-ът, в който има от пиле мляко.