България - страната на моловете
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
Re: България - страната на моловете
Андрей си го каза точно-моловете са просто за да се перат пари. Те нямат абсолютно нищо общо с търсенето и предлагането, не знам как човек, който учи икономика може да изцепи тази глупост 
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Чак сега видях сайта за мола, елегантен е, но е правен е от нууб.
Иначе кво толкоз ви пука дали некой дон баро е решил да си прави мол или не. Така или иначе нищо не губим.
Иначе кво толкоз ви пука дали некой дон баро е решил да си прави мол или не. Така или иначе нищо не губим.
А ти ако си имаш и малко понятие от счетоводство, ще знаеш че мола вобще не става за пране на пари...wiedzmin написа:Андрей си го каза точно-моловете са просто за да се перат пари. Те нямат абсолютно нищо общо с търсенето и предлагането, не знам как човек, който учи икономика може да изцепи тази глупост
Captain Hero написа:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
-
{SuPa-1337-Killa}
- Псевдо рейцър
- В момента играе: Всичко без аниме игри
HomeboyCaptain Hero написа:
Drecher написа:От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
Е да ама си няма понятие от счетоводство и цепи тъпанарщини по форумите. Ма той си е тъпо парче момчето, всеки го знае вече.Wannabe написа:А ти ако си имаш и малко понятие от счетоводство, ще знаеш че мола вобще не става за пране на пари...wiedzmin написа:Андрей си го каза точно-моловете са просто за да се перат пари. Те нямат абсолютно нищо общо с търсенето и предлагането, не знам как човек, който учи икономика може да изцепи тази глупост
Така е, абсолютно си прав, стоките по моловете не са за средния потребител, повечето хора не могат да си ги позволят, и развитието в бранша не отговаря на икономическото състояние на страната. Само че как всичко това е основателна, или въобще адекватна причина да се мрънка и смърди толкова покрай моловете? Иначе казано, какво ви боли кура, че отварят нов мол? Да не ги строят с пари от бюджета? Да не са орязали на баба ти пенсията, за да построят мол с нея? Всичките са чуждестранни инвестиции. Ми нека си строят бе. Да, в момента се вижда свръхпредлагане, което ше се изчисти по естествен път от саморегулативните функции на пазара. Последната година няколко магазина в Мол София пуснаха ликвидация и затвориха кепенците. Проблем на практика няма. Защо мрънкате толко не мога да разбера?Andrey358 написа: При тази покупателна способност на Българина и при тази икономическа "мощ" с която може да се похвали страната ни излиза наистина, че се строят само магазини и то такива в които хората влизат като в музей да поразгледат, което е меко казано смущаващ факт. Да добавим и това, че целия този бум на моловете идва точно в момент на световна икономическа криза, регионална криза и свиване на потреблението до възможния минимум.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Плс велики икономисте, обясни ми как се перат пари с нещо което го даваш под наем?wiedzmin написа:
@WannaBe, се 1 няма хотели, които си стоят празни, заради надутите цени, мята се по една хавлия на терасата и по документи всичко е пълно 

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Е хотелите заедно с казината са едни от най-подходящите перални, но не и моловете...
-
kingcrimson
THE KING OF TIME написа:Престанете да викате "молове". ... По темата- от сегашните молове единствено Сердика ми харесва като цялостна концепция, най-много се доближава до западните търговски центрове.
никой да не казва на моловете молове!!!
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Е поне се отваря тук-таме някое друго работно място ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
A За какво са като не са за пране на пари?Wannabe написа:А ти ако си имаш и малко понятие от счетоводство, ще знаеш че мола вобще не става за пране на пари...wiedzmin написа:Андрей си го каза точно-моловете са просто за да се перат пари. Те нямат абсолютно нищо общо с търсенето и предлагането, не знам как човек, който учи икономика може да изцепи тази глупост
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
Еми не знам в София поне моловете са пълни
Тия новите да, ама Молът на Стамболийски и онзи при Хемус са доста по-празни. Което е хубаво, ако решиш да ходиш на кино или да хапнеш нещо е много по-спокойно от преди.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Не е верно, специално тоя на хемус е пълен (са се връщам от там) а на стамболииски не знам одавна не съм ходил
Ами аз колкото и пъти да ходя там по някакви поводи, виждам как е доста по-пуст от преди като ги нямаше мол ъф седика и дъ мол
.
Не говоря, че можеш да се изпикаеш на средата на мола, без някой да те види, ама не е като преди.
Нормално е хората да отидат там, където има по-голям избор от магазини и заведения.
Не говоря, че можеш да се изпикаеш на средата на мола, без някой да те види, ама не е като преди.
Нормално е хората да отидат там, където има по-голям избор от магазини и заведения.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
В мола само кино арена ма кефи и то като има някой 3д филм дет е як.Като цяло мола е глупост според мене нема кой знаи какво пойчето хора ходят само да разглеждат или на кино.
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Във всеки мол си има супермаркиет отдолу, където хората отиват да си пазаруват. Иначе се разхождат и разглеждат като на изложба на по-горните етажи.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!