Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: "Collateral Murder"
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:11

Цитат:
Онези, невъоръжените, ти откъде си 100% сигурен, че не са и те терористи?Или че и те не са земесени по някакъв начин в тези организации? Официална информация ли си получил от някъде?Или си бил на мястото?

Разковничето. Набара го.

Не съм 100% сигурен, че не са терористи, естествено. Но и американците не са сигурни, че са терористи. В такъв случай не се стреля - шансът да отнемеш невинен човешки живот е едно към едно, разбираш ли го това? Точка. Не мисля, че изобщо има смисъл да продължавам тук.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:17

Моридин написа:
Цитат:
Онези, невъоръжените, ти откъде си 100% сигурен, че не са и те терористи?Или че и те не са земесени по някакъв начин в тези организации? Официална информация ли си получил от някъде?Или си бил на мястото?

Разковничето. Набара го.

Не съм 100% сигурен, че не са терористи, естествено. Но и американците не са сигурни, че са терористи. В такъв случай не се стреля - шансът да отнемеш невинен човешки живот е едно към едно, разбираш ли го това? Точка. Не мисля, че изобщо има смисъл да продължавам тук.

По време на война тези закони не важът. Да ти серем на хуманизма :o

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:32

Това не е война :o

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:34

Цитат:
важът

Току що и ти спря да важиш :D

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:35

Изход написа:
Алмо, явно си вярваш. Виж сега, не трябва да мислиш толкова..плоско.
Първо, това че някаква група от хора е "възможно" да са "терористи" не значи, че трябва да бъдат убити. Дай сега като ти може да си турчин да те ругаем на резак :) Ето по твоята логика-ти се движиш сред турци по улицата, познаваш турци, сигурно и имаш приятели турци. Това прави ли те турчин? Не. Това че си се оказал на улицитата до турска компания значи ли, че си един от тях? Не.
Винаги първо се пита, после се стреля.

Не, не ме прави турчин. Но ако тези турци се разкарваха с автомати и базуки с целта да убиват и аз се разхождах заедно с тях, макар и невъоръжен, това прави ли ме по-малко невинен от тях?

Цитат:
Разковничето. Набара го.

Войната е напаст за цивилното население. Един невинен и цивилен човек ще се опита да си гледа прехраната, семейството и оцеляването. Едва ли би си рискувал да се разхожда редом до въоръжени хора, макар и случайно, още повече, че знае, че по всяко време на денонощието хвърчат подобни хеликоптери, готови да разстрелят всеки, който представлява минимална заплаха, защото адски много ме съмнява, че това е била първата от подобен тип нощни акции.

Да, наистина има възможност тези хора да са невинни и да са попаднали на лошо място в лош момент, но колко голяма е тя?А колко е голяма другата възможност - че тези хора са знаели в какво са замесени, знаели са опасността и въпреки това са продължили?
Освен това може да не са били невъоръжени - може някой от тях да е носил някакъв пистолет или прочее.
Прав си, не знам дали в действителност е било така, но е по вероятно, когато има 3ма тежковъоръжени е вероятно и другите около тях да носят някакъв вид оръжие, освен ако не са или заложници, или достатъчно глупави, за да не са забелязали 2 калашника и 1 рпг.

Не мога да съм 100% сигурен, но 70-80% - определено да.

Цитат:
Това не е война

Ма разбира се, разхождат се хора с пушки по улиците, хеликоптери стрелят от въздуха... Ама каква война е това?

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:42

Мисля, че само като напомня за желанието и хъса, което воиниците проявиха да убиват (подмятанията и гадните реплики от типа "само вдигни оръжието, хайде, вдигни го"), ще изясним доколко са способни да вземат компетентни и адекватни решения относно това колко висок е процента пред тях да стоят хора, които наистина заслужават куршум в главата. Което май и слага край на темата, а?

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:43

Според мен и 10% са много.
Казах го и преди, ще го повторя и сега-тук не говорим за война, а за окупация. Клипът представлява "омиротворителна", а не военна операция. Война в Ирак няма от 7 години, това е следвоенно американско присъствие. Така че не повтаряй "война е, разхождащите се с оръжие трябва да бъдат убивани", а "окупация е..и т.н"
Американците са натрапникъ и те трябва да се чудят как да предпазят населението. В собствената си държава можеш да се разхождаш както си изкаш-ако щеш само по калашник. Ако оръжието ти е притежавано законно, то ти можеш да го развяваш и в центъра на града :)
Другото е, че в Ирак да си въоражен не е нещо странно. Там има етнически конфликти, които са подсилени от америкците. Нормално е да не тръгваш неподготвен. В случая съм склонен да вярваш, че това е по-скоро лична охрана, отколкото терористи. Най-малкото репортерите нямаше да бъдат оставени да издадат терористичната група, да се обадят на враговете ;) Значи тук говорим за нещо коренно различно-лична охрана, хора, които искат да се предпазят от нападение и т.н.
Мързи ме да пиша повече, надявам се схвана ситуацията.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:44

Ето ти и едно коментарче от ютюб относно клипа:

Цитат:
Now it's out..someone found the full 20 MINUTES of video that wikileaks omitted.
in that, it shows where the pilot didn't fire on these guys because there were children in the area.
but of course they won't show that..and as it turns out? these guy were part of the MAHDI ARMY!
go to thejawa report for the full video! it's 40 fucking minutes long!!!!

Който иска може да провери колко достоверно е.

А сега можем ли да сложим край на темата?
Американските войници очевидно са знаели по какво ще стрелят.

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:47

Aбе така и не разбрах къде ги видяхте тея калашници и базуки и ядрени ракети...виждам само двама пича с камери или камероподобни обекти и група невъоръжени хора около тях.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2010 23:55

Изход написа:
Според мен и 10% са много.
Казах го и преди, ще го повторя и сега-тук не говорим за война, а за окупация. Клипът представлява "омиротворителна", а не военна операция.

"омиротворителна" операция е убийството на хора с калашници и ерпегета, които представляват опасност за мирното население.

Цитат:
В собствената си държава можеш да се разхождаш както си изкаш-ако щеш само по калашник. Ако оръжието ти е притежавано законно, то ти можеш да го развяваш и в центъра на града

Ти колко често виждаш някой да се разхожда по Калашников в центъра на града? Там е работата, че всяка държава има закони, които ограничават притежанието на оръжие с по-висок калибър от еди-колко-си и прочее.
А извадиш ли някъде на публично място огнестрелно оръжие ще те вкарат в затвора моментално, независимо дали то е малокалибрен пистолет или BFG.

Цитат:
Другото е, че в Ирак да си въоражен не е нещо странно. Там има етнически конфликти, които са подсилени от америкците.

Етническите конфликти в Близкия Изток са съществували много преди САЩ да бъде основана като държава.

Цитат:
Най-малкото репортерите нямаше да бъдат оставени да издадат терористичната група, да се обадят на враговете

Това им е работата на репортерите. Да отидат до най-горещото място на света и да направят репортаж за него. Не е нужно да разкриват ничия самоличност.

Цитат:
Значи тук говорим за нещо коренно различно-лична охрана, хора, които искат да се предпазят от нападение и т.н.

Никой не използва противотанково оръжие за лична охрана.

Ето ти и цитат от Уикипедия :

Цитат:
In the period following the 2003 invasion of Iraq, the RPG became a favorite weapon of the insurgent forces fighting U.S. troops. Since most of the readily-available RPG-7 rounds cannot penetrate M1 Abrams tank armor from the front, it is primarily effective against soft-skinned or lightly armored vehicles, and infantry.

Освен това в момента в Ирак никой освен САЩ и техните съюзници няма право да притежава каквото и да е било оръжие, независимо дали е за лична охрана или за убиване на войници.

Профил

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:05

Алминатора`` написа:

Не, не ме прави турчин. Но ако тези турци се разкарваха с автомати и базуки с целта да убиват и аз се разхождах заедно с тях, макар и невъоръжен, това прави ли ме по-малко невинен от тях?

А ти и американците от къде разбрахте, че те са искали да убият някой?
По същата логика срещу американец с оръжие трябва да се стреля на място без предупреждение.
Алминатора`` написа:

"омиротворителна" операция е убийството на хора с калашници и ерпегета, които представляват опасност за мирното население.

Хората с калашниците не са опасност за мирното население, а са опасност за американското присъствие в Ирак, а то съвсем не е мирно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:06

Kamelot написа:
Алминатора`` написа:

А ти и американците от къде разбрахте, че те са искали да убият някой?
По същата логика срещу американец с оръжие трябва да се стреля на място без предупреждение.
Алминатора`` написа:

Хората с калашниците не са опасност за мирното население, а са опасност за американското присъствие в Ирак, а то съвсем не е мирно.

Ако не искаха да убият никого, нямаше да им трябват калашниците и ерпегето, може би?

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:16

A може би ще ги ползват когато някой се опитва убива тях?

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:21

Kamelot написа:

Калашниците може, но ерпегето? Оръжие, което е ефективно срещу танкове, хъмвита и хеликоптери, каквито притежават само американците, нали? :lol:
А ако американците нарочно убиваха цивилни нямаше да има цивилно население в Ирак.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:22

Kamelot написа:

И като гледам много им помогнаха

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:26

Алминатора`` написа:
Kamelot написа:

Калашниците може, но ерпегето? Оръжие, което е ефективно срещу танкове, хъмвита и хеликоптери, каквито притежават само американците, нали? :lol:
А ако американците нарочно убиваха цивилни нямаше да има цивилно население в Ирак.

А срещу така наречените хеликоптери танкове и хъмвита пак ли да се защитават със калашниците :lol: :lol:

Ред Мърси написа:
Kamelot написа:

И като гледам много им помогнаха

Както каза някой по горе, като видиш закъснението между изтрел и попадение ше видиш, че хеликоптера съвсем не е близо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 00:32

Не, исках да кажа, че калашниците биха могли да се използват за някакъв вид самозащита, но да носиш ерпеге, значи, че искаш да направиш сериозни поражения върху скъпоструваща военна техника made in usa.

Освен това няма логика да носят калашници за защита от американците, просто защото не е в интерес на САЩ да си създава допълнителни врагове.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 09 Апр 2010 07:28

Алми, не важиш. Тия терористи изобщо нямаше да ги има ако американската армия не беше решила да посети Ирак и други близки страни. Или дори и да ги имаше, те биха представлявали бунтовнически групировки, опасни само за собствената си държава, не и за европейската и американската общности. Те се борят за изгонването на подобни типове като тези от клипчето от родината си. Айде по тая логика да наречем Левски и Ботев терористи, м?
И, моля, не ми се обяснявай за самоубийствени атентати и подобни, хич не ми се спори за това.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 09 Апр 2010 08:36

Цитат:
Освен това няма логика да носят калашници за защита от американците, просто защото не е в интерес на САЩ да си създава допълнителни врагове.

Защо пък да не е? Да не би да се страхуват от разни групировки :D
Колкото повече врагове имат в държавата, толкова по-дълго ще останат и толкова повече нефт ше земат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2010 14:47

Max Payne написа:
Айде по тая логика да наречем Левски и Ботев терористи, м?
И, моля, не ми се обяснявай за самоубийствени атентати и подобни, хич не ми се спори за това.

За Турция те са терористи, за нас са национални герои.
По същия начин всеки които америка нарича терорист сигурно в родината му го гледат като борец за свобода, какъвто той е.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com