denik написа:Аз имам един въпрос - защо толкова много държите на тази шестобална система?

Според мен въобще не е достатъчна (а и според мнозина други)... особено за огромния наплив на най-различни игри. Много от по-известните сайтове (чуждестранни, разбира се) ползват или десетобална или процентова скала... каква е причината вие да си държите на шестобалната?
Помежду си също много сме спорили през годините по този въпрос, причината за шестобалната система е, че по-лесно се възприема от всеки, като следствие от образователната ни система. Това улеснява и автора и читателите. Всъщност тя не е точно шестобална, защото има и половинки
В списанието имаше и оценки за графика, звук и геймплей, но в сайта и те отпаднаха - в текста на статиите се пише подробно за тях, а и общата оценка никога не е била средно аритметично от трите.
Процентите (в началото и ние ги използвахме) се изсмукват от пръстите - няма практическа разлика между 81 или 83 например. Оценката и без това е нещо субективно и стобалната система е безмислена.