Светът в който се развива действието е интересен. Земните сили бавно, но сигурно губят войната с извънземните. И тук идват протагонистките - лигави гимназистки със сбъркани приоритети, моряшки униформи с къси полички, хиперсекси бойни костюми и всички останали аниме простотии, за които може да се сетите.
Не, заглавието не е лигаво. Сюжетът отива в доста мрачна посока...и това е най-идиотското. Явно главната атракция в шоуто ще е, как тези "пришълки от други жанрове" (като ечи училищна комедия), ще бъдат смачкани, предефинирани и превърнати в безмилостни убийци. Всичко това гарнирано със сълзи, сополи, ридания, крясъци и прочие душевни изстъпления
Първо самата идея не е оригинална - всяка mecha с момичета, съдържа такива елементи.
Второ, нелогично е, защото те учат във военно училище за военни пилотки. Няма начин кадетки, като тях избрали сами военната професия, да са толкова наивни, крехки и чувствителни.
Анимацията е относително добре - в началото имаше няколко мизерни сцени (битката на луната), но нататък нещата се пооправиха. Обаче character design-ите, особено мъжките ме дразнят.
Според мен заглавието е правено за drama hog-ове със склонност към sci-fi и ечи.
На мен не ми върши работа - drop.
Tari Tari - първи епизод.
Slice of life + комедия + училищна драма. Героите и историята са ми скучни. Character design-ите са леко противни, а анимацията на много места е дървена.
Drop.
Chitose Get You! - първи епизод.
Това трябваше да е миниатюрно, но смешно...е, на мен не ми е смешно.
Drop.
Shijou Saikyou No Deshi Kenichi OVA - две серии.
Леле каква мизерия беше това OVA. То и оригиналният ТВ сериял е доста нискобюджетен, обаче тук нещата са много зле. Претупани анимации преминаващи в slide show, лоша интеграция на героите във фоновете, музиката - гаражно изпълнение на познати теми от ТВ-то и пр. и пр.
Диалозите и сюжетът също са голямо разочарование спрямо оригинала.
Copy past клишета и пълна дървения. Няма го усещането, че героите не се взимат много насериозно, а шегичките са откровено тъпи.
Историята е претупана набързо и прилича на заемка от други шоненски тупалки. Нямаше достатъчно типични Kenichi неща, на които да се зарадвам.