Автор |
Съобщение |
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 25 Авг 2009 11:28
абе я някой да ми поразясни точно тия разлики м-у 3д прожекциите
защото има филми, където с очилата направи влизаш във филма, Пътешествие до центъра на Земята примерно в Германия бях на едно кино сядате в кръг и филма се прожектира по средата, там пък е съвсем реално, животното си е на милиметри от тебе... а Ледена Епоха 3 за мене си беше анимационен филм, дето нема никва емоция, няма го ефекта, че си вътре във филма, ами просто нямаше никаква разлика ...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 25 Авг 2009 13:09
Това за в Германия, което говориш сигурно е някаква холограмна технология и служи само за демонстрация, а не за художествени филми. 3D IMAX-а и Doby 3D използват леко различни технологии, но принципът е един и същ - прожектират се две картини, които представят един и същи обект сниман под леко различен ъгъл (ъгълът между очите ти). Очилата служат да филтрират картините предназначени само за лявото и само за дясното ти око...така мозъкът ти получава илюзия за триизмерност на образа. Това че Ледена Епоха 3 бил "анимационен филм без емоция" не го схванах. Триизмерни ли бяха образите или не? А фоновете? (Може пък да си бил на обикновена 2D прожекция) Съвсем естествено е, че заснети реални 3D обекти ще изглеждат по-реалистично, от нарисувани с компютър. Пък и доколкото знам създателите на Ледена Епоха 3 са разбрали в доста по-късен етап на продукцията, че филмът ще е 3D и трябва да почват всичко от начало. Т.е. съществува вариант да се попретупали някои фонови елементи, за да се впишат в срока. Аз съм гледал само 2D вариант на филма и за мен анимацията си беше перфектна, като в предишните филми от поредицата...може в 3D варианта да изглежда недоправено и недодялано, защото не всичко е истинско 3D (нещо, като спрайтовете в старите игрички ).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
JFK
|
|
В момента играе: Mafia.
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 25 Авг 2009 21:36
Че аз съм гледал My Bloody Valentine 3D в софийският АйМакс и той беше 1-1,30
___________________________________ "I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best".O.Wilde
|
|
|
|
|
YourSepulture
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 25 Авг 2009 22:01
аз също бях на "Кървавият свети валентин 3д" ама не ми хареса Филм-а.Накефих се на 1-2 ефекта (особено на това с окото) ,но иначе филм-амлади е адски слаб(групата хора попадат на психото с резачката,ножа,катарите и т.н.).Дано аватар е нещо по-смислено или поне да има повече ефекти.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 25 Авг 2009 22:33
Сега гледах трейлъра на Avatar.. намирисва на поредната история тип 'ХОРАТА СА ЛОШИ И ТРЯБВА ДА ТИ Е ГАДНО ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК' с малоумна и нереалистична обосновка (a.k.a. District 9 syndrome).
Интересно ми е каква ще е мотивацията на човеците този път - може би ще искат да откраднат гъбите на сините типове, а?
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
YourSepulture
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 26 Авг 2009 02:43
Ahriman написа: Сега гледах трейлъра на Avatar.. намирисва на поредната история тип 'ХОРАТА СА ЛОШИ И ТРЯБВА ДА ТИ Е ГАДНО ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК' с малоумна и нереалистична обосновка (a.k.a. District 9 syndrome).
Интересно ми е каква ще е мотивацията на човеците този път - може би ще искат да откраднат гъбите на сините типове, а? Искат да изсмучат енергията от "световното дърво" , за да захранват тостерите си.Ама троло-елфите не си го дават и след кратка битка ,хората го бомбандират с айркрафтовете защото ако те го нямат -никой няма да го притежава.100 %!!Но ест. тоя в инвалидната количка след метаморфозата си се влюбва в троло-хънтерката с големи Очи (беше плоскогърда , сигорно две лепенки от изолирблан на кръст ще са и точни за бански) и спира злия главнокомадващ с белези от нокти по лицето.Хората излитат от планетата , но нашия герой остава и заедно с троло-хънтерката има малки троло-хънтерски човечета
|
|
|
|
|
zip0
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 26 Авг 2009 06:25
Според мен ще е яко, все пак това са 300 милиона.
___________________________________ ...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 01 Сеп 2009 09:16
Гледах трейлъра - бахти умрелите извънземни...и кво, цялата история ще лежи на това, как някакъв човек е дегизиран, като извънземен и докато шпионства забива някакво грозно извънземно гадже...бахти простотията... Не че няма да се гледа, ама очакванията ми паднаха драматично...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 02 Сеп 2009 10:59
YourSepulture написа: Ahriman написа: Сега гледах трейлъра на Avatar.. намирисва на поредната история тип 'ХОРАТА СА ЛОШИ И ТРЯБВА ДА ТИ Е ГАДНО ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК' с малоумна и нереалистична обосновка (a.k.a. District 9 syndrome).
Интересно ми е каква ще е мотивацията на човеците този път - може би ще искат да откраднат гъбите на сините типове, а? Искат да изсмучат енергията от "световното дърво" , за да захранват тостерите си.Ама троло-елфите не си го дават и след кратка битка ,хората го бомбандират с айркрафтовете защото ако те го нямат -никой няма да го притежава.100 %!!Но ест. тоя в инвалидната количка след метаморфозата си се влюбва в троло-хънтерката с големи Очи (беше плоскогърда , сигорно две лепенки от изолирблан на кръст ще са и точни за бански) и спира злия главнокомадващ с белези от нокти по лицето.Хората излитат от планетата , но нашия герой остава и заедно с троло-хънтерката има малки троло-хънтерски човечета Oh so True ... Освен това ще бъде супер нормално да отидеш на планета имаш технологията да отидеш на нея плюс ресурса и военната мощ но някак ще се окаже че птеродактили свалят модерна бойна космическа авиация просто ей така. Нищо ,че първо такива самолети ще летят на хиляди метри височина където и да се опиташ със гъза си да дишаш пак ще умреш ма и на всичкото отгоре ги накацват. Да не се впускам и във другите простотии които ще се случват в тоя филм. И Зипо повярвай ми парите не правят филма. Да не давам примери като The Thing и много други които са били с мизерни бюджети от по 1 милион долара и са шедьоври. Просто филма ще бъде смех и половина и след като си го сваля и изгледам у нас ще съжалявам и за изгубеното време за download.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 16:25
Филмът излиза след няколко дни и съм силно заинтригуван дали някой отнякъде не се е добрал до някакъв краден релийз?
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 16:48
Като цяло отзивите са много добри. http://www.rottentomatoes.com/m/avatar/?name_order=asc90% и 100% от top critics
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 17:45
Първият филм на Камерън след Титаник Само затова ще го гледам и после ще си правя преценките.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 19:15
Аз да си призная на 3Д кино до сега не съм бил никога Иначе гледах трейлъра преди време и си спомням че ми се стори обещаващо. И все пак момчета, един съвет. Подхождайте към всичко леко скептично и без прекалени очаквания. Така има голяма вероятност да останате приятно изненадани, докато иначе разочарованието е почти неизбежно
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 20:08
Определено в петъка ще се ходи на кино! Мисля да изневеря на любимата ми арена, и да заложа на Mtel IMAX в Mall of Sofia.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 20:45
Абе това 3д не е ли малко психиращо.Всмисъл не се смейте,не съм ходиол,до сега,защото то не беше ледена епоха,то не бяха детски простотии...Какво точно представлява,знам само,че взимаш някакви очила и дотам.Някой може ли да ми обясни по-простичко какво е усещането.Все пак плащам двойно сириъзли -.- А и съм чувал,че боляло глава след това от такова нещо.
|
|
|
|
|
pcultimate
|
|
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 21:05
DJ Cat написа: Абе това 3д не е ли малко психиращо.Всмисъл не се смейте,не съм ходиол,до сега,защото то не беше ледена епоха,то не бяха детски простотии...Какво точно представлява,знам само,че взимаш някакви очила и дотам.Някой може ли да ми обясни по-простичко какво е усещането.Все пак плащам двойно сириъзли -.- А и съм чувал,че боляло глава след това от такова нещо. Това "3Д", което е при Ледена Епоха, например, е коренно различно от IMAX. IMAX-а е нов(поне в България) технология, която е много по-напреднал вариянт на досега познатото ни 3Д(и да има IMAX само в София ). Докато с обикновенното едва се долавя разлика при IMAX-а реално имаш чувството,че всичко става на 2 метра от теб- не е като да кажеш че сди "по-средата на екшъна" както го изкарват, но определено си е доста готино. Та ако ще гледаш филма недей да отиваш с нагласата "баси якуту 3Д мадафака", защото най-вроятно към средата ще забравиш, че не е обикновенна прожекция... Това да те боли главата става само от IMAX-а за това и филмите в такъв формат са не по-дълги от 45 мин.(не говоря за преработени) Иначе най-доброто не-IMAX 3Д е това на Нвидия просто, защото при игрите си на 50 санта от екрана и все пак игрите са си в 3D не като при филмите, където искуствено се отделя фона. Предполагам че толкова скъп филма ко е предназначен специялно за 3тото измерение ще изглежда една идея по-добре, но все пак не очаквай нещо "Mind blowing". Иначе, да по-яко е : ЕДИТ: Я то било и за IMAX ве Няма две мнения тогава- набутвай се за 3Д аз тва ще направя
___________________________________ Military Law: There's no such thing as an atheist in a foxhole
|
|
|
|
|
O6im
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 21:06
Определено след 3Д после ме сцепи главата въпреки, че като се замисля като цяло след като съм гледал кино ме боли. Реално 3Д лъже мозъка като се пускат различен брой кадри на всяко око, при събирането в мозъка се симулира триизмерно изображение. Нещо такова беше обяснението на системата. Аз мисля, че никак не е полезно и мн натоварващо особено както става модно напоследък да се ползва и в игри. Никой не си прави труда да се изследват последиците върху мозъка на човек. За филма ще го гледам просто такова нещо на 3Д ако ще си и само заради ефектите ще се струва въпреки, че се надявам филма да не е само това. Само нз как ще седи въпроса с буквичките в 3Д вариянт да сега съм ходил на 3Д само с превод
___________________________________ Живей заедно,умри сам.
|
|
|
|
|
Романс
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 13 Дек 2009 23:52
AlShu написа: Гледах трейлъра - бахти умрелите извънземни...и кво, цялата история ще лежи на това, как някакъв човек е дегизиран, като извънземен и докато шпионства забива някакво грозно извънземно гадже...бахти простотията... Не че няма да се гледа, ама очакванията ми паднаха драматично...
___________________________________ .
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 14 Дек 2009 17:03
Никой не признава гения на Камерън май О.о
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: AVATAR на James Cameron Публикувано на: 14 Дек 2009 18:40
Другата седмица ще го гледам, имам големи очаквания
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|