Какво четем ?
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Re: Какво четем ?
Супер е - Клавел има много интересен подход - специално с тая тема с военните лагери книгата има потенциала да е много тегава и мрачна, но реално не е така. Чете се лесно, като приключенски роман (без това да я прави елементарна).
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
Steel
- Обратна връзка:
+1баце Морко написа:Супер е - Клавел има много интересен подход - специално с тая тема с военните лагери книгата има потенциала да е много тегава и мрачна, но реално не е така. Чете се лесно, като приключенски роман (без това да я прави елементарна).
дълбока, но простичко написана
и както всичко останало на клавел не се концентрира само върху една тема (например тук оцеляването в затворнически лагер), а има размишления за живота, обществото и т.н.
много добра
Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
Аз четох Цар Плъх без да имам никаква идея какво да очаквам и я харесах много. От там се ми стана интересно да чета за затворнически кампове и така до Unit 731, където спрях да се интересувам 
Have no fear, papabear is here
Дам Цар Плъх наистина е добра книга. Аз тръгнах да я чета след разни хвалби и резонно очакванията ми бяха леко завишени и за това в началото се разочаровах, после на края пак. Но след седмица след като ми се уталожеха нещата разбрах, че е повече от добра. Историите на жените на военноплениците са уникални в своята същност, а атмосферата на моменти прелестна със своята дълбочина и тягост.
Кажете за Щогун нещо или за Търговска къща, че им се каня отдавна ама са много дълги да му се не види.
Кажете за Щогун нещо или за Търговска къща, че им се каня отдавна ама са много дълги да му се не види.
- BaronZlovon
- В момента играе: junglist
ааа, супер е Щогун в своята всъщност. мега тягостна!Balerion написа:Дам Цар Плъх наистина е добра книга. Аз тръгнах да я чета след разни хвалби и резонно очакванията ми бяха леко завишени и за това в началото се разочаровах, после на края пак. Но след седмица след като ми се уталожеха нещата разбрах, че е повече от добра. Историите на жените на военноплениците са уникални в своята всъщност, а атмосферата на моменти прелестна със своята дълбочина и тягост.
smoknchillnplayn
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
И Търговска къща е много сила, макар и не толкова тягостна 
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
- Алминатора
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
Warbringer
- В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Чета Майкъл Крайтън и се насирам от кеф.
a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
-
Gen.Toast
- В момента играе: PTSD simulator
Току-що завърших "Балканските войни" на Едживо Иветич. Много пристрастна книга. Падането на Одрин го припсва на сръбскара артилерия, абе изобщо много малко е написано за българските победи и представя Сърбия като главен играч и признава македонците като отделен народ. Не очаквах такива писания от хърватин.
След тази книга се заех с "История на Втората световна война" на Базил Лидъл Харт. Стигнах до инвазията във Франция и засега съм изключитено доволен от книгата. Бих казал че това е пример за безпристрастно предаване на история. Силно препоръчвам тази книга на хората които се интетесуват от история.
След тази книга се заех с "История на Втората световна война" на Базил Лидъл Харт. Стигнах до инвазията във Франция и засега съм изключитено доволен от книгата. Бих казал че това е пример за безпристрастно предаване на история. Силно препоръчвам тази книга на хората които се интетесуват от история.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
PISO MOJADO, DIRTBAG!
^
Мерси за препоръката
Иначе вчера завърших "Тъмните му материи" на Филип Пулман и останах доста доволен. Точно нещо такова ми се четеше и определено избрах правилно. Лека и неангажираща за четене, с интересна тематика и идеи, и няколко готини герои. Да, на моменти може би леко детска и наивна, с малко изкуствен диалог тук там и все пак много ми хареса.
Мерси за препоръката
Иначе вчера завърших "Тъмните му материи" на Филип Пулман и останах доста доволен. Точно нещо такова ми се четеше и определено избрах правилно. Лека и неангажираща за четене, с интересна тематика и идеи, и няколко готини герои. Да, на моменти може би леко детска и наивна, с малко изкуствен диалог тук там и все пак много ми хареса.
- BaronZlovon
^ eiiii bace i az taka!
Stigna li glavata s Ochenceto? O4ko? so much feels
ebasi qkata kniga naprao ne mi se vqrva
Stigna li glavata s Ochenceto? O4ko? so much feels
ebasi qkata kniga naprao ne mi se vqrva
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
e ot razkazite, ot vtorata kniga
az na tamun sq po4nah tretata kniga, nali tq e na4aloto na sagata?
az na tamun sq po4nah tretata kniga, nali tq e na4aloto na sagata?
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
- BaronZlovon
четнах "последното желание".
сега почвам меча.
още няма оченца.
ама е addicting много!
а, успоредно чета и "the walking dead" комикса.
вече съм на 40+ брой и го препоръчвам ГОРЕЩО на тези, които не са го чели и се колебаят.
не е 1:1 със сериала.
сега почвам меча.
още няма оченца.
ама е addicting много!
а, успоредно чета и "the walking dead" комикса.
вече съм на 40+ брой и го препоръчвам ГОРЕЩО на тези, които не са го чели и се колебаят.
не е 1:1 със сериала.
smoknchillnplayn
Цар Плъх е една от най-добрите и житейски книги евър. Шогун също е велика книга. Ако ти се чете за търговско и религиозно надмощие, дворцови интриги, военни манипулации, сблъсък на култури, любов, самураи - ще ти хареса! Другите книги от цикъла на Клавел също са много добри, но не са колоси като тези две. Не съм чел само Гай-Джин и Вихрушка, понеже ги карам хронологично. Ноо Вихрушката май ще я пропусна, щото който и да питам ми казва, че била меееега злеBaronZlovon написа:ааа, супер е Щогун в своята всъщност. мега тягостна!Balerion написа:Дам Цар Плъх наистина е добра книга. Аз тръгнах да я чета след разни хвалби и резонно очакванията ми бяха леко завишени и за това в началото се разочаровах, после на края пак. Но след седмица след като ми се уталожеха нещата разбрах, че е повече от добра. Историите на жените на военноплениците са уникални в своята всъщност, а атмосферата на моменти прелестна със своята дълбочина и тягост.
- BaronZlovon
the walking dead...makes me cry like a little bitch sometimes.
спрях игрите, спрях филмите, спрях вещерот. чета на работа, чета вкъщи, чета в кенефа.
не мога да спра!
още 70-80 броя само...
спрях игрите, спрях филмите, спрях вещерот. чета на работа, чета вкъщи, чета в кенефа.
не мога да спра!
още 70-80 броя само...
smoknchillnplayn
- Мастър Люх
- В момента играе: ❚█══█❚
- Мастър Люх
Да!Dante написа:"Непосилната лекота на битието" и е страхотна.
TAPAKO PROST...
-
Warbringer
- В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Кундера е, да. Мите, каквото му хванеш няма да сбъркаш. Препоръчвам ти да продължиш след това с "Животът е другаде", човекът е много добър писател.
Аз пък чета "Метро 2033" и цвиля от кеф.
a.k.a. Disturbed
- Мастър Люх
Аз се каня да започна „Бавно“, но ме чакат първи том на „По следите за загубеното време“ от Пруст и „Естествен роман“ от Господинов.Warbringer написа:Кундера е, да. Мите, каквото му хванеш няма да сбъркаш. Препоръчвам ти да продължиш след това с "Животът е другаде", човекът е много добър писател.
Като автор малко ми прилича на Георги Марков заради соц. тематиката, но ми е някак по-модерен и ескпресивен (разбирай: Кафка, Ман и др. от началото на ХХ-ти век).
Иначе, някой тука беше ли на „София диша“ на 10-ти?
TAPAKO PROST...