The Avengers
Re: The Avengers
Да, гледай филм, който блести изключително много с ефекти и цялостно с визия, на 2D или вкъщи... много хитро...
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Точно тази визия и тези ефекти са правени в 2D и после са нагласяни за някакво псевдо 3D.
+ това четох мнение на мои познати, че 2D прожекцията (те са я гледали в Канада) е добра. Според други 3D-то въпреки, че е по-добро да кажем от "Сблъсъкът на титаните", било малко излишно.
А за вкъщи съм принуден защото очите ми не понасят 3D-то (не е само главоболие, но и сълзене. Виждам артефакти, които не трябва да се виждат, както и бледи образи от другия канал.)
Та какво толкова хитро видя в изказването ми?
Аз пък не искам 3D!
+ това четох мнение на мои познати, че 2D прожекцията (те са я гледали в Канада) е добра. Според други 3D-то въпреки, че е по-добро да кажем от "Сблъсъкът на титаните", било малко излишно.
А за вкъщи съм принуден защото очите ми не понасят 3D-то (не е само главоболие, но и сълзене. Виждам артефакти, които не трябва да се виждат, както и бледи образи от другия канал.)
Та какво толкова хитро видя в изказването ми?
Аз пък не искам 3D!
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
На теория, наистина, конвертиран филм не би изглеждал добре, но в този случай изглежда впечатляващо. Тепърва откриват и усвояват такъв тип технологии, но определено не изглежда като Титаните
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga

- Till.Lindemann
аве 3D дотук за мене е излишна изгъзица, докато не почнат да се правят специализирано филми с ефекти, предназначени за гледане на 3Д. в сми - гледал съм аватар, ледена епоха, хепи фийт 2, убийствен пъзел 6, сблъсъка на титаните, Рио, трон, мегаум, + за едни деца, дето са в една стая и от картината започва да тече вода, стаята се пълни с вода и те се пренасят в морето и от там на някъв остров.......... дори името му не помня и сигурно още толкова некомерсиални 3Д-та у разни приятели, като сме се събирали да гледаме, когато 3Д-то още беше лукс. и от всичкото кво-единствено на сау 6, като хвърчаха части към публиката беше леко по-реалистично, останалото пълен скротум. мисля, че единствено до тук примерно Real Steel да е нещо по-стабилно на 3Д, ама ся примерно Титаник... ай без
Титаник най-вероятно е заснет още на физически носител, вместо дигитално. Няма никаква логика да го сравняваш... 3Д-то му е сигурно фейл като на Междузвездни Войни Епизод 1.

Мисълта ми беше, че по-скъпо и по-голямо не значи винаги по-добре.
Теоретично може и да има вече свестни алгоритми за оправяне на картината. Виждал съм и свестни upscale-и на видеоматериали от SD до HD за BD...както и лоши такива (примерно първия сезон на FMP). Може би е въпрос на вложени пари и време. Теоретично същото трябва да е и при кино материалите.
Теоретично може и да има вече свестни алгоритми за оправяне на картината. Виждал съм и свестни upscale-и на видеоматериали от SD до HD за BD...както и лоши такива (примерно първия сезон на FMP). Може би е въпрос на вложени пари и време. Теоретично същото трябва да е и при кино материалите.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
High_voltage написа:Гледах го. Хареса ми много, може би най-много от всички филми по Марвел досега.
От good guys отбора Капитан Америка ме изкефи, но не най-много. Това, което му липсва като набор от суперумения, компенсира с духа си и това, че беше моралната опора. Много ги надъхваше.
+1
но HULK SMASH!
Предоволен останаха от филма и качеството в Аймакс, просто през цялото време се случва нещо някъде, не му остава време да е бозав филма
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
Мен Тора ме кефи.
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- В момента играе: A dance with rogues
- Обратна връзка:
Всъщност доста го хвалят 3д-то, въпреки че е конвертирано http://smartage.bg/The-Avengers:-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-3D-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE/?go=detail&articleId=1356
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Брутален филм! Изкушавам се пак да го гледам тая седмица. 

- Alaster
- В момента играе: PoE
Dark Souls - Местоположение: Terra
Дори само сцената между Хълк и Локи беше повече от достатъчна да ме остави доволен от похарчените за филма пари. Толкова смях в киното не бях чувал от доста време. 

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
Мене па Гуинет Палтроу по къси панталонки ме изкефи повече от прословутата сцена с Хълк и оня лошия
- gambit_12
- В момента играе: Мнооооого неща
Gipo написа:Добре, че я има мег райън, та гуинет да не е най-мазната актриса
мег райън ли да не би да имаш предвид скарлет йохансон
Иначе филма кърти. На мен най-мн ми харса хумора, който си беше на място и не беше клиширан. Майкъл Бей да яде на Хълк зелената патка
I reject you reality and substitude my one
gambit_12 написа:мег райън ли да не би да имаш предвид скарлет йохансон
нали ще се застрелям моментално, ако объркам мег райън със Скарлет Йохансон бе

Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Spoiler for за гледалите:

Никога не съм бил фен на продуктите на Марвел, ама се напънах и гледах Отмъстителите на лаптопа. Явно действително е бил впечатляващ на киноекран заради ефектите, защото сюжетът ми беше адската скука, че даже подобни филми като X-men, G.I. Joе, че даже и баналния Avatar си бият с оригиналност. Стори ми се като филм за 12 годишни. Бих искал да видя и аз тези готини ефекти, ама надали 

az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- В момента играе: A dance with rogues
- Обратна връзка:
ААААААААААА
Гледах го (видях и Морко, но ми беше неудобно да почна да говоря за форуми пред новата жена
) и определено не бих го нарекъл с нeщо по-малко от EPIC!
Уедън курва съм си, така че нямаше как да не ми хареса =/ Сюжетно всичко си беше стандартно и очаквано, но филмът блести с персонажите и диалога/хумора ( екшънът се подразбира). Повечето герои бяха доста по-интересни и имаха повече развитие, отколкото в собствените им филми (най-вече Капитан Америка).
7,9/10
И по-голяма версия на картинката на дидо
п.п. чакаме втората част с Танос
Гледах го (видях и Морко, но ми беше неудобно да почна да говоря за форуми пред новата жена

Уедън курва съм си, така че нямаше как да не ми хареса =/ Сюжетно всичко си беше стандартно и очаквано, но филмът блести с персонажите и диалога/хумора ( екшънът се подразбира). Повечето герои бяха доста по-интересни и имаха повече развитие, отколкото в собствените им филми (най-вече Капитан Америка).
7,9/10
И по-голяма версия на картинката на дидо
Spoiler for :
п.п. чакаме втората част с Танос

A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
-
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Аз също му давам точно 7,9/10, даже си говорихме това с един пич днеска.
Thanos за малко щях да го изпусна, щото като дадоха финалните надписи и гласа на оная девойка ни каза откъде да излизаме, си станахте и тръгнахме към изхода (по пътя забелязах, че има хора, дето изобщо не мърдат от седалките и явно чакат нещо, ама изобщо не направих връзката) и чак като си връщахме цаките на входа го хванахме.
Филмът беше много удовлетворяващ - бе кво удовлетворяващ, откак станах на 16 мислех, че филм по комикс на Марвъл повече няма да ме впечатли, ебати, а са - земи тоя Хълк, земи тоя Капитан Америка (който верно е много по-здрав отколкото в собствения си филм), ЗЕЕЕЕЕЕЕМИ тоя непрекъснат порой от лафове и кво ли не
Да го гледаш вкъщи и то на някакъв кирлив рип е идиотско. Точно пък тоя тип екшъни е над 75% визуални "внушения". Малко като при Аватар верно - сам по себе си не е чак толкова забележителен, ма тва да ти го опнат на гигантския аймакс и да те набутат вътре с 3д-то тотално изменя перспектива и усещане и е съвсем друга бира.
П.П. Tiny - аре бе бате, престраши се следващия път да кажеш здрасти, тя жената и без това е наясно с форума
Thanos за малко щях да го изпусна, щото като дадоха финалните надписи и гласа на оная девойка ни каза откъде да излизаме, си станахте и тръгнахме към изхода (по пътя забелязах, че има хора, дето изобщо не мърдат от седалките и явно чакат нещо, ама изобщо не направих връзката) и чак като си връщахме цаките на входа го хванахме.
Филмът беше много удовлетворяващ - бе кво удовлетворяващ, откак станах на 16 мислех, че филм по комикс на Марвъл повече няма да ме впечатли, ебати, а са - земи тоя Хълк, земи тоя Капитан Америка (който верно е много по-здрав отколкото в собствения си филм), ЗЕЕЕЕЕЕЕМИ тоя непрекъснат порой от лафове и кво ли не

Да го гледаш вкъщи и то на някакъв кирлив рип е идиотско. Точно пък тоя тип екшъни е над 75% визуални "внушения". Малко като при Аватар верно - сам по себе си не е чак толкова забележителен, ма тва да ти го опнат на гигантския аймакс и да те набутат вътре с 3д-то тотално изменя перспектива и усещане и е съвсем друга бира.
П.П. Tiny - аре бе бате, престраши се следващия път да кажеш здрасти, тя жената и без това е наясно с форума

"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето