1) Така е 2) Същото си мислех вчера - няма никаква логика в подредбата, нито начин да се търси. Но все пак е само леко досадно. 3) Това се оправя с мод - http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/66/. Аз ползвам доста модове, като любимият ми е Friendly HUD, защото улеснява адски пиенето на колби и избирането на бомби (нали съм bomberman).
За крафтинга също си прав - аз лично не съм правил никакви други оръжия и брони освен witcher gear, а постоянно попадам на нови схеми със супер яките имена. От decoction-ите ползвам само един - този за crit chance.
Проблемът с нивата на противниците също се оправя с мод, който прави всички чудовища, които срещнеш, да се scale-ват към твоя левел. Аз лично смятам NG+ преиграването ми да го модна доста солидно, за да ме измъчи максимално
Все пак обаче играта е огромна - няма как да няма проблеми. CDPR се стараят супер много да угаждат на потребителите и отдавна не съм бил толкова доволен с покупка на някоя игра. Ето, например за новия експанжън твърдяха, че има 10 часа геймплей, а на повечето хора им отнема по 15-20. Коя друга компания го прави това
___________________________________ Have no fear, papabear is here
papabear
Заглавие: Re: The Witcher 3
Публикувано на: 16 Окт 2015 08:50
NG+ е нова игра, която може да стартираш след като свършиш играта със същият герой. Това означава, че започваш от White Orchard, но героят ти е примерно 35-то ниво и всичко е скейлнато двойно. Губиш всички схеми за оръжия и брони, както и gwent картите, но си запазваш повечето от инвентара, както и броните и оръжията. Повече: https://www.reddit.com/r/witcher/commen ... t_ng_does/ Идеята на NG+ е да може да се порадваш на eng-game гиъра, за който си се бъхтял толкова много, а освен това е и малко по-трудно.
На няколко пъти ми се е случвало да плувам в плитка вода и да не мога да изляза от нея. В повечето случаи евентуално излизам, но е доста дразнещо. В други трябва да се презарежда сейв, което вече е кофти. Аз лично хич не харесвам лодките в играта и затуй пропуснах повечето ? във Skellige.
hyper'
Публикувано на: 16 Окт 2015 13:43
Колкото и да обичам на първо изиграване да цъкам ванила, след първите 10 часа сложих мода за махане на късцените, защото като почнах да ходя по селата ад бия чудовища и толкова хиляди пъти изгледах лоудинг сцената със Сири и Барона, че исках да ги разстрелям с полуавтоматичен арбалет и двамата. Сега като си свърша играта просто ще изгледам всички + по-бърз лоудинг, no regrets.
Това за decoction-ите май-май има най-много смисъл на НГ+ на макс трудност, така че не е напълно безсмислено.
За разговорите с НПС-та - можеш да скипваш със спейс, аз винаги го помпам, като съм говорил с някого веднъж вече.
Какъв е смисълът чудовищата да скейлват? Смис ако търсите реализъм, не е ли много по-удачно да срещате различно силни гадини...
papabear
Публикувано на: 16 Окт 2015 14:14
Така се запазват постоянно интересните битки - при първото ми изиграване например много бързо outlevel-нах доста от content-а и битките бяха с по едно-две цъкания. Наистина е готино да срещнеш някоя нацепена гадинка и да се мъчиш да я пребориш, но предпочитам да няма битки, в които да one-shot-вам всички.
Corvo
Публикувано на: 16 Окт 2015 15:25
Хора, дайте съвет откъде мога да изфармя Ekimmara Hide, че ми трябва за едно Superior масло.
papabear, в най-източната част на Новиградската карта с новия екпанжън има 3 много яки Arachas гадини 39лвл, дето са си малко челиндж и ти влизат едновременно. Да, не са толкова силни колкото Грифона 51 левел, ама е забавно. И разбира се играйте само на death march, защото иначе ставаш много бързо OP и играта изтъпява.
Някой играл ли е вече NG+? Как е луута там? Има ли яки предмети?
Corvo
Публикувано на: 16 Окт 2015 22:41
Привет отново. Изминаха няколко месеца откакто сложих за последно ръце върху Уичера и сега с новия експанжън инсталирах играта отново и да си кажа мнението. Първо искам да похваля CDPR за големите „кръпки“! Последно играх с 1.05, а с 1.10 са направили чудеса: -Премахнали са тонове дървении от интеракцията с менютата. Вече има още 2 слота за бърза консумация; -Има самостоятелен таб за книгите; -върнаха stash-овете от 2-ката. Алелуя! -Добавили са изключително красиви и полезни сетове. Досега доста от „робин худ“ туниките малко ме дразниха визуално и карах основно на School gear. Фаворит засега ми е Офиери сета за 38лвл. -Отвратително еднаквите мутагени вече са с различен дизайн и не ти се налага всеки път да четеш кое кое е; -пинването на рецепта е много полезно при пазаруване на компоненти; -Графично ми се струва, че играта е оптимизирана още повече. Вече нагрухвам някои други опции без да губя фрейм; -Плаването в открито море вече е по-реалистично. Преди морската вода беше плоска като язовир и изобщо нямаше усещане за плаване. Сега са сложили малко по-големи вълни и си прилича баш на море; -Почти не съм имал бъгове. Разбира се, винаги ще се намери някой безживотник в ютуб, дето ще „счупи“ играта, но като цяло не мога да се оплача;
Все още има и недостатъци: -Единственото просто нещо си остава коня. Не се разбрахме с това тъпо животно и тва е. Вечно се спаунва на отвратителни места, бави се итн. Пример за добре „написан“ кон мога да дам Red Dead Redemtion, а е игра от 2010г. (И Аркам Найт също, нищо, че е кола ) -както казах пинването е много полезно, но би било добре, ако го направят и за още една-две рецепти едновременно и примерно като отвориш shop-а, да ти излизат липсващите компоненти на две-три рецепти, а не да влизаш в крафт менюто и да пинваш и отпинваш. -Друго нещо, което не е променено, а ме дразни яко е, че в крафт менюто няма сортиране по Level Requirement, което е мега тъпо, защото трябва да скролваш през тоновете нисколевелни боклуци, докато си стигнеш до желаната рецепта. -В крафт менюто дрехите от School комплектите много недомислено са именувани и всеки клас трябва да го търсиш по азбучен ред: Enhanced Griffin Boots Superior Griffin Gauntlets итн, Вместо да ги кръстят като мечовете: Griffin Boots – enhanced Griffin Gauntlets – mastercrafted Тези кусури сигурно звучат незначително, но вярвам, че с времето CDPR и тях ще ги оправят. Сегашното кърпене показва, че слушат феновете и обръщат внимание на feedback-a. Е как да не си дадеш парите с кеф? Така... самия експанжън мога само да го хваля!! Шедьовър. Без да спойлвам каквото и да било, ще кажа, че беше супер забавен, интересен, мистериозен и най-важното дълъг! Ето така трябва да се правят платените DLC-та. А не като десетките DLC-та на Аркам Найт, дето ти ги пробутват като Story pack, а всъщност е 15-минутна challenge карта.
Казано накратко: последната една трета от историята на мейн куеста е много претупан clusterfuck, някои сегменти нямат никакъв смисъл да са там (например Сабата с Вещиците и Имлерит). Финалът с white frost е класическа "deus ex machina" и всичко става много натъгъдък. Ередин получава супер малко ефирно време, а историята на Aen Elle е разгледана само повърхностно. Силно се надявам да направят едно обемно DLC, в което се обръща повече внимание на White Frost, Wild Hunt и Eredin. Например Гералт да отиде пак при някоя магьосница на спомените и да има флашбак, когато е бил конник от кавалерията на Wild Hunt. За това почти нищо не се каза в нито една от игрите, а си заслужава. Не знам дали следващото DLC ще бъде свързано с това, но съдейки по името Blood and Wine, сигурно ще е нещо с вампири. Дано се бъркам.
Но все пак мисля, че е ясно коя игра ще бъде GOTY. Само Fallout 4 може да разклати везните. Но нека и тя излезе, пък ще видим. Chacharo, пускай интересни линкчета, ако ти попадат.
Corvo
Публикувано на: 17 Окт 2015 00:23
МЕЙДЖЪР СПОЙЛЕР
Spoiler for :
За мен най-якото нещо от HoS си остава Gaunter O'Dimm. Този образ си беше класически Фаустов Дявол, познат от филми и литература. Нещо като дявола, но в света на Вещера. Забележете главните букви от името му. Дали CDPR не са си вкарали поредната заигравка, за да подчертаят вездесъщността на героя?
И най-якото нещо! В един от ендингите на HoS той ти дава съвет как да получиш ДОБРИЯ ендинг на мейн куеста. Якоооо!
Charcharo
В момента играе: World of Tanks Metro Last Light
Публикувано на: 19 Окт 2015 09:06
@Corvo
Това е само малка част от сюжетните и тематичните проблеми на играта.
Spoiler for :
Имаме осакатена Цири и Йен, Лютиче и Трис с намалена сложност както и Радовид.... и Djiikstra с пълна липса на логика... еххх
Просто... абе дойде ми добре донякъде да видя колко е напреднал гейминга. Но и колко е огромна пропаста между него и литературата... наистина е гигантска.
hyper'
Публикувано на: 19 Окт 2015 18:01
В какъв смисъл разбираш пропаст между гейминга и литературата..?
Charcharo
Публикувано на: 19 Окт 2015 21:24
Сюжети, персонажи, тематика... спектър на използвани похвати (но това е естествено... едното изкуство е на 10 000 години, НЕ МОЖЕ да бъде бито тука ).
Corvo
Публикувано на: 20 Окт 2015 11:02
@нелегален:
1) аз имам подобен проблем. Повечето рецепти за отвари и масла са random loot. В момента съм 40 левел, а половината от маслата са ми enhanced. Отиди при Gremist на островите Скелиге. Той има яко рецепти, но май без Superiors.
2) виж си резистите
3) ако нагрухаш скил дървото само със синьо (Signs), облечеш Mastercrafted Griffin School и нагрухаш разни глифчета, стамината ще ти се възтановява почти моментално. А има и един друг пиниз. От зелените скилове има един, който увеличава силата на мутагените. Напълни го с точки и го сложи в скил дървото. Така в дървото ще имаш един зелен скил и всичко останало синьо. Така Sign Intensity-то ще ти литне до небето. Но за да отключиш зеления скил, трябва да напълниш с точки други зелени скилове, които няма да ползваш. Демек трябва да имаш доста излишни точки и да си поне 30лвл. Но после ставаш копеле Бе като натрупаш малко левел, можеш да "лъжеш" играта с най-различни билдъпи и става много имба. А сега вече като има 4 quick слота за отвари, алхимията става още по-лесна. Грифона 48лвл на Скелиге на Death march го убих за 30 секунди...
ПП: Тия новите паяци са най-добре написаните мобове в цялата игра. И съответно най-€%$№€%$№ Няколко пъти ми скъсаха нервите. За тях открих една врътка. Ако играеш на Axii, слагаш си енчант на бронята, дето се прехвърля axii-то от един на друг и така ги хващаш поголовно на ред и няма да ти бягат боклуците.
papabear
Публикувано на: 20 Окт 2015 11:05
Enhanced Swallow май беше някъде в Новиград - провери в някое уики. А Golden Oriole аз го намерих чак след като свърших играта - продава се от един halfling в Herbalist's Hut североизточно от Oxenfurt.
За знаците не мога да ти кажа - аз изобщно не го вдигах това дърво.
Иначе свърших с Hearts of Stone и съм супер доволен - основната линия ми хареса повече от всичко в оригиналната игра. Средновековния Бекъм стана един от любимите ми герои в играта и се надявам отново да се срещнем след време.
Spoiler for :
CDPR обявиха ли какъв е каноничният край според тях? Olgierd умира ли или не?
papabear
Публикувано на: 20 Окт 2015 13:03
Да, за последният tier на всеки сет ти трябват Master blacksmith и armorer - и двете се отключват с куестове. Единият е Hattori в Новиград, а другият е в Crow's perch.
Всяко ниво дава само по една точка. Другият начин за печелене на точки е от Place of Power - гледай да откриеш колкото се може повече.
Spoiler for малък спойлер, но все пак спойлер - прочети ако искаш да разбереш как да изкараш още 2 skill точки:
По-късно ще се биеш срещу Imlerith и след като го убиеш дропва item, който ти дава още 2 скил точки. Много е лесно обаче да забравиш да го луутнеш, защото има кътсцени след битката. Аз го пропуснах
Corvo
Публикувано на: 20 Окт 2015 13:37
За резистите не знам, човече. Не съм чувал играта да има raidant система като в Скайрим. Демек мобовете да вдигат левел паралелно с теб. Което би било... добре. Предпочитам да са ми равностойни, вместо да one-hit-вам всичко.
Mastercrafted са само school дрехите. Поушънките са само до Superior. Довечера мисля да пробвам един билдъп, дето никога не съм го правил: на арбалет и бомби.
papabear
Публикувано на: 20 Окт 2015 14:35
Не съм се опитвал да ги продам . Можеш ли да ги dismantle-неш някъде?
hyper'
Публикувано на: 20 Окт 2015 15:54
На мен върколаци дори 1-2 левела под моя винаги ми създават главоболие, но като цяло другите мобове са били логично силни за биене.
Charcharo написа:
Сюжети, персонажи, тематика... спектър на използвани похвати (но това е естествено... едното изкуство е на 10 000 години, НЕ МОЖЕ да бъде бито тука ).
В генералния случай (99%) си е така, но наскоро се усетих защо - в книгите щеш-не щеш четеш за детайлите на всяка сцена и затова ти се струва толкова повече immersive, надали в игрите отиваш и във всяка стая разглеждаш всяка стена, предмет, и NPC поотделно, ето например SOMA ме сцепи преди няколко дена - но е толкова добре направена, че аз наистина почти навсякъде разгледах всеки детайл, а като история надминава всичко, което съм чел на Азимов или Philip K. Dick. Има бъдеще и в това изкуство определено.
Charcharo
Публикувано на: 20 Окт 2015 16:34
Не мога да се съглася тук. Разликата между SOMA и Dick или Asimov (btw не са най-добрите примери за такъв вид fiction като SOMA) пак ми изглежда огромна (и не в полза на SOMA).
Иначе аз никога не съм твърдял, че няма хляб в игрите като изкуство. Напротив.
Просто има какво да се учи и не е малко. Като гледам на Сапковски труда и на CDPR, то поне в сравними неща (персонажи, тематики развити, сюжет и т.н.) ... ами играта е доста далеч. Да над повечето представители на седмото изкуство е (но и то още има много хляб да яде ) и почти всички игри... но не даже в същото измерение
Charcharo
Публикувано на: 20 Окт 2015 17:18
Аз бих. Както и феновете на Telltale
Иначе проблемите на Witcher 3 не са от там.
ВСИЧКО, което съм изброил като проблем НЕ Е проблем на игрите като изкуство. А на Witcher 3.
*Точно при персонажите има огромни грешки*
Charcharo
Публикувано на: 20 Окт 2015 17:40
Е ти не си я минал Където си те все още нямам много проблеми с играта.
На миналите страници го има.
Corvo
Публикувано на: 20 Окт 2015 23:48
Поекспериментирах с арбалет билдъп и отговорно мога да кажа, че е пълна тесла. Сложих всички перкове за арбалет от комбат дървото плюс двата неутрални (жълтите). Все още дава все такъв пръдлив демидж, ако ще да сте с explosive bolts, а crit hit-а с него също е чеп за зеле. Да не говорим за отвратителното презареждане, ако ти се нахвърлят няколко мобове едновременно. Единствено ти дава някакъв adrenalin gain, който можеш да си го набавиш по много други и лесни начини - с бой, други скилове итн. Арбалетът няма абсолютно никакво друго приложение, освен за сваляне на летящи гадини и one-shot-ване на чудовища под водата. Не го развивайте. Виж, с гранатите работата е друга песен. Ако притежавате Superior рецепти, бомбичките са по 9 в инвентар, което е доволно. Де факто важните скилове за тях са 3 (без този за забавяне на времето) и ако развивате алхимия, спокойно можете да експериментирате с тях. Изключително забавно е. Убих един arachas 31lvl само с 4 dancing stars и го гледах как се пържи бавно в собствен сос
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения