Rudeb0x.c0re написа:И пак деа се чудя щом има по-добри ММО-та от УоУ,що не вземете да играете тях бре?
Rudeb0x.c0re написа:Всички се оплаквате УоУ била бъгава,всичко били копирано от други,има по-яки от нея и въпреки това пак я играете.
Rudeb0x.c0re написа:Има нещо в думите ми щом 9-10 милиона играчи предпочитат да играят нея вместо другите и даже да плащат за това не малко пари.
Jorix написа:Не,франчайз се нарича бизнес сътрудничество между 2 страни.Франчаизодателя е този които има опит във дадена свера,а франчаизополучателят е този които е ,,зелен'' в дадения бизнес за това прави франчаиз със опитния.Така и 2те страни работят във една сфера и печелят заедно.Така най-просто мога да ти го обясня.Франчаиз може да се нарича и верига магазини примерно,но отделните продукти на една фирма не могат да се нарекът франчайз..Rudeb0x.c0re написа:Jorix написа:Добре що ми се струва че в тоя форум никои не знае кво означава франчайз,но всеки я употребява наляво и надясноIrenicus написа:Близард да не са гламави че да си зарежат толкова печелившия франчайз
Франчайз е всичко около света на Уоркрафт.Игрите,книгите и задаващия се филм.
Ами това което ми показваш от уикипедия е едно към едно с това което аз казах.Хахах а потребителят няма как да е франчаизополучателIrenicus написа:Франчайз = търговска марка
Най-краткото обяснение въпреки че не е съвсем точно
Ето ти цитат от уикипедия относно франчайз:
"Franchising (from the French for honesty or freedom[1]) is a method of doing business wherein a franchisor licenses trademarks and tried and proven methods of doing business to a franchisee in exchange for a recurring payment"
Това е едно към едно с УоУ
Близард (franchisor) чрез продукта си УоУ използва проверени и доказаи методи за печалба от потребителите (franchisee) в замяна на редовни плащания
едит:
това е само едно от значенията
франчайз може да значи и права върху герои и общо взето всичко във филм, книга, тв предаване, компютърна игра и др.
Това също прави УоУ франчайз
Франчайз може да значи и exclusive right
http://en.wikipedia.org/wiki/Exclusive_right
А в тази категория попада и авторското право и съответно УоУ
Добре бе хубаво ако искаш и мултигруп му викаи твоя работа.Очевдно не ме разбра щом се мислиш за франчаизополучател ама все тая твои проблемIrenicus написа:Погледни написаното де
"Франчайзополучател" както го наричаш е едната страна от сделка
Тази страна която плаща редовно за да получава продукт
Потребителят прави именно това
И дори и потребителят да не мжое да бъде наречен "франчайзополучател" (с което не съм съгласен) виж останалите значение на думата
УоУ е франчайз както и да го гледаш
Старкрафт е франчайз
Сериозния Сам е франчайз
Всяка игра/поредица от игри е франчайз
Jorix написа:Не,франчайз се нарича бизнес сътрудничество между 2 страни.Франчаизодателя е този които има опит във дадена свера,а франчаизополучателят е този които е ,,зелен'' в дадения бизнес за това прави франчаиз със опитния.Така и 2те страни работят във една сфера и печелят заедно.Така най-просто мога да ти го обясня.Франчаиз може да се нарича и верига магазини примерно,но отделните продукти на една фирма не могат да се нарекът франчайз..Rudeb0x.c0re написа:Jorix написа:Добре що ми се струва че в тоя форум никои не знае кво означава франчайз,но всеки я употребява наляво и надясноIrenicus написа:Близард да не са гламави че да си зарежат толкова печелившия франчайз
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Е аре обясни ни като не знаем.Ама не ми давай некои линк от уикипедия или от некаде другате шото така секи можеTHE KING OF TIME написа:Jorix написа:Не,франчайз се нарича бизнес сътрудничество между 2 страни.Франчаизодателя е този които има опит във дадена свера,а франчаизополучателят е този които е ,,зелен'' в дадения бизнес за това прави франчаиз със опитния.Така и 2те страни работят във една сфера и печелят заедно.Така най-просто мога да ти го обясня.Франчаиз може да се нарича и верига магазини примерно,но отделните продукти на една фирма не могат да се нарекът франчайз..Rudeb0x.c0re написа:Jorix написа:Добре що ми се струва че в тоя форум никои не знае кво означава франчайз,но всеки я употребява наляво и надясноIrenicus написа:Близард да не са гламави че да си зарежат толкова печелившия франчайз
Oх божееее, колко сте простииии. Франчайзинг знаете ли въобще какво означава?!? Или сте чули отнякъде тая дума и решавате да я използвате ей така за да сте куул. Не пичове, жалки сте.
Jorix написа:Е аре обясни ни като не знаем.Ама не ми давай некои линк от уикипедия или от некаде другате шото така секи можеTHE KING OF TIME написа:Jorix написа:Не,франчайз се нарича бизнес сътрудничество между 2 страни.Франчаизодателя е този които има опит във дадена свера,а франчаизополучателят е този които е ,,зелен'' в дадения бизнес за това прави франчаиз със опитния.Така и 2те страни работят във една сфера и печелят заедно.Така най-просто мога да ти го обясня.Франчаиз може да се нарича и верига магазини примерно,но отделните продукти на една фирма не могат да се нарекът франчайз..Rudeb0x.c0re написа:Jorix написа:Добре що ми се струва че в тоя форум никои не знае кво означава франчайз,но всеки я употребява наляво и надясноIrenicus написа:Близард да не са гламави че да си зарежат толкова печелившия франчайз
Oх божееее, колко сте простииии. Франчайзинг знаете ли въобще какво означава?!? Или сте чули отнякъде тая дума и решавате да я използвате ей така за да сте куул. Не пичове, жалки сте.
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Хах е аз кво казах бе.Просто по съкратено го казах...THE KING OF TIME написа:Jorix написа:Е аре обясни ни като не знаем.Ама не ми давай некои линк от уикипедия или от некаде другате шото така секи можеTHE KING OF TIME написа:Jorix написа:Не,франчайз се нарича бизнес сътрудничество между 2 страни.Франчаизодателя е този които има опит във дадена свера,а франчаизополучателят е този които е ,,зелен'' в дадения бизнес за това прави франчаиз със опитния.Така и 2те страни работят във една сфера и печелят заедно.Така най-просто мога да ти го обясня.Франчаиз може да се нарича и верига магазини примерно,но отделните продукти на една фирма не могат да се нарекът франчайз..Rudeb0x.c0re написа:Jorix написа:Добре що ми се струва че в тоя форум никои не знае кво означава франчайз,но всеки я употребява наляво и надясноIrenicus написа:Близард да не са гламави че да си зарежат толкова печелившия франчайз
Франчайзинг е когато искаш да започнеш бизнес, но искаш някаква сигурноист да имаш(от фалит сигурност най-често). Затова се обръщаш към някоя световно утвърдена компания(Макдоналдс, Метро, Била, Кауфланд OMW и др.) Та плащаш някаква такса плюс процент от месечната си печалба на въпросната марка и я ползваш. Разполагаш с авторитета и утвърдените и пазарни позиции. Но се задължжаваш да изпълняваш всичко, което поиска тази марка. Ето това е франчайзинг.
Jorix написа:Хах е аз кво казах бе.Просто по съкратено го казах...THE KING OF TIME написа:Jorix написа:Е аре обясни ни като не знаем.Ама не ми давай некои линк от уикипедия или от некаде другате шото така секи можеTHE KING OF TIME написа:Jorix написа:Не,франчайз се нарича бизнес сътрудничество между 2 страни.Франчаизодателя е този които има опит във дадена свера,а франчаизополучателят е този които е ,,зелен'' в дадения бизнес за това прави франчаиз със опитния.Така и 2те страни работят във една сфера и печелят заедно.Така най-просто мога да ти го обясня.Франчаиз може да се нарича и верига магазини примерно,но отделните продукти на една фирма не могат да се нарекът франчайз..Rudeb0x.c0re написа:Jorix написа:Добре що ми се струва че в тоя форум никои не знае кво означава франчайз,но всеки я употребява наляво и надясноIrenicus написа:Близард да не са гламави че да си зарежат толкова печелившия франчайз
Франчайзинг е когато искаш да започнеш бизнес, но искаш някаква сигурноист да имаш(от фалит сигурност най-често). Затова се обръщаш към някоя световно утвърдена компания(Макдоналдс, Метро, Била, Кауфланд OMW и др.) Та плащаш някаква такса плюс процент от месечната си печалба на въпросната марка и я ползваш. Разполагаш с авторитета и утвърдените и пазарни позиции. Но се задължжаваш да изпълняваш всичко, което поиска тази марка. Ето това е франчайзинг.