Така го виждам поне аз филмът, незнам дали съм прав в преценката си но за мен това е той и най-важното е ,че ми доставя наслада да го гледам.
Преименовано на Sci-Fi area :)
-
Nocturne
- Curse of the Sands
- Обратна връзка:
Галактиката ме радва страшно много не само заради невероятно професионалната игра на актьорите и перфектната анимация а и за самата история. Историята изглежда невероятно пипната. Изгледах 1,2 сезон сега чакам септември да пуснат 3 за да продължи тръпката. Незнам как е постигнато но са смесили по един невероятен начин екшъна, интригите, дипломацията и отношенията м/у героите. Нещотото ,което ми харесва и с ,което се различава от другите сериали е ,че се проследява действието и в двата враждуващи "лагера". Засегната също е и отношението към обикновенните персонажи на корабите, като поддръжка, марини, пилоти, пасажери. Така не се набляга само на 4,5 актьора и това е всичко все едно те вършат цялата работа. А истината е ,че един такъв кораб има нужда от много хора и те всичките са важни за оцеляването му. Точно във този филм е наблегната на самото оцеляване на човешката раса. С този факт и подробностите ,които се представят, човек добива предтава за една грандиозност и за едни реални размери на случващото се прикючение.
Така го виждам поне аз филмът, незнам дали съм прав в преценката си но за мен това е той и най-важното е ,че ми доставя наслада да го гледам.
-
Xayzer
- Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
- Обратна връзка:
Това че има несъответсвия в нашите вкусове за Сай-Фай сериали според мен не е причина да си падаме в очите. Все пак не съм го напсувал сериала, само изказах личното чувство към негоAlShu написа:Xayzer, падна ми в очите...

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.
27B-6
- Riven
- В момента играе: Много и все различни неща :)
- Обратна връзка:
ВиновенXayzer написа:Последвам твоята препоръка, защото изглежда имаме сходен вкус. Помня когато го даваха преди време, но спомените са смътни. Точно сега гледам първа серия и ми харесва. Личи си че ще се запаля. Ако не си минa изпитите, теб ще държа отговорен RivenRiven написа:Леко възраздане на темата.Та първо да препоръчам горещо "Вавилон 5" на хората, които не са го гледали.
"Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
"Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
"Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
-
Xayzer
- Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
- Обратна връзка:
Нали става въпрос за сезон 4 епизод 6? Ами казах си мнението, пропуснал си ми поста в предишната страница:Riven написа: Не каза обаче какво мислиш за серията с повторенията? Мен най си ме кефи майИли поне е в топ 10.
Иначе за Бабилон 5, сега съм на 7-ма серия от втори сезон и сравнително ми харесва. Това, което ме привлича е начина по който се развиват дейвствията. Освен че всеки епизод си има собственна история която си е с завършек, има и една по-голяма история, която се разпростира през сезоните. Но сега съм в застой с гледането, защото пак започнах да тегля Стар Трек ТНГ (За трети път. Изгледал съм всяка една серия от седемте сезона по два пъти. Ако ги изгледам пак сигурно ще започна да бълнувам, че съм Капитан Жан Люк ПикардXayzer написа:Riven, Изгледах серията която препоръча. Наистина бе готина, кефят ме серий имащи пътуване във времето.Беше ми смешно третия път като се осъзна О'Ниъл, че пак се е върнал и яде Fruit Loops. Също и на края, като го попита Джаксън дали е мислил да се възползва от факта, че е можел да направи каквото си поиска без последствия, и О'Ниъл многозначително се втренчи в Картър, дъвчейки овесена каша.
Поздрави
_

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.
27B-6
- Riven
- Обратна връзка:
Моя грешка значи
Пак съм спал нещо... Хе хе. А за модела ти 10 точки, ако и го направиш 
П.П.: Вавилона става по интересен в края на 2-я и 3-я. За съжаление скоро ще свърша 3-я и трябва да чакам за суб за 4-я 4е ме мързи пак на ENG да чета. 6 сезона TNG ми стигат

П.П.: Вавилона става по интересен в края на 2-я и 3-я. За съжаление скоро ще свърша 3-я и трябва да чакам за суб за 4-я 4е ме мързи пак на ENG да чета. 6 сезона TNG ми стигат
Че то без субтитри е по-яко. Аз половината досиета изгледах без субтитри и след това другата половина хич не им и поглеждах субтитрите - само да си отклонявам вниманието от действиетоRiven написа:Моя грешка значиПак съм спал нещо... Хе хе. А за модела ти 10 точки, ако и го направиш
П.П.: Вавилона става по интересен в края на 2-я и 3-я. За съжаление скоро ще свърша 3-я и трябва да чакам за суб за 4-я 4е ме мързи пак на ENG да чета. 6 сезона TNG ми стигат![]()
![]()
"Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
by Phantom
- Riven
- Обратна връзка:
Абе то на вас хубаво, че не ви трябват субтитри. То и аз се оправям доста добре с езика, ама след близо 200 серии, като почнах да мисля в стил Стар Трек, вече се чувствам професионално увреден. Все едно съм след час по английски. После половин ден мисля на чужд език. А то и на досиетата ще им дойде скоро времето. Сега мисля да си тегля Мъртвата Зона и Alies (не че е фантастика ама е готин). И си чакам в унака да преведат 4-я сезон на Вавилона.Phantom написа:Че то без субтитри е по-яко. Аз половината досиета изгледах без субтитри и след това другата половина хич не им и поглеждах субтитрите - само да си отклонявам вниманието от действиетоRiven написа:Моя грешка значиПак съм спал нещо... Хе хе. А за модела ти 10 точки, ако и го направиш
П.П.: Вавилона става по интересен в края на 2-я и 3-я. За съжаление скоро ще свърша 3-я и трябва да чакам за суб за 4-я 4е ме мързи пак на ENG да чета. 6 сезона TNG ми стигат![]()
![]()
-
Xayzer
- Обратна връзка:
Хаха, разбирам те за какво говориш. Позната история.Riven написа:Абе то на вас хубаво, че не ви трябват субтитри. То и аз се оправям доста добре с езика, ама след близо 200 серии, като почнах да мисля в стил Стар Трек, вече се чувствам професионално увреден. Все едно съм след час по английски. После половин ден мисля на чужд език.
Dead Zone е много готин (все пак е базиран на книга от Стивън Кинг) , гледал съм няколко серии по сателитната. Аз за Alias (предполагам него си имал в предвид) не мога да кажа нищо, защото съм гледал само 1-2 серии (по същия канал, по който гледах и Dead Zone, там цял ден дават такива готини сериалчета) и то така между другото. Но пък си заслужава да се гледа и само заради Дженифър ГарнърRiven написа:Сега мисля да си тегля Мъртвата Зона и Alies (не че е фантастика ама е готин)

27B-6
-
Xayzer
- Обратна връзка:
Сега съм по средата на 5-ти сезон на Бабилон 5. Четвърти сезон завърши страхотно. Все повече и повече ми харесва, и вече се е наредил там горе в личния ми топ 10.
Всеки, който би искал да гледа този сериал, бих го посъветвал да не се предава, ако не му харесат първите няколко серий, а да продължава да гледа. От втори сезон нататък, сериала става невероятен
Всеки, който би искал да гледа този сериал, бих го посъветвал да не се предава, ако не му харесат първите няколко серий, а да продължава да гледа. От втори сезон нататък, сериала става невероятен

27B-6
- Riven
- Обратна връзка:
Кога стигна 5-ти сезон беXayzer написа:Сега съм по средата на 5-ти сезон на Бабилон 5. Четвърти сезон завърши страхотно. Все повече и повече ми харесва, и вече се е наредил там горе в личния ми топ 10.
-
Xayzer
- Обратна връзка:
Riven написа:Кога стигна 5-ти сезон беТи да учиш нямаш ли?
Хе хе. Аз си чакам субтитри за 4-я или ако ми писне сам ще си ги направя
Ами стигнах
Да си признач честно, вече 5 сезон е скучен. От първи до четвърти, все едно гледаш сюжет на един много дълъг филм, чиято развръзка е в края на сезон 4. Пети сезон вече е изсмукан от пръстита. В интернет дори четох, че първоначално са били замислени само 4 сезона, а последния е направен само заради интерес от хората (имало е някаква петиция дори). Останаха ми към 12 епизода, и малко мъчно минава гледането им. Но ще ги догледам, преди да се прехвърля на следващото Сай-Фай приключение (Андромеда, може би?).
П.П. Лек спойлер за теб: Не се разочаровай от Лондо Молари. Накрая излиза пич

27B-6
-
Nocturne
- Curse of the Sands
- Обратна връзка:
Ако си решил да гледаш Andromeda те поздравявам. Много добър сеценарий и много добра игра на актьорите. Ефектите са страхотни и определено перфектен за разпускане и гледане с френдове, фенове на Sci Fi. Изгледай го ще ти допаднеXayzer написа:Riven написа:Кога стигна 5-ти сезон беТи да учиш нямаш ли?
Ами стигнахОт 13 съм свободен от учене, и сега прекарвам по-голямата част от нощта гледайки сериалчета
![]()
Да си признач честно, вече 5 сезон е скучен. От първи до четвърти, все едно гледаш сюжет на един много дълъг филм, чиято развръзка е в края на сезон 4. Пети сезон вече е изсмукан от пръстита. В интернет дори четох, че първоначално са били замислени само 4 сезона, а последния е направен само заради интерес от хората (имало е някаква петиция дори). Останаха ми към 12 епизода, и малко мъчно минава гледането им. Но ще ги догледам, преди да се прехвърля на следващото Сай-Фай приключение (Андромеда, може би?).
- Riven
- Обратна връзка:
Хе хе. Бравос бравосXayzer написа:Riven написа:Кога стигна 5-ти сезон беТи да учиш нямаш ли?
Ами стигнахОт 13 съм свободен от учене, и сега прекарвам по-голямата част от нощта гледайки сериалчета
![]()
П.П. А за Лондо и аз имам добри предчувствия, след серийката в която щевчето и компания "откраднаха" Вавилон 4
- Riven
- Обратна връзка:
Ми аз съм киноман и освен това са интересни.AlShu написа:Пич, ти си се превърнал в кошче за оптични отпадъци...Трябва ли да гледаш всички ТВ сериали излизали някога?Prison Break, 1 на John Doe, 3 на Smallville, 1 на Сексът и градът
П.П.: Официално приключих с Ентърпрайз и Следващото Поколение
Ми въпрос на вкус - аз ти предлагам да започнеш с Battlestar Galactica. Ще го изгледаш доста бързо - имаш да гледаш само пилотно шоу от 2 серии, 1-ви сезон 13 серии и втори сезон 20 серии (3-ти сезон ще почне да излиза чак Септември). Вавилон 5 има сумати сезони и серии - ще го влачиш доста врмеме.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
is that Salvador Dalí is not crazy.