И в други теми съм казвал, че супер редовно обикаляме по разни кътчета в Бг. Природата няма какво да я коментираме, знаем, че все още е страхотна. Селата обаче и малките градове са потресаващо грозни, скучни и идеални за заснемане на Resident Evil. С малки изключения, разбира се. Доста години ще трябва да минат, докато се махне от жилите ни турското, а след това и руското робство. За сравнение на много места в чужбина съм виждал такива села и малки градчета, че съм искал да си кажа: "край, тук си оставам до края на живота... дано само има добър интернет..."

.
Аз написа:Аз затова не ходя на фитнес, а помпам яко мускули само в домашни условия
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Ако не си максималист, може да се постигнат прилични резултати и в домашни условия
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Абсолютно съм съгласен! А ако добавиш лоста и успоредката в квартала си към тренировката, ще можеш да постигнеш наистина много(ех, ако можеше да се тренира пълноценно клякане и тяга без фитнес...). Само напишете в ютюб calisthenics (модерното име на тренировките със собствено тегло) и ще видите за какво става въпрос, ако случайно не сте. Не са огромни батки, но всъщност доста малко хора имат желанието да не могат да си изтъркат гърба или да си избършат гъза, щото са прекалено едри.
Често хората стъпват в залата, виждат някакви нечовеци батки и започват да се сравняват. Тренират 5 месеца и се отказват, защото резултатите не идват магически бързо. А в същото време, нека си го признаем, адски е скучно.
Много е важно човек да си постави ясни цели и да действа според тях. Аз лично съм правил грешката да се сравнявам, но си взех поука. Сега се сравнявам единствено със себе си от преди месец-два-пет...
Нещото, което много ми допада в упражненията със собствено тегло - когато задобрееш достатъчно с дадено упражнение, качваш левъла с по-сложно, което пак е за същите мускулни групи. Отнема ти време да научиш новото, държиш интереса си на високо ниво. А във фитнеса просто добавяш още една тежест на лоста. Когато пък станеш абсолютен нечовек(дай боже), си взимаш жилетка, към която могат да се добавят тежести и продължаваш напред. Когато се гърча на лоста и се опитвам да направя нещо елементарно, ми е в пъти по-яко, отколкото да вдигам щанга/дъмбели

. Харесва ми, че упражненията не са изолирани и по този начин мога да правя full body тренировка през ден. Така ми харесва най-много.
И преди запалените по фитнеса да скочат - това е мое мнение, пичове, аз не искам да съм голям, а добре оформен

.
А и ако не бях започнал да тренирам със собствено тегло, нямаше да:
- се запозная с кварталния, който дойде да ме провери кой съм и дали не искам да отвличам деца от площадката

;
- да се запозная с някакъв пич Росен(Радо... Румен... уф), който ми разказа, че блъска на площадката, защото жена му не му давала да ходи в Пулс, понеже можело да се задява... Ама го каза гордо така... Мен пък щеше да ме е срам да кажа на някой, че съм чехъл

;
- да разбера историята на някакъв, който отишъл с приятел в някакво снобско заведение, пили по един коняк и трябвало да платят 50лв сметка. "Цял люлин" бил разбрал за тая история и чак се чудеше как и аз не знам;
- да разбера, че Ани се подиграва на Петя, защото гаджето и е в 4ти клас

.
и тн.
ЕДИТ: Сетих се да споделя няколко любими канали:
https://www.youtube.com/user/Calisthenicmovement/videos - двама пичове германци (говорят на английски, споко), които имат доста разнообразни клипове и показват наистина огромен спектър от упражнения. Правят всички упражнения хирургически чисто;
https://www.youtube.com/user/FitnessFAQs/videos - австралиец, който има подобно но горните съдържание. Също е вманиачен в правилното изпълнение на всичко и няма как да качи клипче на нещо, което не е практикувал много;
https://www.youtube.com/user/TheMiamiTrainer/videos - американци, имат добри клипчета тип стъпка по стъпка да успееш да направиш някое упражнение (флаг, planche - не знам как е на бг, стойка на ръце и тн). Също много чисто изпълнение на нещата;
https://www.youtube.com/user/marcusbondi/videos - тоз съм си го аднал, понеже има добри мотивационни речи и е отличен образец за това как може да изглежда човек на 50+ години

. Отделно, че тренира от цяла вечност и не рядко в клипчетата с казва по някоя тънкост, до която много други хора още не са достигнали.
Аз лично съм АБСОЛЮТЕН начинаещ и най-редовно им гледам клипчетата с поглед тип "омфг как е възможно да го направи това, изглежда толкова лесно", но мотивацията е на светлинни години пред това да гледам как някой бута на лежанката