Аз имам герои макс лвл и на двете игри.
И в двете игри съм бил в големи гилдии.
Спокойно мога да заявя, че откъм PvE Content AoC има повече такъв само в началната зона Tortage 1-20лвл, която се минава за два дни. За два дни виждаш такива куестове в AoC, каквито и на 40лвл няма в WAR.
В War дънджъните са по-скоро, за да убият номера, сложили са ги, за да кажат, че има някакво ПвЕ.
В никакъв случай не твърдя, че в AoC PvE'то е гениално, ултра разнообразно, невероятно добре изпипано. Сравнено с това на WAR обаче е същински хит. В последно време в конан се добавиха нови зони, както за mid lvl, така и за high end. Нови дънджъни... Та в PvE аспект, WAR има едно единствено попадение - public quests. Не е никак малко, но поне на мен не ми беше достатъчно, за да ми бъде приятно. До този момент не е излизала игра, която да е имала добър end game в самото начало.
Защо критикувам геймплея на WAR. Играта е доста по-нова от WoW, а има по-мудна и необмислена бойна система от нея.
Но стига толкова за PvEто, двете игри се водят PvP.
Аз лично си падам по хилърите, няма игра, в която да не съм имал макс левъл хилър(в случая 40лвл Зелот и 40лвл шами). И в никоя друга игра не съм се чувствал до такава степен heal bot, както в WAR. В сценариите/масовото пвп хилъра има една единствена цел - държи едно единствено копче в 80% от времето. Спамваш големия групов хийл, като от време на време пускаш клавиша, единствено, за да пуснеш груповия HoT... Да, човек би могъл да играе по друг начин, но уви това е най-hps ефективния, за оцеляване на партито. Във всички други игри хилърите са едни от най-трудните и комплексни герои в ПвП, а в тази игра е смехория. В другите игри можеш да си добър хилър, лош хилър... в WAR имаш два ефективни клавиша за групово пвп, ако умееш да натискаш двата клавиша, ти си добър хилър. Единственото трудно е да се позиционираш на правилното място и да започнеш спама.
Същото важи и за dps/танк класовете. В WAR e много по-лесно да си добър играч, отколкото в AoC. Не само, защото е трудно да нанесеш успешно комбо в правилния момент, а защото има много по-голямо значение, от коя посока удряш противника, има active shield blocking, double tap умения... В отношение битка, WAR e много по-casual, точно заради тези неща. И PvPто не е - заставате един срещу друг и се млатите, докато на единия не му свърши кръвта. В AoC има огроомно количество използване на терен, стрейф, приближаване и отдалечаване в правилния момент...
И DJ Cat - няма игра, в която героите във всеки един момент да са еднакво силни. В един момент барбериъна смуче, на следващия пач барбериъна е машина... така е във всички игри. Ако в AoC се срещнат най-силния 1в1 клас, срещу не толкова силен... пак зависи страшно много от качествата на двамата играчи. Двубоя не е предрешен в никакъв случай. Както аз с асасина си съм изяждал танкове, които би трябвало да са ми най-трудния клас за двубой, така и мен са ме изяждали нюкъри, които се водят най-лесния ми опонент. И двете игри не са ориентирани към 1в1, а груповото ПвП. Нормално е в AoC да има много повече 1в1 обаче, защото реално погледнато в WAR половината съврър е от твоя отбор

.
И не, аз не съм адвокат на AoC. За мен реално нямаше значение, кое ще е по-добрата игра, важното е да има такава. В случая за мен AoC е по-добрата игра в 80% от нейните аспекти. Защото, ако бях предубеден, че AoC e по-добрата, независимо от всичко... нямаше да си купувам и да пробвам WAR. Също така разликата между мен и теб е, че ти си слушал за AoC от форумите, а аз съм играл и двете игри до end game content. Играл си AoC до 30лвл? Браво, почти си я бил превъртял

.
С какви цифри и факти пишеш? Факти от рода, че WAR имал 3-4 пъти повече играчи?

Това не е така, дори в най-оптимистичните сънища на разработчиците и

. В момента и двете игри имат почти еднакво малко играчи(около 100хил). По-точно няма как да знаем, защото 100% актуални статистики не се пускат.
Игри като Eve Online и LOTRO се водят успешни и въпреки това имат по 150-200хил. играча.