Фентази и ролеви игри

Нещата от живота
Публикувай отговор

Коя е наи яката фентъзи книга.

Властелина
28
51%
Хрониките на амбър
5
9%
Хрониките на спаидърлуик
0
Няма гласували
Книга на звездите
1
2%
Амос дарагорн
2
4%
Хари Потър
16
29%
Хрониките на Нарния
3
5%

Общо гласове: 55

Аватар
Gastly
Обратна връзка:

Мнение от Gastly »

И аз мислех да пиша по темата тук, но само, ако автора не беше толкова безбожно негорамотен и спазваше поне някакви елементарни правила, като главни букви...
И Хари Потър си е точно фентъзи, за тези които роптаят... :wink:
I stand for courage, strength,
loyalty and bravery.
I am a hard working animal,
who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.

~American Pit Bull Terrier
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

както изкаш кво да направя че съм нов тук а ? обикновенно не влизам във фороми и не ми се налага да пиша на БГ предварително ви се извиних ако изкаш да се мерим кои е по добър по граматика а ? не слушаино съм влязъл в хуманитарната във варна на 2ро място ? и не случаино сам учил 4 години езикова култура 5 4аса бг и 4 часа литература на седмица ,а и митология :roll: такаче намери някои другиго да критикуваш
" Ще ти обгоря чарковете, хипар !! " - каза Хамелеона и го направи.
Аватар
Gastly
Обратна връзка:

Мнение от Gastly »

Добре да кажем, че ни си неграмотен, ами невнимателен...За в бъдеще се постарай да не пишеш три изречения слети в едно, защото просто има хора, като мен, които не могат и не четат такива излияния.
А сега за да не ти разваля кахъра, ще питам нещо по темата...

Смятате ли, че "Колелото на времето" е наистина толкова добро, колкото незаслужено го прехвалват много хора, защото лично на мен, поредицата ми се струва отвратителна - страшно разтеглена, като локум, главните и второстепенните герои са десетки. За мен това е прекалено объркано, колкото и завладяваща да е атмосферата да кажем...

После...Мисля, че който не харесва Пратчет е с доста орязано чувство за хумор, ирония и самоирония...Тъй че, вниквайте по-дълбоко в книгите му, ако искате да ги разберете...
I stand for courage, strength,
loyalty and bravery.
I am a hard working animal,
who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.

~American Pit Bull Terrier
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

Ok ште се постарая. За Колелото на времето не съм го чел , но за Прадчет просто не ме кефи . Фентъзите не са за смях и хумор. За тва си има комикси и книги с вицове. Фентазито те кара да се пренесеш в един друг свят . С пприклучения и здрав кеч, тва е моита представа за фентъзито, като книгите от анкетата.
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

Пратчет не е фентъзи? Фентъзито е приключения и кеч? Wtf . . .

Ок, е поне доказахме, че Хари Потър не е фентъзи. Сега, я да видим в колко книги има "здрав кеч". Властелина - ами там всъщност има три битки, които са си за пълнеж. Ако те най-много са ти харесали в книгите, то тогава искрено ти съчувствам. Хрониките на Амбър (абе, трябва да седна и да ги дочета, на Славейков продават ли се? :)) също не са толкова много "здрав кеч". Всъщност, единствената книга, която е "здрав кеч", и която аз съм чел, е втората книга от поредицата Halo. Но тя беше толкова уникално тъпа, че нямаше накъде повече. През два реда ти обесняват как главния герой се преметнал, презаредил и напълнил извънземното с олово. Ако това ти е представата за добра книга, добре. Всеки сам с лудостта си. Но, моля ти се, не обеснявай на другите кое е и кое не е фентъзи, а?

Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити светове, коренно различни от нашия.
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

Абсолутно съм съгласен с тебе.За кеча нямам предвит тва ,явно не сте ме разбрали , но както и да е .
Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити -тва е твоя израз просто си мислим еднакво :lol: :wink:
Draksis

Мнение от Draksis »

Dadi написа:Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити светове, коренно различни от нашия.

И аз мисля като теб.Животът е прекалено скучен.По-добре щеше да е, вместо да станеш сутрин, за да те изпитват по математика, да станеш, за да те изпитат как се прави огнен дракон, да речем... :roll:
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
Аватар
Дади
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

Draksis написа:
Dadi написа:Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити светове, коренно различни от нашия.

И аз мисля като теб.Животът е прекалено скучен.По-добре щеше да е, вместо да станеш сутрин, за да те изпитват по математика, да станеш, за да те изпитат как се прави огнен дракон, да речем... :roll:

Ето затова геймърството pwnz ^^

Бтв, гледам, че името на темата е "Фентъзи и РПГ игри", та да питам всъщност някой pen'n'paper играл ли е и какво? :)
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

аз играя в момента с 4ма мои приятели и буквално се кефим на макс на живота ,пробваите го
Draksis

Мнение от Draksis »

Dadi написа:...да та питам всъщност някой pen'n'paper играл ли е и какво? :)

Мен ли питаш конкретно или всички изобщо? :wink:

Иначе не, не съм играл гореспоменатия жанр, но бих искал да го играя, ако някои знае някоя игра, моля да я каже.
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

от кои град си ? имате ли пингвини ,книжарницата се казва пингивини имате ли такава там? Значи в БГ тоя игри са съвсем нови ,но както казах в америка са многооооо популярни. За ся е само 1 и тя събра 10ки хиляди фенове, а излезе едва преди 5 месеца ,казва се Приклучение с меч и магия и е голяяяма зарибявка ,ако изкате да ви обясня кво е ролева игра ,само кажете :lol:
Аватар
Дади
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

Draksis написа:
Dadi написа:...да та питам всъщност някой pen'n'paper играл ли е и какво? :)

Мен ли питаш конкретно или всички изобщо? :wink:

Иначе не, не съм играл гореспоменатия жанр, но бих искал да го играя, ако някои знае някоя игра, моля да я каже.

Всички питам, просто напра'их правописна грешка ;)

В България, игрите които можеш да намериш са все български - Ендивал, Аксиом, както и Приключението с Меч и Магия. Всъщност, в София има един много kewl магази за Tabletop игри, където има и други, но така като гледам ти си от Стара Загора ;) Все пак, ако някой ден минеш през София, задължително отиди на пл. Славейков и мини през Magic Worlds магазина :Р

За започване, може би е добре да си вземеш Ендивал и с няколко другарчета да спретнете няколко партии ;)
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

Пич,Аксиом издават Меч и магия,тва не е книга ,само за информация,и отзат на книгата пише,че ги продават във варна в пингвините,в софиа в ваште магазини,а във стара загора можеш да си я намеришв книжарница ,ем забраих каде пише :D ,ама провери във големите кн.
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

Аиде бе фентъзи маниаците,каде отидохте . :lol:
Audiofly

Мнение от Audiofly »

Мафиабой, от посочените си чел само Хари Потър, нали :gracho:
Изображение

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Аватар
2D'

Мнение от 2D' »

Миналата зима джитках Меч и Магия, доволен съм, а зарибени на MTG ениуан? :roll:
LOVE & PEACE!!!
Барай меча!!! - Touch da Sword!!!
Не спичай - Don't speak/bake
Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens
The_End
Обратна връзка:

Мнение от The_End »

Ако под MTG разбираш Magic The Gathering, то отговора ми е положителен. Gruul deck и заради липсата на всички добри редки карти за него от магазините се отчаях вече...ще минавам на Selesnya.
Колкото до фентъзито...изпуснали сте Джордж Мартин. "Песен за огън и лед" засеа е най-доброто фентъзи, което съм виждала, наред със "Discworld".
Авторе, предполагам си чел само Хари Потър, нали?
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

От изброените, най-яката поредица (според мен) е тази за Амбър, ама не знам да има ролева игра по нея (може би - "пен енд пейпър" правена от любители?).
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

Мукосолван написа:Миналата зима джитках Меч и Магия, доволен съм, а зарибени на MTG ениуан? :roll:

Дам... от , ъъ.. 5 години. ^^
Сега главно съм с Ракдос и червено-черната стихия..

дади, каза : аксиом, ендивал, меч и магия :) бих разгледал примера ти като ендивал , аксиома дето излезе наскоро и меч и магия която излизаше преди доста години в броевете на ..грешка.. фентъзи фактор. . ^^
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Аватар
AxXeSs

Мнение от AxXeSs »

xide написа:Мафиабой, от посочените си чел само Хари Потър, нали :gracho:

Ти ебаваш ли се? Хари Потър го сложих,не штото съм му фен ,а защото знам колко хора го четата.Аз колкото фентъзи съм чел,ти толкоз не си виждал през живота си :lol:
Публикувай отговор