Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 08 Юни 2014 21:17
Супер е - Клавел има много интересен подход - специално с тая тема с военните лагери книгата има потенциала да е много тегава и мрачна, но реално не е така. Чете се лесно, като приключенски роман (без това да я прави елементарна).
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 08 Юни 2014 21:38
баце Морко написа: Супер е - Клавел има много интересен подход - специално с тая тема с военните лагери книгата има потенциала да е много тегава и мрачна, но реално не е така. Чете се лесно, като приключенски роман (без това да я прави елементарна). +1 дълбока, но простичко написана и както всичко останало на клавел не се концентрира само върху една тема (например тук оцеляването в затворнически лагер), а има размишления за живота, обществото и т.н. много добра
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
papabear
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 10 Юни 2014 11:19
Аз четох Цар Плъх без да имам никаква идея какво да очаквам и я харесах много. От там се ми стана интересно да чета за затворнически кампове и така до Unit 731, където спрях да се интересувам
___________________________________ Have no fear, papabear is here
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 10 Юни 2014 19:26
Дам Цар Плъх наистина е добра книга. Аз тръгнах да я чета след разни хвалби и резонно очакванията ми бяха леко завишени и за това в началото се разочаровах, после на края пак. Но след седмица след като ми се уталожеха нещата разбрах, че е повече от добра. Историите на жените на военноплениците са уникални в своята същност, а атмосферата на моменти прелестна със своята дълбочина и тягост.
Кажете за Щогун нещо или за Търговска къща, че им се каня отдавна ама са много дълги да му се не види.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
В момента играе: junglist
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 10 Юни 2014 21:05
Balerion написа: Дам Цар Плъх наистина е добра книга. Аз тръгнах да я чета след разни хвалби и резонно очакванията ми бяха леко завишени и за това в началото се разочаровах, после на края пак. Но след седмица след като ми се уталожеха нещата разбрах, че е повече от добра. Историите на жените на военноплениците са уникални в своята всъщност, а атмосферата на моменти прелестна със своята дълбочина и тягост.
Кажете за Щогун нещо или за Търговска къща, че им се каня отдавна ама са много дълги да му се не види. ааа, супер е Щогун в своята всъщност. мега тягостна!
___________________________________ smoknchillnplayn
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 11 Юни 2014 00:39
И Търговска къща е много сила, макар и не толкова тягостна
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Юни 2014 15:30
Чета Майкъл Крайтън и се насирам от кеф.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Юни 2014 18:17
Току-що завърших "Балканските войни" на Едживо Иветич. Много пристрастна книга. Падането на Одрин го припсва на сръбскара артилерия, абе изобщо много малко е написано за българските победи и представя Сърбия като главен играч и признава македонците като отделен народ. Не очаквах такива писания от хърватин.
След тази книга се заех с "История на Втората световна война" на Базил Лидъл Харт. Стигнах до инвазията във Франция и засега съм изключитено доволен от книгата. Бих казал че това е пример за безпристрастно предаване на история. Силно препоръчвам тази книга на хората които се интетесуват от история.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Юли 2014 19:09
^ Мерси за препоръката
Иначе вчера завърших "Тъмните му материи" на Филип Пулман и останах доста доволен. Точно нещо такова ми се четеше и определено избрах правилно. Лека и неангажираща за четене, с интересна тематика и идеи, и няколко готини герои. Да, на моменти може би леко детска и наивна, с малко изкуствен диалог тук там и все пак много ми хареса.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 07 Юли 2014 09:49
вещерот, вещерот четем. убава е.
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Юли 2014 20:21
^ eiiii bace i az taka!
Stigna li glavata s Ochenceto? O4ko? so much feels
ebasi qkata kniga naprao ne mi se vqrva
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Юли 2014 23:50
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 13 Юли 2014 00:03
e ot razkazite, ot vtorata kniga
az na tamun sq po4nah tretata kniga, nali tq e na4aloto na sagata?
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 13 Юли 2014 20:07
четнах "последното желание". сега почвам меча. още няма оченца. ама е addicting много! а, успоредно чета и "the walking dead" комикса. вече съм на 40+ брой и го препоръчвам ГОРЕЩО на тези, които не са го чели и се колебаят. не е 1:1 със сериала.
|
|
|
|
|
bushido
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 15 Юли 2014 21:39
BaronZlovon написа: Balerion написа: Дам Цар Плъх наистина е добра книга. Аз тръгнах да я чета след разни хвалби и резонно очакванията ми бяха леко завишени и за това в началото се разочаровах, после на края пак. Но след седмица след като ми се уталожеха нещата разбрах, че е повече от добра. Историите на жените на военноплениците са уникални в своята всъщност, а атмосферата на моменти прелестна със своята дълбочина и тягост.
Кажете за Щогун нещо или за Търговска къща, че им се каня отдавна ама са много дълги да му се не види. ааа, супер е Щогун в своята всъщност. мега тягостна! Цар Плъх е една от най-добрите и житейски книги евър. Шогун също е велика книга. Ако ти се чете за търговско и религиозно надмощие, дворцови интриги, военни манипулации, сблъсък на култури, любов, самураи - ще ти хареса! Другите книги от цикъла на Клавел също са много добри, но не са колоси като тези две. Не съм чел само Гай-Джин и Вихрушка, понеже ги карам хронологично. Ноо Вихрушката май ще я пропусна, щото който и да питам ми казва, че била меееега зле
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Юли 2014 17:11
the walking dead...makes me cry like a little bitch sometimes. спрях игрите, спрях филмите, спрях вещерот. чета на работа, чета вкъщи, чета в кенефа. не мога да спра! още 70-80 броя само...
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 16 Авг 2014 14:49
Есета от Георг Зимел чета и чат-пат списание „Тема“.
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2014 14:31
Dante написа: "Непосилната лекота на битието" и е страхотна. Да! Кундера, нали?
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2014 17:27
Кундера е, да. Мите, каквото му хванеш няма да сбъркаш. Препоръчвам ти да продължиш след това с "Животът е другаде", човекът е много добър писател.
Аз пък чета "Метро 2033" и цвиля от кеф.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 17 Авг 2014 18:26
Warbringer написа: Кундера е, да. Мите, каквото му хванеш няма да сбъркаш. Препоръчвам ти да продължиш след това с "Животът е другаде", човекът е много добър писател.
Аз пък чета "Метро 2033" и цвиля от кеф. Аз се каня да започна „Бавно“, но ме чакат първи том на „По следите за загубеното време“ от Пруст и „Естествен роман“ от Господинов. Като автор малко ми прилича на Георги Марков заради соц. тематиката, но ми е някак по-модерен и ескпресивен (разбирай: Кафка, Ман и др. от началото на ХХ-ти век). Иначе, някой тука беше ли на „София диша“ на 10-ти?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|