Изход написа:Алмо, явно си вярваш. Виж сега, не трябва да мислиш толкова..плоско.
Първо, това че някаква група от хора е "възможно" да са "терористи" не значи, че трябва да бъдат убити. Дай сега като ти може да си турчин да те ругаем на резак

Ето по твоята логика-ти се движиш сред турци по улицата, познаваш турци, сигурно и имаш приятели турци. Това прави ли те турчин? Не. Това че си се оказал на улицитата до турска компания значи ли, че си един от тях? Не.
Винаги първо се пита, после се стреля.
Не, не ме прави турчин. Но ако тези турци се разкарваха с автомати и базуки с целта да
убиват и аз се разхождах заедно с тях, макар и невъоръжен, това прави ли ме по-малко невинен от тях?
Разковничето. Набара го.
Не съм 100% сигурен, че не са терористи, естествено. Но и американците не са сигурни, че са терористи. В такъв случай не се стреля - шансът да отнемеш невинен човешки живот е едно към едно, разбираш ли го това? Точка. Не мисля, че изобщо има смисъл да продължавам тук.
Войната е напаст за цивилното население. Един невинен и цивилен човек ще се опита да си гледа прехраната, семейството и оцеляването. Едва ли би си рискувал да се разхожда редом до въоръжени хора, макар и случайно, още повече, че знае, че по всяко време на денонощието хвърчат подобни хеликоптери, готови да разстрелят всеки, който представлява минимална заплаха, защото адски много ме съмнява, че това е била първата от подобен тип нощни акции.
Да, наистина има възможност тези хора да са невинни и да са попаднали на лошо място в лош момент, но колко голяма е тя?А колко е голяма другата възможност - че тези хора са знаели в какво са замесени, знаели са опасността и въпреки това са продължили?
Освен това може да не са били невъоръжени - може някой от тях да е носил някакъв пистолет или прочее.
Прав си, не знам дали в действителност е било така, но е по вероятно, когато има 3ма тежковъоръжени е вероятно и другите около тях да носят някакъв вид оръжие, освен ако не са или заложници, или достатъчно глупави, за да не са забелязали 2 калашника и 1 рпг.
Не мога да съм 100% сигурен, но 70-80% - определено да.
Това не е война
Ма разбира се, разхождат се хора с пушки по улиците, хеликоптери стрелят от въздуха... Ама каква война е това?