Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Latinica
Аватар
Заглавие: Re: ГЕЙмърски лапотоп
Публикувано на: 12 Юли 2012 20:44

samo sim4ou me podkrepq :(

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2012 23:42

добре, а в крайна сметка ако кривна към некой HP ? викате не са лоши :D

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 12 Юли 2012 23:50

Гледай характеристиките спрямо цената, марката не е от такова значение. Едната греела, другата била Тошиба и екранът се развалял след година ползване, пълни глупости. Ако наистина грее много има външни охладители за лаптоп, дето са по 20 лева и свалят температурата с 5-6 градуса, което е достатъчно, за да не ти изгори масата под лаптопа. И ти казаха да питаш в хардуеара, тука само се водиш по чужди мнения дето робуват на марки, с някои изключения.

Профил WWW

стига спамил
Аватар
В момента играе: real_life.exe
Публикувано на: 13 Юли 2012 00:18

Stylized Corpse написа:
добре, а в крайна сметка ако кривна към некой HP ? викате не са лоши :D

Имам евтин HP G62 от една година. Много стабилно сглобен лапер, няма скърцане, няма щракане, а и не прегрява, щото някои се били оплаквали, че имали дефект в дизайна на радиатора цялата линия G62 и правели мизерии, но при мене няма такова нещо. Това което ми се случи 2-3 пъти е че пускам лапера, след като съм го носил някъде и не ще да ми тръгне монитора. Всичко друго тръгва, даже и подсветката му, но не изкарва картина. Обаче като сложа батерията и го оставя малко време тръгва нормално. Съмнява ме, че е нещо от Биос-а, а не фабричен дефект. Брат ми има HP Compaq и той е доста добре сглобен. Като цяло хубави машини правят, но не знам дали имат свестни модели с хубави карти за около 1500 кинта.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 13 Юли 2012 00:35

bulLshi7 написа:
другата била Тошиба и екранът се развалял след година ползване, пълни глупости.

Ми не съм го писал тука, ма Тошибата ми й изгоря екрана след година ползване.
Два пъти.
На 4-тата година й изгоря дъното.
Веднъж й стигаше.
Говорим за лаптоп който взех за 2к на времето.
На сестра ми HP-то което взе за 1к малко преди моя още е жив и не е мръднал, единствено адаптер му се сменя.
Моя му смених два екрана, клавиатура, мрежова карта и сега дъно, което дори няма да сменя, щото струва повече отколкото ще дам за тая машина вместо ще си купя нова.
Тоест след като ми падна гаранцията съм дал 2х200 и 1х70 кинта за поддръжка, без да броя сегашните 400 за дъно, а мизерното HP мина с 40 кинта за адаптер.
Кур за Тошиба.
Нямаше да го напиша даже тоя пост ако не беше споменал.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2012 00:40

На бащата лаптопа е тошиба и вече пет години държи без нищо да му се е случило при непрекъснато ползване. Затва не е хубаво да се правят изводи за марката от 1 от 50 потърпевши.

Профил WWW

стига спамил
Аватар
В момента играе: real_life.exe
Публикувано на: 13 Юли 2012 01:39

На един колега му сменяха дъното на Тошибата, която си беше взел 2-3 месеца преди това.
Друг след една година също сменя дъно. Брат ми си взе нетбук Тошиба преди половин година и й сменя хард диск и буквално вчера му го докараха от сервиза. Тъй, че хич не са изолирани случаи... Хубавото на Тошиба е, че сервиза им е много коректен и при евентуален проблем си регистрираш лапера в сайта им, звънкащ им, взимат ти лаптопа на техни разноски с куриер, оправят ти го за няколко дена (седмица макс) и ти го връщат пак за тяхна сметка. Това обаче не те грее много, тъй като ще си на другия край на Европа...

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Юли 2012 19:18

Начи само да кажа, че забравих - за Vaio лоша дума не отварям. Хубава марка са, но често са им завишени цените. В смисъл, че са си абсолютно окей по принцип, просто съотношението цена/качество им е по-слабо от други марки. А и голяма част са ми някакви много лъскави, дееба.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2012 19:34

men me interesuva na vaio modelite za ~1500 lv imat li podsvetka na klaviaturata?

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2012 00:07

Евтините лаптопи са боклуци и е рядкост да се попадне на нещо качествено. Не зависи от марката. За всеки работещ с години без проблем асус/хп и т.н. има 30 дето са пълен боклук и се преебават бързо. Ебете му майката. Ама е дебилно да кажеш "имах един асус/дел/тошиба/хп дето се прееба затова никога не си вземай от тия, ама имам един асус/дел/тошиба/хп дето не се прееба затова само такива вземай :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2012 01:43

Моят лаптоп е Lenovo Y560. Взех модела с i3 процесор, защото тези с i5 и i7 ми идваха прекалено скъпо. Въпреки това като производителност модела си беше номер едно за парите си. Видеокартата му е HD5730 mobile, което се разнява на нормална HD 5670. Разните игри като Dirt 2/3 Call of Duty MW2 и т.н направо хвърчат на високи детайли при нативната HD Ready резолюция на екрана, а ония игрички на Близард не съм ги пробвал, но едва ли има съмнение че ще хвърчат също. Звукът пък е направо най-качествения които съм чувал от каквото и да е мобилно устройство. Тия JBL високоговорителчета вадят доста качествен звук , въпреки че са малки като размери.

Обаче точно това Леново е най-идиотската сглобка която съм виждал някога. Става дума за пантите на екрана. За се завъртят тези панти се иска сравнително голяма сила, затова натоварването там където са захванати е доста голямо. Дебилното е че двете панти се държат само с по едно болтче с размерите на болтче от примерно дистанционно управление за телевизор. А пък резбите на тези болтчета представляват едни метални халкички с резба, набити в една тънка пластмаса. Незнам дали обясних достатъчно ясно :D Резултата от това е че едното болтче излезе барабар с резбичката си от паянтовата пластмаса, която се счупи на мястото където е бил болта. Така цялата панта направо се откачи. На път е и това да се случи и със втората пантичка.

Всичко това го казвам, защото сега има доста вървежни и бързи машини - Y570 и Y580. Те са наследници на моя лаптоп, на същата цена са и понеже са по-нови модели са по-бързи с 20-30 процента. Но като шаси ми изглеждат същите като Y560. Разбира се може да греша или аз да съм бил без късмет

Всъщност каквато и машина да вземеш за тия пари, като производителност ще ти върши работа, другото най-вече е късмет.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 14 Юли 2012 20:46

И ти имаш право, марката не е винаги гаранция за качество. Има несполучливи модели при всички. Примерно мойто Lenovo е с такива панти и са напълно съвършени

Spoiler for :

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: истласкване с пудовки
Публикувано на: 14 Юли 2012 21:54

http://www.risk.bg/store/outlet/laptops.html

Аз да кажа, че ако верно търсите лаптоп под 900 лв, РИСК са играчите. С програмата за ремаркет лаптопи HP 630 ми го продадоха за 530лв, практически чисто нов. И съм си мега доволен от компютърчето - хем работи, хем не трябва да го вардя като оная си работа, щото не струва 2 бона. :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 15 Юли 2012 01:45

Хееей, не знаех че и в БГ я има вече тая практика. Моя така ми го взеха от Щатите refurbished с няколко стотачки по-евтин, отколкото обикновено! Голяма е далавера

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2012 01:49

Ква е тая далавера по-подробно? Тея лаптопи да не са като адидасите на батките в Бургас? С дефекти и затова ги продават по-евтино?

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 15 Юли 2012 01:59

Ами refurbished техниката най-общо казано са лаптопи (примерно), които са върнати от собственика в първите 30 дни след покупката - може заради малък дефект или просто щото не ги кефи. Такива се водят и лаптопите, които са седели няколко месеца в магазина като мостри и хиляди хора са щракали по тях. Далаверата е, че тези лаптопи се връщат на производителя, който им прави след това тестове, някви бенчмаркове и т.н., слага им нова гаранция и ги продава на по-ниска цена.

В моя случай, лаптопа си бачкаше (и още си бачка) като нов на 100%. Има една незабележима цепнатинка по корпуса (може в неговия случай да е било транспортен дефект), заради която свалиха цената с около 1/3. Иначе пак ти го дават с кутия, упътване, абе като чисто нов (но си пише нали че е refurbished)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2012 21:01

DJ Cat написа:
Eй сър си вземи. За игри са идеални. Може и Леново. Но в никакъв никакъв случай не си взимай Тошиба. Ще похабиш много нерви и пари по това нещо.

Абе глопендер!Ейсър са най-големите боклуци.Издават багажа веднага след като им изтече гаранцията.Що лъжеш човека!Нищо не разбираш от латопи и тва си е!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2012 22:39

reborn_izrod написа:
DJ Cat написа:
Eй сър си вземи. За игри са идеални. Може и Леново. Но в никакъв никакъв случай не си взимай Тошиба. Ще похабиш много нерви и пари по това нещо.

Абе глопендер!Ейсър са най-големите боклуци.Издават багажа веднага след като им изтече гаранцията.Що лъжеш човека!Нищо не разбираш от латопи и тва си е!

така е

Профил

Публикувано на: 15 Юли 2012 23:33

Моя си бичи след гаранцията, а си купих допълнително даже :arrow:
Не мога обаче да кажа същото за предишния ми - ТоШИБА :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2012 11:59

юнаци, взех си една машинка
но имам следния въпрос - докато си работи, чувам едно попръцкване и пукане някъде от саунд сорса, сякаш колонки/слушалки не правят контакт ... ама няма как да е това, щот няма колонки и слушалки, нали ... няма как да е и от тока, тъй като и на батерия го прави това

става на рандъм принцип - просто ПУК... ПРЪЦ ... ПУК ... докато си браузвам, или пиша това съобщение

има си драйвери и т.н.
от кво мое да е?

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com