Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 08 Май 2012 15:53
Да, гледай филм, който блести изключително много с ефекти и цялостно с визия, на 2D или вкъщи... много хитро...
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 08 Май 2012 17:12
Точно тази визия и тези ефекти са правени в 2D и после са нагласяни за някакво псевдо 3D. + това четох мнение на мои познати, че 2D прожекцията (те са я гледали в Канада) е добра. Според други 3D-то въпреки, че е по-добро да кажем от "Сблъсъкът на титаните", било малко излишно. А за вкъщи съм принуден защото очите ми не понасят 3D-то (не е само главоболие, но и сълзене. Виждам артефакти, които не трябва да се виждат, както и бледи образи от другия канал.)
Та какво толкова хитро видя в изказването ми? Аз пък не искам 3D!
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 08 Май 2012 19:54
На теория, наистина, конвертиран филм не би изглеждал добре, но в този случай изглежда впечатляващо. Тепърва откриват и усвояват такъв тип технологии, но определено не изглежда като Титаните
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 09 Май 2012 11:07
аве 3D дотук за мене е излишна изгъзица, докато не почнат да се правят специализирано филми с ефекти, предназначени за гледане на 3Д. в сми - гледал съм аватар, ледена епоха, хепи фийт 2, убийствен пъзел 6, сблъсъка на титаните, Рио, трон, мегаум, + за едни деца, дето са в една стая и от картината започва да тече вода, стаята се пълни с вода и те се пренасят в морето и от там на някъв остров.......... дори името му не помня и сигурно още толкова некомерсиални 3Д-та у разни приятели, като сме се събирали да гледаме, когато 3Д-то още беше лукс. и от всичкото кво-единствено на сау 6, като хвърчаха части към публиката беше леко по-реалистично, останалото пълен скротум. мисля, че единствено до тук примерно Real Steel да е нещо по-стабилно на 3Д, ама ся примерно Титаник... ай без
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 09 Май 2012 11:28
Титаник най-вероятно е заснет още на физически носител, вместо дигитално. Няма никаква логика да го сравняваш... 3Д-то му е сигурно фейл като на Междузвездни Войни Епизод 1.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 09 Май 2012 14:05
Мисълта ми беше, че по-скъпо и по-голямо не значи винаги по-добре.
Теоретично може и да има вече свестни алгоритми за оправяне на картината. Виждал съм и свестни upscale-и на видеоматериали от SD до HD за BD...както и лоши такива (примерно първия сезон на FMP). Може би е въпрос на вложени пари и време. Теоретично същото трябва да е и при кино материалите.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 11 Май 2012 10:09
High_voltage написа: Гледах го. Хареса ми много, може би най-много от всички филми по Марвел досега. От good guys отбора Капитан Америка ме изкефи, но не най-много. Това, което му липсва като набор от суперумения, компенсира с духа си и това, че беше моралната опора. Много ги надъхваше. +1 но HULK SMASH! Предоволен останаха от филма и качеството в Аймакс, просто през цялото време се случва нещо някъде, не му остава време да е бозав филма
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 11 Май 2012 10:15
Мен Тора ме кефи.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 12 Май 2012 14:24
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Limbo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 12 Май 2012 19:17
Брутален филм! Изкушавам се пак да го гледам тая седмица.
|
|
|
|
|
Alaster
|
|
В момента играе: PoE Dark Souls
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 13 Май 2012 10:28
Дори само сцената между Хълк и Локи беше повече от достатъчна да ме остави доволен от похарчените за филма пари. Толкова смях в киното не бях чувал от доста време.
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 14 Май 2012 00:01
Мене па Гуинет Палтроу по къси панталонки ме изкефи повече от прословутата сцена с Хълк и оня лошия
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 14 Май 2012 08:04
Добре, че я има мег райън, та гуинет да не е най-мазната актриса
|
|
|
|
|
gambit_12
|
|
В момента играе: Мнооооого неща
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 14 Май 2012 14:38
Gipo написа: Добре, че я има мег райън, та гуинет да не е най-мазната актриса мег райън ли да не би да имаш предвид скарлет йохансон Иначе филма кърти. На мен най-мн ми харса хумора, който си беше на място и не беше клиширан. Майкъл Бей да яде на Хълк зелената патка
___________________________________ I reject you reality and substitude my one
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 14 Май 2012 17:18
gambit_12 написа: мег райън ли да не би да имаш предвид скарлет йохансон
нали ще се застрелям моментално, ако объркам мег райън със Скарлет Йохансон бе . Трябва ли мег да играе във филма, за да я използвам като сравнение?!?
|
|
|
|
|
gambit_12
|
|
В момента играе: Мнооооого неща
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 14 Май 2012 20:14
оф сори въобще не се замислих
___________________________________ I reject you reality and substitude my one
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 14 Май 2012 22:31
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 15 Май 2012 17:46
Никога не съм бил фен на продуктите на Марвел, ама се напънах и гледах Отмъстителите на лаптопа. Явно действително е бил впечатляващ на киноекран заради ефектите, защото сюжетът ми беше адската скука, че даже подобни филми като X-men, G.I. Joе, че даже и баналния Avatar си бият с оригиналност. Стори ми се като филм за 12 годишни. Бих искал да видя и аз тези готини ефекти, ама надали
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 15 Май 2012 18:22
ААААААААААА Гледах го (видях и Морко, но ми беше неудобно да почна да говоря за форуми пред новата жена ) и определено не бих го нарекъл с нeщо по-малко от EPIC! Уедън курва съм си, така че нямаше как да не ми хареса =/ Сюжетно всичко си беше стандартно и очаквано, но филмът блести с персонажите и диалога/хумора ( екшънът се подразбира). Повечето герои бяха доста по-интересни и имаха повече развитие, отколкото в собствените им филми (най-вече Капитан Америка). 7,9/10 И по-голяма версия на картинката на дидо п.п. чакаме втората част с Танос
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: The Avengers Публикувано на: 16 Май 2012 00:38
Аз също му давам точно 7,9/10, даже си говорихме това с един пич днеска. Thanos за малко щях да го изпусна, щото като дадоха финалните надписи и гласа на оная девойка ни каза откъде да излизаме, си станахте и тръгнахме към изхода (по пътя забелязах, че има хора, дето изобщо не мърдат от седалките и явно чакат нещо, ама изобщо не направих връзката) и чак като си връщахме цаките на входа го хванахме. Филмът беше много удовлетворяващ - бе кво удовлетворяващ, откак станах на 16 мислех, че филм по комикс на Марвъл повече няма да ме впечатли, ебати, а са - земи тоя Хълк, земи тоя Капитан Америка (който верно е много по-здрав отколкото в собствения си филм), ЗЕЕЕЕЕЕЕМИ тоя непрекъснат порой от лафове и кво ли не Да го гледаш вкъщи и то на някакъв кирлив рип е идиотско. Точно пък тоя тип екшъни е над 75% визуални "внушения". Малко като при Аватар верно - сам по себе си не е чак толкова забележителен, ма тва да ти го опнат на гигантския аймакс и да те набутат вътре с 3д-то тотално изменя перспектива и усещане и е съвсем друга бира. П.П. Tiny - аре бе бате, престраши се следващия път да кажеш здрасти, тя жената и без това е наясно с форума
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|