Привет отново.
Изминаха няколко месеца откакто сложих за последно ръце върху Уичера и сега с новия експанжън инсталирах играта отново и да си кажа мнението.
Първо искам да похваля CDPR за големите „кръпки“! Последно играх с 1.05, а с 1.10 са направили чудеса:
-Премахнали са тонове дървении от интеракцията с менютата. Вече има още 2 слота за бърза консумация;
-Има самостоятелен таб за книгите;
-върнаха stash-овете от 2-ката. Алелуя!
-Добавили са изключително красиви и полезни сетове. Досега доста от „робин худ“ туниките малко ме дразниха визуално и карах основно на School gear. Фаворит засега ми е Офиери сета за 38лвл.
-Отвратително еднаквите мутагени вече са с различен дизайн и не ти се налага всеки път да четеш кое кое е;
-пинването на рецепта е много полезно при пазаруване на компоненти;
-Графично ми се струва, че играта е оптимизирана още повече. Вече нагрухвам някои други опции без да губя фрейм;
-Плаването в открито море вече е по-реалистично. Преди морската вода беше плоска като язовир и изобщо нямаше усещане за плаване. Сега са сложили малко по-големи вълни и си прилича баш на море;
-Почти не съм имал бъгове. Разбира се, винаги ще се намери някой безживотник в ютуб, дето ще „счупи“ играта, но като цяло не мога да се оплача;
Все още има и недостатъци:
-Единственото просто нещо си остава коня. Не се разбрахме с това тъпо животно и тва е. Вечно се спаунва на отвратителни места, бави се итн. Пример за добре „написан“ кон мога да дам Red Dead Redemtion, а е игра от 2010г. (И Аркам Найт също, нищо, че е кола

)
-както казах пинването е много полезно, но би било добре, ако го направят и за още една-две рецепти едновременно и примерно като отвориш shop-а, да ти излизат липсващите компоненти на две-три рецепти, а не да влизаш в крафт менюто и да пинваш и отпинваш.
-Друго нещо, което не е променено, а ме дразни яко е, че в крафт менюто няма сортиране по Level Requirement, което е мега тъпо, защото трябва да скролваш през тоновете нисколевелни боклуци, докато си стигнеш до желаната рецепта.
-В крафт менюто дрехите от School комплектите много недомислено са именувани и всеки клас трябва да го търсиш по азбучен ред:
Enhanced Griffin Boots
Superior Griffin Gauntlets итн,
Вместо да ги кръстят като мечовете:
Griffin Boots – enhanced
Griffin Gauntlets – mastercrafted
Тези кусури сигурно звучат незначително, но вярвам, че с времето CDPR и тях ще ги оправят. Сегашното кърпене показва, че слушат феновете и обръщат внимание на feedback-a. Е как да не си дадеш парите с кеф?
Така... самия експанжън мога само да го хваля!! Шедьовър. Без да спойлвам каквото и да било, ще кажа, че беше супер забавен, интересен, мистериозен и най-важното дълъг! Ето така трябва да се правят платените DLC-та. А не като десетките DLC-та на Аркам Найт, дето ти ги пробутват като Story pack, а всъщност е 15-минутна challenge карта.
Единствените сериозни забележки, които все още имам с Witcher 3 са свързани с тези линкове, които Chacharo пусна веднъж и за които сърдечно му благодаря:
http://forums.cdprojektred.com/threads/ ... r-spoilers!!
http://forums.cdprojektred.com/threads/ ... e-game-and
Но все пак мисля, че е ясно коя игра ще бъде GOTY. Само Fallout 4 може да разклати везните. Но нека и тя излезе, пък ще видим. Chacharo, пускай интересни линкчета, ако ти попадат.