The Witcher 3

Игри за PC
Публикувай отговор
Аватар
papabear

Re: The Witcher 3

Мнение от papabear »

Не се притеснявай за качването на нива - то става основно от Main Quest линията и по-късно има моменти, когато качваш 2-3 нива на веднъж от изпълнението на един куест. Маркираните с ? локации са просто Points of Interest и не дават XP, а пък secondary quests дават много по-малко от главните.
И да, очакват те още много куестове, които са дори по-яки от този с вещицата :)

БТВ Утре излиза Hearts of Stone, нямам търпение отново да се топна в тоя свят :)
Have no fear, papabear is here
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

Тоя момент с рибаря беше един от любимите ми - изобщо не го очаквах и малко се стреснах :lol:
Spoiler for :
Не знам дали си разбрал, но всъщност тя е чумен wraith и започва да сее смърт по целият район. Така се оказва, че всъщност ти си отприщил чумата :?
Другият огромен проблем е с gear-а - когато почнеш да си правиш witcher gear-а всичко друго става безполезно. Язък, че има толкова много яко-изглеждащи relic мечове, като нямаш възможност да ги ползваш. Единственият вариант е изобщо да не се ползва witcher gear, което смятам да направя на NG+-а след време :)
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

Да, има вариант да се биеш с нея, при което проклятието се вдига. CDPR обаче се заиграват с вграденото ни чувство да помагаме на жени в беда, дори и да са духове, без много да се замисляме дали ни въртят номер или не. Много често се случва да си мислиш, че вършиш правилното нещо, а в края да се окаже, че всъщност си оплескал работите. Това е и една от причините да я обичам тая игра :)

Ще ти препоръчам и при първото изиграване да избягваш всякакви guide-ове и wiki-та, за да не се спойлваш излишно. Аз на няколко пъти докато търсех инфо за witcher gear-а се натъкнах на доста кофти спойлери и спрях да чета каквото и да е.

А иначе какво мислите за gwent? Аз в началото го пренебрегвах, но после се зарибих яко и направих мегамощен Nilfgaard deck, с който мачкам всички :)
Аватар
Tranquil
В момента играе: нищо, мързи ме

Мнение от Tranquil »

papabear написа:А иначе какво мислите за gwent? Аз в началото го пренебрегвах, но после се зарибих яко и направих мегамощен Nilfgaard deck, с който мачкам всички :)
Ако й пооправят баланса и пуснат повече карти, преспокойно бих играл gwent като отделна игра на лаптопа или на телефон. Даже има потенциал да й направят едно мулти и да стане нещо f2p като Hearthstone. Такова нещо бих играл с голям кеф :)
:O
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Някой разцъка ли новото ДЛЦ ?

http://zamunda.net/banan?id=457063&hit=1
джумерки
Аватар
Труповоз

Мнение от Труповоз »

Второстепенните куестове може да не дават exp, ама дават по някоя ститинка. Oт 80 в началото, до към 300-400 накрая, ама това има малко значение, защото така и така имах 20000 злато, който не знаех за какво да ги използвам, освен да търся редки съставки по вендори и около 10 отвари за skill reset.
Второспетенните куестове са важни, защото зверовете пускат съставки, които не могат да се фармят от траша по горите и мутагени, с които правиш 2 часовите отвари, който чупят играта.
Предметите и отварите са по-добре от нивата. С наполовина отключено зелено дърво, достатъчно отвари и witche gear имаш достатъчно, за да превъртиш играта.
Поне както аз играх.
Иначе играта е правена за контролер и с него си действа сравнително добре. За мишка и клавиатура не знам, отказах се в момента, в който не можах да нацеля свещникът.
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

Този куест и за мен беше момента, в който тотално играта ме отвя. Изобщо не го очаквах! Сподели в един спойлер какво се случи при теб?

Днес иначе излиза и първия expansion, за който обещават, че е също толкова як колкото най-добрите куестове от оригинала. Довечера се потапям :)
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Цъкам експанжъна с пач 1.10 и чувството е

Изображение

П.П. Малко съм резервиран към думата ''експанжън'' в случая, защото ми се иска това да означава нещото, което сме свикнали да означава :D В днешно време май става въпрос за 2-3 длц-та и толкоз. Ако отнеме повече от 2-3 часа ще съм много доволен.
джумерки
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

Аз пък не мога да цъкам, защото пача изпочупи почти всички модове, които ползвах :). Но би трябвало днес-утре да ги оправят.

Я споделете с какъв билд играете? Аз цъкам на fast sword/alchemy с наблягане на алхимията и играта стана много лесна - пиенето на колби възстановява живот и е почти невъзможно да се умре. А пък няма по-яко от това да метнеш Grapeshot с Cluster bombs в група от разбойници и да видиш как се разхвърчават крайници навсякъде :)
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

shub niggurat написа: П.П. Малко съм резервиран към думата ''експанжън'' в случая, защото ми се иска това да означава нещото, което сме свикнали да означава :D В днешно време май става въпрос за 2-3 длц-та и толкоз. Ако отнеме повече от 2-3 часа ще съм много доволен.
Баш експанжън си е - добавя нови скилове, руни за мечовете и някакви други работи. Твърдят, че е дълъг около 10 часа, а пък следващият ще е около 30 :).

Отделно те имат навика да добавят супер много работи и със Enhanced Edition-а, който може също да очакваме до година-две.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Еми ще видим. Иначе аз тия enhanced edition-и и на първия, и на втория, ги пропуснах, щото просто нямах нервите да минавам наново играта от-до, само заради няколко нови нещица, които нямат особено голям impact върху историята. В смисъл, почвах ги надъхан, ама редко преигравам такива дълги рпг-та, та ... :?
джумерки
Аватар
Corvo

Мнение от Corvo »

Spoiler for :
Този куест няма добър завършек. Като всеки куест в Witcher. Почти няма черно и бяло. Малко или много си прецакан винаги.
Ако убиеш злия дух под дървото, жената на барона няма да бъде превърната в дзвер и няма да умре, но тя ще полудее и Барона ще изчезне с нея да я лекува. Но така децата от сиропиталището ще умрат - най-вероятно изядени от Трите вещици.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Ъм ... Не си спомням особено добре, но
Spoiler for :
Можеше лесно да избегнеш самоубийството :D Мисля, че ключовото беше тоя дух под дървото. Аз го убих и всичко завърши много хепи енд в крайна сметка.
Иначе, пичове, експанжъна е чук ! Налазвайте :wink:
джумерки
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

Аз минах на Барона куеста както Corvo е описал в спойлера, ма не се бях замислил какво става с децата... Са се чудя правилно ли направих lol

Аз за билд съм яко червени точки и 1 синьо тройно комбо заради щита и jedi mind tricks

Бтв това с ударите, че махат burning ефекта и аз не го знаех... Doesn't make much sense? O_o

Много исках да почна експанда, ама съм 24-и лвл и съм в Каер Морен и не ми дава да се портвам, май ще завърша главна история и после ще го видя.
нелегален написа:Просто не може да има по-добра игра. Казал съм го. И не щото ще свърши светът, а просто защото интересът на хората вече преминава към по-дребни заигравки и по-прости и еднодневни игри. В това няма лошо, просто така се развиват нещата.
Каква е връзката мнозинството че харесва по-опростените игри с това дали ще има по-добра игра някога (ще има)? Точно днес гледам една мегагрозна игрица Undertale, дето получава ненормални 10-ки от критика и хора, винаги ще има по няколко bright човека, които ще се съберат да направят нещо засукано и смислено.
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

Тоя май беше в едно от DLC-тата :). Има и други забавни, като например бабата, която си търси тигана.

Някакви впечетления от експанжъна? Аз нямам търпение да свърша работа и да го налазя довечера :)
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

papabear написа:Някакви впечетления от експанжъна? Аз нямам търпение да свърша работа и да го налазя довечера :)
Новата главна куест линия е супер добре направена. Истинско удоволствие е, куестовете са увлекателни и дълги - не е само някакво длц с рандъм контент. :)
джумерки
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

Куеста с прасетата съвсем случайно го намерих и това ми е единственият от ДЛС-тата, който съм минал засега, хилих му се и аз, то като някаква народна приказва почти :д

Лошото е, че след него като чуя този гласов актьор и дори е някакъв гард, си представям селския глупак :S
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

Е, смисъл такава му беше ролята, не че го храня за спорта, иначе си прав.

Иначе това за крепостта и уиверна - напада те като намериш как влезеш в нея. Там има и нещо за намиране ;)
Аватар
papabear

Мнение от papabear »

Експанжъна е страхотен, а Olgierd вече ми е един от любимите персонажи :)
Spoiler for :
Тъкмо минах сватбата и през цялото време се забавлявах супер много. Шани е супер интересна и имаше най-изпипаната любовна сцена. Якото е, че играя с очилата на Proffessor и всяка сцена се сцепвам от смях като видя Гери :). Много ще ми липсва тая игра до следващия експанжън :/
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Не се задълбочавай толкова точно в такива неща :D

papabear, Olgierd наистина е един от най-яките, най-добре написани, и най-добре представени персонажи в играта, и на мен ми стана любим доста бързо.
Spoiler for :
Аз от аукциона нищо не успях да прибера, чудно ми е само какво имаше в птицата.

Сега ме е яд, че няколко дни не съм вкъщи и не успях да мина цялата куест линия, докато имах възможност оня ден. Остана ми да изпълня третото желание на Olgierd :D А частта със сватбата беше голям фън. На тоя брат му е голям пичага, смял съм се яко на щуротиите им. Особено като Гералт казва, че не си пада по Шани, и онзи ''Ah, a pederast ...'' :o
джумерки
Публикувай отговор