Автор |
Съобщение |
Gastly
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 15:17
И аз мислех да пиша по темата тук, но само, ако автора не беше толкова безбожно негорамотен и спазваше поне някакви елементарни правила, като главни букви...
И Хари Потър си е точно фентъзи, за тези които роптаят...
___________________________________ I stand for courage, strength, loyalty and bravery. I am a hard working animal, who will excell in what I do. I will give it all I got. I was bred to never quit. ~American Pit Bull Terrier
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 15:26
както изкаш кво да направя че съм нов тук а ? обикновенно не влизам във фороми и не ми се налага да пиша на БГ предварително ви се извиних ако изкаш да се мерим кои е по добър по граматика а ? не слушаино съм влязъл в хуманитарната във варна на 2ро място ? и не случаино сам учил 4 години езикова култура 5 4аса бг и 4 часа литература на седмица ,а и митология такаче намери някои другиго да критикуваш
___________________________________ " Ще ти обгоря чарковете, хипар !! " - каза Хамелеона и го направи.
|
|
|
|
|
Gastly
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 15:43
Добре да кажем, че ни си неграмотен, ами невнимателен...За в бъдеще се постарай да не пишеш три изречения слети в едно, защото просто има хора, като мен, които не могат и не четат такива излияния.
А сега за да не ти разваля кахъра, ще питам нещо по темата...
Смятате ли, че "Колелото на времето" е наистина толкова добро, колкото незаслужено го прехвалват много хора, защото лично на мен, поредицата ми се струва отвратителна - страшно разтеглена, като локум, главните и второстепенните герои са десетки. За мен това е прекалено объркано, колкото и завладяваща да е атмосферата да кажем...
После...Мисля, че който не харесва Пратчет е с доста орязано чувство за хумор, ирония и самоирония...Тъй че, вниквайте по-дълбоко в книгите му, ако искате да ги разберете...
___________________________________ I stand for courage, strength, loyalty and bravery. I am a hard working animal, who will excell in what I do. I will give it all I got. I was bred to never quit. ~American Pit Bull Terrier
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 15:49
Ok ште се постарая. За Колелото на времето не съм го чел , но за Прадчет просто не ме кефи . Фентъзите не са за смях и хумор. За тва си има комикси и книги с вицове. Фентазито те кара да се пренесеш в един друг свят . С пприклучения и здрав кеч, тва е моита представа за фентъзито, като книгите от анкетата.
___________________________________ " Ще ти обгоря чарковете, хипар !! " - каза Хамелеона и го направи.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 16:22
Пратчет не е фентъзи? Фентъзито е приключения и кеч? Wtf . . .
Ок, е поне доказахме, че Хари Потър не е фентъзи. Сега, я да видим в колко книги има "здрав кеч". Властелина - ами там всъщност има три битки, които са си за пълнеж. Ако те най-много са ти харесали в книгите, то тогава искрено ти съчувствам. Хрониките на Амбър (абе, трябва да седна и да ги дочета, на Славейков продават ли се? ) също не са толкова много "здрав кеч". Всъщност, единствената книга, която е "здрав кеч", и която аз съм чел, е втората книга от поредицата Halo. Но тя беше толкова уникално тъпа, че нямаше накъде повече. През два реда ти обесняват как главния герой се преметнал, презаредил и напълнил извънземното с олово. Ако това ти е представата за добра книга, добре. Всеки сам с лудостта си. Но, моля ти се, не обеснявай на другите кое е и кое не е фентъзи, а?
Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити светове, коренно различни от нашия.
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 19:03
Абсолутно съм съгласен с тебе.За кеча нямам предвит тва ,явно не сте ме разбрали , но както и да е .
Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити -тва е твоя израз просто си мислим еднакво
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 19:53
Dadi написа: Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити светове, коренно различни от нашия.
И аз мисля като теб.Животът е прекалено скучен.По-добре щеше да е, вместо да станеш сутрин, за да те изпитват по математика, да станеш, за да те изпитат как се прави огнен дракон, да речем...
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 20:02
Draksis написа: Dadi написа: Мен фентъзито ми харесва заради световете. Нашата скромна планета е толкова скучна. 'Баси, само боклуци, тъпи политици и нек'ви войни, дет няма дори и едно огнено кълбо (абе, има, ама не баш :Р). Фентъзито ме кефи, защото е "fantasy" - фантазии, измислици. Едни други, напълно развити светове, коренно различни от нашия. И аз мисля като теб.Животът е прекалено скучен.По-добре щеше да е, вместо да станеш сутрин, за да те изпитват по математика, да станеш, за да те изпитат как се прави огнен дракон, да речем...
Ето затова геймърството pwnz ^^
Бтв, гледам, че името на темата е "Фентъзи и РПГ игри", та да питам всъщност някой pen'n'paper играл ли е и какво?
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 20:04
аз играя в момента с 4ма мои приятели и буквално се кефим на макс на живота ,пробваите го
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 20:04
Dadi написа: ...да та питам всъщност някой pen'n'paper играл ли е и какво?
Мен ли питаш конкретно или всички изобщо?
Иначе не, не съм играл гореспоменатия жанр, но бих искал да го играя, ако някои знае някоя игра, моля да я каже.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 20:10
от кои град си ? имате ли пингвини ,книжарницата се казва пингивини имате ли такава там? Значи в БГ тоя игри са съвсем нови ,но както казах в америка са многооооо популярни. За ся е само 1 и тя събра 10ки хиляди фенове, а излезе едва преди 5 месеца ,казва се Приклучение с меч и магия и е голяяяма зарибявка ,ако изкате да ви обясня кво е ролева игра ,само кажете
|
|
|
|
|
Дади
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 20:57
Draksis написа: Dadi написа: ...да та питам всъщност някой pen'n'paper играл ли е и какво? Мен ли питаш конкретно или всички изобщо? Иначе не, не съм играл гореспоменатия жанр, но бих искал да го играя, ако някои знае някоя игра, моля да я каже.
Всички питам, просто напра'их правописна грешка
В България, игрите които можеш да намериш са все български - Ендивал, Аксиом, както и Приключението с Меч и Магия. Всъщност, в София има един много kewl магази за Tabletop игри, където има и други, но така като гледам ти си от Стара Загора Все пак, ако някой ден минеш през София, задължително отиди на пл. Славейков и мини през Magic Worlds магазина :Р
За започване, може би е добре да си вземеш Ендивал и с няколко другарчета да спретнете няколко партии
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 21:03
Пич,Аксиом издават Меч и магия,тва не е книга ,само за информация,и отзат на книгата пише,че ги продават във варна в пингвините,в софиа в ваште магазини,а във стара загора можеш да си я намеришв книжарница ,ем забраих каде пише ,ама провери във големите кн.
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Ное 2006 22:25
Аиде бе фентъзи маниаците,каде отидохте .
|
|
|
|
|
Audiofly
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Ное 2006 22:39
Мафиабой, от посочените си чел само Хари Потър, нали
|
|
|
2D'
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Ное 2006 23:35
Миналата зима джитках Меч и Магия, доволен съм, а зарибени на MTG ениуан?
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Ное 2006 07:16
Ако под MTG разбираш Magic The Gathering, то отговора ми е положителен. Gruul deck и заради липсата на всички добри редки карти за него от магазините се отчаях вече...ще минавам на Selesnya.
Колкото до фентъзито...изпуснали сте Джордж Мартин. "Песен за огън и лед" засеа е най-доброто фентъзи, което съм виждала, наред със "Discworld".
Авторе, предполагам си чел само Хари Потър, нали?
___________________________________ Click!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Ное 2006 12:41
От изброените, най-яката поредица (според мен) е тази за Амбър, ама не знам да има ролева игра по нея (може би - "пен енд пейпър" правена от любители?).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Ное 2006 19:32
Мукосолван написа: Миналата зима джитках Меч и Магия, доволен съм, а зарибени на MTG ениуан?
Дам... от , ъъ.. 5 години. ^^
Сега главно съм с Ракдос и червено-черната стихия..
дади, каза : аксиом, ендивал, меч и магия бих разгледал примера ти като ендивал , аксиома дето излезе наскоро и меч и магия която излизаше преди доста години в броевете на ..грешка.. фентъзи фактор. . ^^
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Ное 2006 22:55
xide написа: Мафиабой, от посочените си чел само Хари Потър, нали
Ти ебаваш ли се? Хари Потър го сложих,не штото съм му фен ,а защото знам колко хора го четата.Аз колкото фентъзи съм чел,ти толкоз не си виждал през живота си
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|