Game of Thrones

Какво да гледаме
Публикувай отговор
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Re: Game of Thrones

Мнение от Маце Борко »

Имам да кажа няколко неща по въпроса, но този човек тук ги е казал по-добре отколкото аз мога да го направя.

http://www.forbes.com/sites/erikkain/20 ... f-dragons/

Не знам Мартин по какъв начин възнамерява да го изиграе това в книгата си, но съм сигурен, че няма да е толкова слабо поднесено.
Spoiler for :
Момиченцето може и да изгори, даже най-вероятно ще изгори, но не от ръцете на баща си, гаранция. Продуцентите се опитват да се измъкнат от отговорност визирайки резултатът от тая линия, който най-вероятно ще е много подобен на Мартиновия, но проблемът е не в резултата, а в идиотския път, който са избрали, за да стигнат до него.
Сериозно - много силно препоръчвам да изчетете материала.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Рамзи нарочно е такъв, защото е обречен. Ще му видят сметката ще в следващия епизод, според мен.

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Alaster
В момента играе: PoE
Dark Souls

Мнение от Alaster »

Толкова ли е труден за разбиране фактът, че много хора не се интересуват ИЗОБЩО какво става в книгите и как видиш ли сериала ги променял? Какъв е Станис в книгата за мен е 100% ирелевантно. Що се отнася до шоуто, не виждам как той е изневерил на героя си. Превземането на трона и чувството му за справедливост не могат да бъдат представени като две противоположности. Ясно е, че за фен на дадена вселена е изключително трудно да оценява произведения базирани на нея без да прави сравнения с оригинала.
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
Аватар
Alaster
Dark Souls

Мнение от Alaster »

Дам супер убедителен беше. Махай се! Доста слаба реакция за човек като него.
Да не говорим за промяната в ситуацията. Не мисля, че героя е показал каквато и да е било готовност да се предаде пред своя „поход за справедливост".
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

С едно изречение - Станис изобщо се бори за тоя трон точно поради една причина - защото е негов законов наследник. Човекът е нещо като стожер на справедливостта в най-чистия ѝ вид, безмилостна, гадна, но абсолютно предвидима. За разлика от другите изгърмели бушони, мотивацията му не е свързана с жажда за власт, а с това, че носи отговорност към кралството си и е длъжен да направи правилното/справедливо нещо.

Simple as that. Това да изгори малката си дъщеря жива пред армията си е решение, до което такъв човек може да стигне, но може и да не стигне. Въпросът е, че ако стигне, трябва да е поднесено по различен начин. В случая продуцентите са решили, че е достатъчно да го има "shoker"-a, а другото на зрителите просто не им е необходимо. Щото са тъпи, копелетата и стига да им бутнем пак някаква неочаквана смърт, всичко ще е окей.

Тая трансформация у Станис я постигнаха с две неща - 20 души палят конете на многохилядната му армия, а той пуска брада и оцъклен поглед, с което се превръща в коренно различен човек - без брейкинг поинт, без нищо. Което точно пък в тоя сериал е ебати несериозното.

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Alaster
Dark Souls

Мнение от Alaster »

Точно за това казвам, че справедливостта и тронът са едно и също е неговите очи.
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

+1000 към горното

без това с еврейте - стига храни, дай му шанс на тоя народ да си поеме глътка възгух :D :D

- Алминатора

- кримсънчето
Аватар
Alaster
Dark Souls

Мнение от Alaster »

Lmao пак ми цитира книгата. Изгубена кауза. Извращенията са последното нещо, което ме интересува в този сериал и по принцип.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Може би е far out, но да не забравяме, че
Spoiler for :
Изгарянето на Манс Рейдър в книгата беше съпътствано с врътката, че това всъщност е било Rattleshirt / The lord of Bones ( демек са се разменили някак, с помощта на Мелисандра ). Понеже тук не видяхме нещо такова в епизода с изгарянето му, може да го бутнат този елемент при Шарийн.
джумерки
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

бахти колко сте бътхъртнати всичките

само Аластер мисли трезво
я се стегнете малко и не яхвайте хейт трейна
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

Ще се опитам да изгледам сезона преди финала в понеделник :D Писна ми да попадам на рандъм спойлери навсякъде в нета :lol:

Какво да очаквам? Не следя темата, но като гледам много хора се оплакват от промените спрямо книгите.
TheChosen1 написа:даджайците
Маце Борко

Мнение от Маце Борко »

Тоя сезон свърши след като сякаш започна вчера.

Може би щото през първата му половина не се случи абсофъкинлютли нищо, дееба.

- Алминатора

- кримсънчето
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Волтидж, не го гледах тоя тийзър, но днес на няколко места из фейса ми се мярна този арт. Не знам дали е фен арт или официален, но... красноречиво показва каквото има да показва :D
Spoiler for :
Изображение
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Spoiler for НА МАЙКА ТИ КУРА:
БЕШЕ ЛИ РЕДНО
ВСЯКА ЕДНА СЮЖЕТНА ЛИНИЯ
ДА ЗАВЪРШИ С ШИБАН CLIFFHANGER
НАЙ-ТЪПИЯ SEASON FINALE В ЦЯЛАТА ПОРЕДИЦА
ЧЕ И ВЪВ ВСЕКИ СЕРИАЛ НА HBO
МАЛКО ПОВЕЧЕ ДРАМАТИЧНА МУЗИКА И ЩЕШЕ ДА СЕ УСЕЩА СЪВСЕМ КАТО ТРЕТОРАЗРЯДЕН ТУРСКИ СЕРИАЛ
ПЕДЕРАСТКА САПУНКА
НИКАКЪВ CLOSURE
НИКАКЪВ
А ЗА УБИЙСТВОТО НА ДЖОН
НЕМАМ ДУМИ
СРАВНЯВАЙКИ РАЗВИТИЕТО В КНИГИТЕ
И ТВА КОЕТО ПОКАЗАХА В СЕРИАЛА
НАМЕРИХМЕ ЧИЧО ТИ ЕЛА ДА ТЕ КОЛИМ
БЕЗ ДУМИ
А АКО ВЗЕМЕ И ДА ОЖИВЕЕ ПО КЪВТО И ДА Е НАЧИН, ОСВЕН ДДЗ, ДА СТАНЕ БРОДНИК
ШЕ БЪДЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЗА В ЦЯЛАТА ПОРЕДИЦА
И БЕЗ ТОВА БЕШЕ НАЙ-СЛАБИЯ СЕЗОН ДОСЯ
АМА СЛЕД ДВА ЩО-ГОДЕ ЧИТАВИ ЕПИЗОДА
ТВА Е ДЪНОТО
ДЪНОТО
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Steel
Обратна връзка:

Мнение от Steel »

toq serial dostigna nivoto na fanfiction deto go pishat 15 godishni
Стилян.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Spoiler for :
След смъртта на Нед вече нищо не може да ме жегне в тоя сериал :) Освен ако дедо ви коледа не реши да гътне и Тирион тогава определено ще спра да го гледам...
Жалко за Джон определено един от интересните персонажи и един от добрите актьори в сериала.
нелегален написа: Надявам се, че принц Куентин е взел някакъв антидот със себе си, с който да спаси Мирцела.
Ама ти сериoзно ли :D :D :D

Около Аря стана доста интересно определено може би една от най-яките части от епизода...

Цици, патки, Шейм Шейм-и за финала циврещата Церсей...кралицата майка най-накрая е сломена разбираш ли, но тук Бат Арни с баси гуемите ръки я понася на ръце като олицетворение на спасението, а страничен глас ни пояснява, че това е робокопелето(поразително приличащо на хрътката) което ще я пази вовеки!Бхахха тука ми идваше и аз да ревна от смях... Образът и или поне това което се изградило в съзнанието ми за нея определено щеше да има доста по-различни реакции...

Другият слаб момент за мен беше развитието около Станис където единственото запомнящо се нещо беше няколко секундната CGI битка от птичи поглед. Останалото беше като съшито с бели конци да не говорим за актьорската игра.
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Абе не беше толкова зле. Много обичам, когато започнете да давате крайни заключения от сорта на "заколване на сериала" (от страна на хората, чели книгите).

Ерик по го разбирам, но и на него ще му мине.

Съгласен съм, че "заколиха" цялата история на Станис, но не и сериала.

Да не говорим, че той най-вероятно не беше убит :) За Джон също е напълно логична теорията, че и той по някакъв начин няма да излезе съвсем умрял :)

Ако шестата книга наистина излезе преди следващия сезон, тогава ще можем вече да коментираме и да правим теории какво ще се случи между сериала и книгите.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

от сички около мен дето изгледаха епизода единствените дето го харесаха са дидо, дето е в някво моменто умопомрачение и ми обеснява как линиите на
Spoiler for :
Церсей и на ДЕНЕРИС НЕ БИЛИ КЛИФХЕНГЪРИ, и епизода му харесал въпреки че има 3-ма presumed dead дето е на мнение, че сички ше оцелеят заради великия им plot armor
другия дет го харесал е... данте.

ко да говоря

нема кой да се изкаже, че сериала се напълни с малоумни лошковци дето са лоши само за да има лоши, което е крайно неприсъщо за такава поредица
мерин трант дето е чайлд молестър и ги бие с пръчка преди да ги ебе
щото ебете се нали, той е лош и следователно нелогичен
ама има кой да ми обясни, че да те
Spoiler for :
обградят стотици конници with weapons drawn и още хиляди зад тях
не било баш клифхенгър

ай чао

Изображение
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

нелегален написа:има едно доста позитивно нещо около това заколване на сериала, и то е че книгите нямат да ни бъдат спойлнати.
This.

Последните 4 дни се мъчех да ръш-на сезона, че да хвана финала навреме, за да мога да коментирам. Хубаво, хванах го.

Асдасфсдкгсдйф'скдйфадм'фкламвшонасднаидгъавбдпапд...................

Половината неща ме кефят адски много, другата половина бяха пълен боклук включително и едната камара безсмислени убийства. Mного от нещата сте ги коментирали, но нека и аз да се изкажа/ добавя каквото мога.

Откъде да започна...
Съгласен съм с High_Voltage, че колкото повече се отдалечават от книгите толкова по-зле стават нещата.
Spoiler for :
- Ненужното убийство на Баристан, който трябваше да е един от най-добрите меченосци в света. Дразни ме, че не му дадоха броня на кингс гард отново. Отделно той беше огромен източник на информация за Денерис/ читателите/ зрителите. В книгите от него разбрахме адски много за рода Таргариен и още един куп неща. В сериала също го имаше това, но не достатъчно. При положение, че беше точно на място, готов да предоставя тази информация и да трепе още хора, ми се струва безумно да бъде отстранен, а персонаж като Сив Червей да бъде пощаден, само заради ex slave romance-a дето са заформили... GG...

+ Всичко свързано с Аря в този сезон беше супер. Това, което направиха с Мерин Трант ми се стори леко овъркилл, но всеки с предпочитанията си.

-- Станис. Имо него започнаха да го скапват още от Black Water битката, а сега вече удариха дъното. Той никога не би изгорил дъщеря си, отделно не вярва на Мелисандра и не е голям фен на религията й.
В книгата, ако не се лъжа бяха изгорили войници, хванати да практикуват канибализъм, когато ги свари зимата. Това върши 100 пъти по-добра работа, но тогава нямаше да го има шибаният шок фактор и всички да се оплакват...
Рамзи и палатките няма да ги коментирам...

+ Тирион. Силни сцени както винаги. От една страна адски много се кефя, че получихме срещата му с Денерис, но от друга си мисля, че бобафет-наха Баристан отчасти заради това.

+ Битката с докоснатите/ бродниците. Тук все едно бяха решили да ни се реваншират за скапаното претупване на битката на Юмрука @_@ Не мога да се сетя кога за последно съм виждам толкова добро нападение от undead. Всичко беше 10/10 nerdgasm.

+ Дорн. Всичко беше супер с малки изключения.
Когато видях за първи път, че Доран Мартел се играе от Alexander Siddig направо умрях от кеф :shock: (Dr. Julian Bashir от Deep Space 9 :P ) Перфектен за ролята, макар и с доста малко скрийнтайм!

+ Джайм и Брон :lol: Брон винаги прави всичко по-добре. Дори и да нямаше много смисъл да се трепят и промъкват изпълнението им беше супер. Нещата накрая се наредиха (сорт оф) и всичко е Ок. (Обаче ми изкараха акъла, когато отровиха Брон ФФС, ако го бяха убили нз :D )

--- Пясъчните змии и Елария Пясък. Един от най-големите проблеми на сезона. Актрисите бяха на изключително ниско ниво и нямаше никакъв шанс да се вземат на сериозно. Тук яко са се издънили.

+/- Мирцела. Заформи се като интересен персонаж, но понеже не бяха умряли достатъчно персонажи тя също трябваше да замине и то ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ. Изключително ядосан съм, на този, който го е измислил. Сега сигурно Джайм ще го отнесе в някаква степен, макар и да не е виновен :(

+/- Арената и Дрогон. Тези синове на Харпията нз какви са, но имат ебаси много хора... Яка екшън сцена.
Според мен беше пропуснат изключително важен детайл (от книгата), а именно, че когато Дрогон го промушиха с първото копие (май и следващите?), Денерис също усети болката му до някаква степен.
Сцената между дракона и Денерис ми насълзи очите... fo real, толкова ме изкефи, но почти веднага след това изглежда бюджета за CGI в епизода им е привършил, защото сцената с летенето беше супер слаба. ;(

- Краят на Джон Сноу. Не съм против това, че го убиват, но изпълнението в сериала беше под всякаква критика. Събрали се няколко братя, като някакви мангали в тъмна уличка и "ай бро, ще те колим, щот ни на кефиш, ей ти тука един надпис 'предател', че да знаеш какво мислим за теб". Определено нямаше същият ефект като в книгата.
Засега това се сещам, най-вероятно ще добавя и още :)
TheChosen1 написа:даджайците
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Просто дойде момента, в който няколкото основни истории приключиха в рамките на един-два епизода.

Преди ни даваха по един хипер важен клифхенгър на сезон, а сега трябваше всички наведнъж.

Логиката ми не е желязна, защото всяка от книгите досега завършваше с множество клифхенгъри, но в този момент важните сякаш са повече от преди.

Според мен, с този сезон се стигна абсолютното дъно спрямо омраза към лошите и цялата несправедливост, която може да съществува (с няколко (важни) умирания наведнъж). Може би от догодина нататък ще почне лека-полека да се върви към градация.
Spoiler for LSH (books):
Точно тогава примерно би могла да се появи Стоунхарт като олицетворение на отмъщението, което Старките дължат на всички и което в даден момент ще започнат да изпълняват.
На втори поглед, наистина всичко изглежда много като от сапунен сериал, но догодина всички ще сме мощно хайпнати да разберем какво е случило.

Но Джон определено няма да умре - 99% сме сигурни, че е полу-Таргариен полу-Старк и Мелисандра ще се усети, че именно това е нейния баш човек, а не Станис.
Публикувай отговор