ГЕЙмърски лапотоп

Нещата от живота
Аватар
Pennywise
Latinica

Re: ГЕЙмърски лапотоп

Мнение от Pennywise »

samo sim4ou me podkrepq :(
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

добре, а в крайна сметка ако кривна към некой HP ? викате не са лоши :D
джумерки
Аватар
bulLshi7
В момента играе: dota 3
Обратна връзка:

Мнение от bulLshi7 »

Гледай характеристиките спрямо цената, марката не е от такова значение. Едната греела, другата била Тошиба и екранът се развалял след година ползване, пълни глупости. Ако наистина грее много има външни охладители за лаптоп, дето са по 20 лева и свалят температурата с 5-6 градуса, което е достатъчно, за да не ти изгори масата под лаптопа. И ти казаха да питаш в хардуеара, тука само се водиш по чужди мнения дето робуват на марки, с някои изключения.
LA COKA
Аватар
SonicVibe
стига спамил
В момента играе: real_life.exe

Мнение от SonicVibe »

Stylized Corpse написа:добре, а в крайна сметка ако кривна към некой HP ? викате не са лоши :D
Имам евтин HP G62 от една година. Много стабилно сглобен лапер, няма скърцане, няма щракане, а и не прегрява, щото някои се били оплаквали, че имали дефект в дизайна на радиатора цялата линия G62 и правели мизерии, но при мене няма такова нещо. Това което ми се случи 2-3 пъти е че пускам лапера, след като съм го носил някъде и не ще да ми тръгне монитора. Всичко друго тръгва, даже и подсветката му, но не изкарва картина. Обаче като сложа батерията и го оставя малко време тръгва нормално. Съмнява ме, че е нещо от Биос-а, а не фабричен дефект. Брат ми има HP Compaq и той е доста добре сглобен. Като цяло хубави машини правят, но не знам дали имат свестни модели с хубави карти за около 1500 кинта.
Dante написа:Курво, ако щеш ми вярвай, ама в момента имам най-бруталната комбинация от разстройство и запек...............
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

bulLshi7 написа:другата била Тошиба и екранът се развалял след година ползване, пълни глупости.
Ми не съм го писал тука, ма Тошибата ми й изгоря екрана след година ползване.
Два пъти.
На 4-тата година й изгоря дъното.
Веднъж й стигаше.
Говорим за лаптоп който взех за 2к на времето.
На сестра ми HP-то което взе за 1к малко преди моя още е жив и не е мръднал, единствено адаптер му се сменя.
Моя му смених два екрана, клавиатура, мрежова карта и сега дъно, което дори няма да сменя, щото струва повече отколкото ще дам за тая машина вместо ще си купя нова.
Тоест след като ми падна гаранцията съм дал 2х200 и 1х70 кинта за поддръжка, без да броя сегашните 400 за дъно, а мизерното HP мина с 40 кинта за адаптер.
Кур за Тошиба.
Нямаше да го напиша даже тоя пост ако не беше споменал.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
bulLshi7
Обратна връзка:

Мнение от bulLshi7 »

На бащата лаптопа е тошиба и вече пет години държи без нищо да му се е случило при непрекъснато ползване. Затва не е хубаво да се правят изводи за марката от 1 от 50 потърпевши.
LA COKA
Аватар
SonicVibe
стига спамил
В момента играе: real_life.exe

Мнение от SonicVibe »

На един колега му сменяха дъното на Тошибата, която си беше взел 2-3 месеца преди това.
Друг след една година също сменя дъно. Брат ми си взе нетбук Тошиба преди половин година и й сменя хард диск и буквално вчера му го докараха от сервиза. Тъй, че хич не са изолирани случаи... Хубавото на Тошиба е, че сервиза им е много коректен и при евентуален проблем си регистрираш лапера в сайта им, звънкащ им, взимат ти лаптопа на техни разноски с куриер, оправят ти го за няколко дена (седмица макс) и ти го връщат пак за тяхна сметка. Това обаче не те грее много, тъй като ще си на другия край на Европа...
Dante написа:Курво, ако щеш ми вярвай, ама в момента имам най-бруталната комбинация от разстройство и запек...............
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Начи само да кажа, че забравих - за Vaio лоша дума не отварям. Хубава марка са, но често са им завишени цените. В смисъл, че са си абсолютно окей по принцип, просто съотношението цена/качество им е по-слабо от други марки. А и голяма част са ми някакви много лъскави, дееба.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Pennywise
Latinica

Мнение от Pennywise »

men me interesuva na vaio modelite za ~1500 lv imat li podsvetka na klaviaturata?
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Евтините лаптопи са боклуци и е рядкост да се попадне на нещо качествено. Не зависи от марката. За всеки работещ с години без проблем асус/хп и т.н. има 30 дето са пълен боклук и се преебават бързо. Ебете му майката. Ама е дебилно да кажеш "имах един асус/дел/тошиба/хп дето се прееба затова никога не си вземай от тия, ама имам един асус/дел/тошиба/хп дето не се прееба затова само такива вземай :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
vanmx

Мнение от vanmx »

Моят лаптоп е Lenovo Y560. Взех модела с i3 процесор, защото тези с i5 и i7 ми идваха прекалено скъпо. Въпреки това като производителност модела си беше номер едно за парите си. Видеокартата му е HD5730 mobile, което се разнява на нормална HD 5670. Разните игри като Dirt 2/3 Call of Duty MW2 и т.н направо хвърчат на високи детайли при нативната HD Ready резолюция на екрана, а ония игрички на Близард не съм ги пробвал, но едва ли има съмнение че ще хвърчат също. Звукът пък е направо най-качествения които съм чувал от каквото и да е мобилно устройство. Тия JBL високоговорителчета вадят доста качествен звук , въпреки че са малки като размери.

Обаче точно това Леново е най-идиотската сглобка която съм виждал някога. Става дума за пантите на екрана. За се завъртят тези панти се иска сравнително голяма сила, затова натоварването там където са захванати е доста голямо. Дебилното е че двете панти се държат само с по едно болтче с размерите на болтче от примерно дистанционно управление за телевизор. А пък резбите на тези болтчета представляват едни метални халкички с резба, набити в една тънка пластмаса. Незнам дали обясних достатъчно ясно :D Резултата от това е че едното болтче излезе барабар с резбичката си от паянтовата пластмаса, която се счупи на мястото където е бил болта. Така цялата панта направо се откачи. На път е и това да се случи и със втората пантичка.

Всичко това го казвам, защото сега има доста вървежни и бързи машини - Y570 и Y580. Те са наследници на моя лаптоп, на същата цена са и понеже са по-нови модели са по-бързи с 20-30 процента. Но като шаси ми изглеждат същите като Y560. Разбира се може да греша или аз да съм бил без късмет

Всъщност каквато и машина да вземеш за тия пари, като производителност ще ти върши работа, другото най-вече е късмет.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

И ти имаш право, марката не е винаги гаранция за качество. Има несполучливи модели при всички. Примерно мойто Lenovo е с такива панти и са напълно съвършени
Spoiler for :
Изображение
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
фитенс-маняк
В момента играе: истласкване с пудовки

Мнение от фитенс-маняк »

http://www.risk.bg/store/outlet/laptops.html

Аз да кажа, че ако верно търсите лаптоп под 900 лв, РИСК са играчите. С програмата за ремаркет лаптопи HP 630 ми го продадоха за 530лв, практически чисто нов. И съм си мега доволен от компютърчето - хем работи, хем не трябва да го вардя като оная си работа, щото не струва 2 бона. :D
бес ваглехидрати ниама резолтати!!!
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Хееей, не знаех че и в БГ я има вече тая практика. Моя така ми го взеха от Щатите refurbished с няколко стотачки по-евтин, отколкото обикновено! Голяма е далавера
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
bulLshi7
Обратна връзка:

Мнение от bulLshi7 »

Ква е тая далавера по-подробно? Тея лаптопи да не са като адидасите на батките в Бургас? С дефекти и затова ги продават по-евтино?
LA COKA
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Ами refurbished техниката най-общо казано са лаптопи (примерно), които са върнати от собственика в първите 30 дни след покупката - може заради малък дефект или просто щото не ги кефи. Такива се водят и лаптопите, които са седели няколко месеца в магазина като мостри и хиляди хора са щракали по тях. Далаверата е, че тези лаптопи се връщат на производителя, който им прави след това тестове, някви бенчмаркове и т.н., слага им нова гаранция и ги продава на по-ниска цена.

В моя случай, лаптопа си бачкаше (и още си бачка) като нов на 100%. Има една незабележима цепнатинка по корпуса (може в неговия случай да е било транспортен дефект), заради която свалиха цената с около 1/3. Иначе пак ти го дават с кутия, упътване, абе като чисто нов (но си пише нали че е refurbished)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
reborn_izrod

Мнение от reborn_izrod »

DJ Cat написа:Eй сър си вземи. За игри са идеални. Може и Леново. Но в никакъв никакъв случай не си взимай Тошиба. Ще похабиш много нерви и пари по това нещо.
Абе глопендер!Ейсър са най-големите боклуци.Издават багажа веднага след като им изтече гаранцията.Що лъжеш човека!Нищо не разбираш от латопи и тва си е!
ОТНОВО!!!
Аватар
Excess

Мнение от Excess »

reborn_izrod написа:
DJ Cat написа:Eй сър си вземи. За игри са идеални. Може и Леново. Но в никакъв никакъв случай не си взимай Тошиба. Ще похабиш много нерви и пари по това нещо.
Абе глопендер!Ейсър са най-големите боклуци.Издават багажа веднага след като им изтече гаранцията.Що лъжеш човека!Нищо не разбираш от латопи и тва си е!
така е
Аз

Мнение от Аз »

Моя си бичи след гаранцията, а си купих допълнително даже :arrow:
Не мога обаче да кажа същото за предишния ми - ТоШИБА :!:
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

юнаци, взех си една машинка
но имам следния въпрос - докато си работи, чувам едно попръцкване и пукане някъде от саунд сорса, сякаш колонки/слушалки не правят контакт ... ама няма как да е това, щот няма колонки и слушалки, нали ... няма как да е и от тока, тъй като и на батерия го прави това

става на рандъм принцип - просто ПУК... ПРЪЦ ... ПУК ... докато си браузвам, или пиша това съобщение

има си драйвери и т.н.
от кво мое да е?
джумерки
Публикувай отговор