- Till.Lindemann
Re: AVATAR на James Cameron
абе я някой да ми поразясни точно тия разлики м-у 3д прожекциите
защото има филми, където с очилата направи влизаш във филма, Пътешествие до центъра на Земята примерно
в Германия бях на едно кино сядате в кръг и филма се прожектира по средата, там пък е съвсем реално, животното си е на милиметри от тебе...
а Ледена Епоха 3 за мене си беше анимационен филм, дето нема никва емоция, няма го ефекта, че си вътре във филма, ами просто нямаше никаква разлика ...
защото има филми, където с очилата направи влизаш във филма, Пътешествие до центъра на Земята примерно
в Германия бях на едно кино сядате в кръг и филма се прожектира по средата, там пък е съвсем реално, животното си е на милиметри от тебе...
а Ледена Епоха 3 за мене си беше анимационен филм, дето нема никва емоция, няма го ефекта, че си вътре във филма, ами просто нямаше никаква разлика ...
Това за в Германия, което говориш сигурно е някаква холограмна технология и служи само за демонстрация, а не за художествени филми.
3D IMAX-а и Doby 3D използват леко различни технологии, но принципът е един и същ - прожектират се две картини, които представят един и същи обект сниман под леко различен ъгъл (ъгълът между очите ти). Очилата служат да филтрират картините предназначени само за лявото и само за дясното ти око...така мозъкът ти получава илюзия за триизмерност на образа.
Това че Ледена Епоха 3 бил "анимационен филм без емоция" не го схванах. Триизмерни ли бяха образите или не?
А фоновете?
(Може пък да си бил на обикновена 2D прожекция)
Съвсем естествено е, че заснети реални 3D обекти ще изглеждат по-реалистично, от нарисувани с компютър.
Пък и доколкото знам създателите на Ледена Епоха 3 са разбрали в доста по-късен етап на продукцията, че филмът ще е 3D и трябва да почват всичко от начало. Т.е. съществува вариант да се попретупали някои фонови елементи, за да се впишат в срока.
Аз съм гледал само 2D вариант на филма и за мен анимацията си беше перфектна, като в предишните филми от поредицата...може в 3D варианта да изглежда недоправено и недодялано, защото не всичко е истинско 3D (нещо, като спрайтовете в старите игрички
).
3D IMAX-а и Doby 3D използват леко различни технологии, но принципът е един и същ - прожектират се две картини, които представят един и същи обект сниман под леко различен ъгъл (ъгълът между очите ти). Очилата служат да филтрират картините предназначени само за лявото и само за дясното ти око...така мозъкът ти получава илюзия за триизмерност на образа.
Това че Ледена Епоха 3 бил "анимационен филм без емоция" не го схванах. Триизмерни ли бяха образите или не?
А фоновете?
(Може пък да си бил на обикновена 2D прожекция)
Съвсем естествено е, че заснети реални 3D обекти ще изглеждат по-реалистично, от нарисувани с компютър.
Пък и доколкото знам създателите на Ледена Епоха 3 са разбрали в доста по-късен етап на продукцията, че филмът ще е 3D и трябва да почват всичко от начало. Т.е. съществува вариант да се попретупали някои фонови елементи, за да се впишат в срока.
Аз съм гледал само 2D вариант на филма и за мен анимацията си беше перфектна, като в предишните филми от поредицата...може в 3D варианта да изглежда недоправено и недодялано, защото не всичко е истинско 3D (нещо, като спрайтовете в старите игрички
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Че аз съм гледал My Bloody Valentine 3D в софийският АйМакс и той беше 1-1,30 
"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best".O.Wilde
-
YourSepulture
- Обратна връзка:
аз също бях на "Кървавият свети валентин 3д" ама не ми хареса Филм-а.Накефих се на 1-2 ефекта (особено на това с окото) ,но иначе филм-амлади е адски слаб(групата хора попадат на психото с резачката,ножа,катарите и т.н.).Дано аватар е нещо по-смислено или поне да има повече ефекти.
-
Steel
- Обратна връзка:
Сега гледах трейлъра на Avatar.. намирисва на поредната история тип 'ХОРАТА СА ЛОШИ И ТРЯБВА ДА ТИ Е ГАДНО ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК' с малоумна и нереалистична обосновка (a.k.a. District 9 syndrome).
Интересно ми е каква ще е мотивацията на човеците този път - може би ще искат да откраднат гъбите на сините типове, а?
Интересно ми е каква ще е мотивацията на човеците този път - може би ще искат да откраднат гъбите на сините типове, а?
Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
-
YourSepulture
- Обратна връзка:
Ahriman написа:Сега гледах трейлъра на Avatar.. намирисва на поредната история тип 'ХОРАТА СА ЛОШИ И ТРЯБВА ДА ТИ Е ГАДНО ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК' с малоумна и нереалистична обосновка (a.k.a. District 9 syndrome).
Искат да изсмучат енергията от "световното дърво" , за да захранват тостерите си.Ама троло-елфите не си го дават и след кратка битка ,хората го бомбандират с айркрафтовете защото ако те го нямат -никой няма да го притежава.100 %!!Но ест. тоя в инвалидната количка след метаморфозата си се влюбва в троло-хънтерката с големи Очи (беше плоскогърда , сигорно две лепенки от изолирблан на кръст ще са и точни за бански) и спира злия главнокомадващ с белези от нокти по лицето.Хората излитат от планетата , но нашия герой остава и заедно с троло-хънтерката има малки троло-хънтерски човечета
Гледах трейлъра - бахти умрелите извънземни...и кво, цялата история ще лежи на това, как някакъв човек е дегизиран, като извънземен и докато шпионства забива някакво грозно извънземно гадже...бахти простотията...
Не че няма да се гледа, ама очакванията ми паднаха драматично...
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
-
Nocturne
- Curse of the Sands
- Обратна връзка:
Oh so True ...YourSepulture написа:Ahriman написа:Сега гледах трейлъра на Avatar.. намирисва на поредната история тип 'ХОРАТА СА ЛОШИ И ТРЯБВА ДА ТИ Е ГАДНО ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК' с малоумна и нереалистична обосновка (a.k.a. District 9 syndrome).
Искат да изсмучат енергията от "световното дърво" , за да захранват тостерите си.Ама троло-елфите не си го дават и след кратка битка ,хората го бомбандират с айркрафтовете защото ако те го нямат -никой няма да го притежава.100 %!!Но ест. тоя в инвалидната количка след метаморфозата си се влюбва в троло-хънтерката с големи Очи (беше плоскогърда , сигорно две лепенки от изолирблан на кръст ще са и точни за бански) и спира злия главнокомадващ с белези от нокти по лицето.Хората излитат от планетата , но нашия герой остава и заедно с троло-хънтерката има малки троло-хънтерски човечета
Освен това ще бъде супер нормално да отидеш на планета имаш технологията да отидеш на нея плюс ресурса и военната мощ но някак ще се окаже че птеродактили свалят модерна бойна космическа авиация просто ей така. Нищо ,че първо такива самолети ще летят на хиляди метри височина където и да се опиташ със гъза си да дишаш пак ще умреш ма и на всичкото отгоре ги накацват.
Да не се впускам и във другите простотии които ще се случват в тоя филм.
И Зипо повярвай ми парите не правят филма. Да не давам примери като The Thing и много други които са били с мизерни бюджети от по 1 милион долара и са шедьоври.
Просто филма ще бъде смех и половина и след като си го сваля и изгледам у нас ще съжалявам и за изгубеното време за download.
Филмът излиза след няколко дни и съм силно заинтригуван дали някой отнякъде не се е добрал до някакъв краден релийз?
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- В момента играе: A dance with rogues
- Обратна връзка:
Като цяло отзивите са много добри.
http://www.rottentomatoes.com/m/avatar/?name_order=asc
90% и 100% от top critics
http://www.rottentomatoes.com/m/avatar/?name_order=asc
90% и 100% от top critics
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Първият филм на Камерън след Титаник
Само затова ще го гледам и после ще си правя преценките.
Само затова ще го гледам и после ще си правя преценките.
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Аз да си призная на 3Д кино до сега не съм бил никога
Иначе гледах трейлъра преди време и си спомням че ми се стори обещаващо. И все пак момчета, един съвет. Подхождайте към всичко леко скептично и без прекалени очаквания. Така има голяма вероятност да останате приятно изненадани, докато иначе разочарованието е почти неизбежно 
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Определено в петъка ще се ходи на кино! Мисля да изневеря на любимата ми арена, и да заложа на Mtel IMAX в Mall of Sofia.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
Абе това 3д не е ли малко психиращо.Всмисъл не се смейте,не съм ходиол,до сега,защото то не беше ледена епоха,то не бяха детски простотии...Какво точно представлява,знам само,че взимаш някакви очила и дотам.Някой може ли да ми обясни по-простичко какво е усещането.Все пак плащам двойно сириъзли -.- А и съм чувал,че боляло глава след това от такова нещо.
- pcultimate
- В момента играе: Flame Wars: PCM edition
Това "3Д", което е при Ледена Епоха, например, е коренно различно от IMAX. IMAX-а е нов(поне в България) технология, която е много по-напреднал вариянт на досега познатото ни 3Д(и да има IMAX само в СофияDJ Cat написа:Абе това 3д не е ли малко психиращо.Всмисъл не се смейте,не съм ходиол,до сега,защото то не беше ледена епоха,то не бяха детски простотии...Какво точно представлява,знам само,че взимаш някакви очила и дотам.Някой може ли да ми обясни по-простичко какво е усещането.Все пак плащам двойно сириъзли -.- А и съм чувал,че боляло глава след това от такова нещо.
Иначе най-доброто не-IMAX 3Д е това на Нвидия просто, защото при игрите си на 50 санта от екрана и все пак игрите са си в 3D не като при филмите, където искуствено се отделя фона. Предполагам че толкова скъп филма ко е предназначен специялно за 3тото измерение ще изглежда една идея по-добре, но все пак не очаквай нещо "Mind blowing".
Иначе, да по-яко е :
ЕДИТ: Я то било и за IMAX ве
Military Law: There's no such thing as an atheist in a foxhole
Определено след 3Д после ме сцепи главата въпреки, че като се замисля като цяло след като съм гледал кино ме боли. Реално 3Д лъже мозъка като се пускат различен брой кадри на всяко око, при събирането в мозъка се симулира триизмерно изображение. Нещо такова беше обяснението на системата. Аз мисля, че никак не е полезно и мн натоварващо особено както става модно напоследък да се ползва и в игри. Никой не си прави труда да се изследват последиците върху мозъка на човек.
За филма ще го гледам просто такова нещо на 3Д ако ще си и само заради ефектите ще се струва въпреки, че се надявам филма да не е само това. Само нз как ще седи въпроса с буквичките в 3Д вариянт да сега съм ходил на 3Д само с превод
За филма ще го гледам просто такова нещо на 3Д ако ще си и само заради ефектите ще се струва въпреки, че се надявам филма да не е само това. Само нз как ще седи въпроса с буквичките в 3Д вариянт да сега съм ходил на 3Д само с превод
Живей заедно,умри сам.

AlShu написа:Гледах трейлъра - бахти умрелите извънземни...и кво, цялата история ще лежи на това, как някакъв човек е дегизиран, като извънземен и докато шпионства забива някакво грозно извънземно гадже...бахти простотията...
.
Никой не признава гения на Камерън май О.о
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
Другата седмица ще го гледам, имам големи очаквания 
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be