Daphne in the Brilliant Blue. Това го започнах, само защото го даваха да прилича на Bakuretsu Tenshi, а на мен ми се гледаше нещо с повече престрелки и ритници. Особено на фона на бозите, които приключих наскоро. Уви, единственото общо беше, че са ловци на глави. История в бъдещето, характерни огромни очи. Дрехите представляваха .... прашки и капачки за циците. Като се опстрахираш от "работното облекло" и факта, че на главната героиня не й пречи да ходи така, но умира от срам, че е навлечена във въс огромна риза, стигаща й до колената. История за момиче, страдащо от амнезия, което се оказва, че има спомен, който може да свали цялото правителство. 23 серии различни случаи, които трудно могат да се нарекат трудни за разрешение и 3 епизода разкриване на мистерия. Общо взето слаба история, но на фона на останалите - гледаемо. Личната ми оценка е обаче около 3/10.
После изгледах и Mouretsu Pirates. Това, за щастие, мога да го броя към сполучливите анимета
Успоредно с това захванах и Kingdom . Мога да го опиша с една дума - странно. Анимацията е компютърна и на моменти ми бърка, да не казвам къде. Историята обаче не е съвсем лоша. За момента върви типичен Шонен с достатъчно драма. Сиреч казано - действието е в Китай (некоя си династия). Две сирачета(да се чете също роби) решават, че ще стават Велики Генерали и ще влизат в историята и по повода почват яката тренировка всеки ден. Един прекрасен ден, след няколко години, когато двамата малчугани са на около 14-15 един Велик генерал ги вижда как тренират и взима в палата по-умния и уравновесеният от двамата. В крайна сметка, в палата става преврат. Големия принц(който уж е и крал) треа да бяга, че брат му иска да го свали(с умствени отклонения за величие и чиста кръв е детето) и неуравновесеното сираче се оказва бягащо с краля и некво дете(подозирам, че е момиче, но ходи облечено в сламени дрехи, които го маскират кат бухал). И сега въпросните трима субекти са гонени от цяла армия, асасини и кват гат се сетиш още, а те някак треа да спрат преврата и да си върнат замъка.
Като анимация е зле, като битки - не бих казала. Историята обещава да стане интересна.
Другото аниме, което следя е AKB0048. Пак доста компютърна анимация. Тип Мюзикъл. В далечно бъдеще, където хората явно основно се използват да копаят суровини, това да си музикален идол е престъпление, защото даваш надежда за...живот и забавление? Музикалните идоли се селектират през някакво време от момичета на определена възраст. Повечето съответно - нелегално. Биват обучени да пеят и танцуват и успоредно с това могат да победят една малка армия и да управляват роботи(или както там се казва поредната космическа джаджа тип робот). Имат съответно и привърженици сред феновете дет се борят с тях и гледат да опазят от ракетите нормалните зрители на концерта.
Все още сме в първите серии и все още си нямам и на идея къв е основния замисъл и кой е лошия дет треа побеждаваме, но за сега бих казала, че е интересно. Ако не друго поне песничките звучат добре