Тринитито за мен е най-несъвършената система.
На времето системата в Л2 беше в пъти по-яка. Там партито се състоеше от 9 човека, като имаше представители на класове тип - танк, няколко различни бъфера (4+), дебъфер, хилър, речарджер (позволяващ на партито да бие нон-стоп, без проблеми с маната), множество видове DPS. Като абсолютен минимум, партито се състоеше от DPS, поне два вида бъфери, хилър и речарджер. Това са 5 различни класа, в абсолютния минимум. А на много места се изискваше, танк и още бъфове. Няма повече да хваля игра като Л2, най-малкото заради смотаните и производители (слава богу, единствения им досег с ГУ2 е това, че само я разпространяват), но там системата в социален аспект беше доста по-интересна. Друг е въпроса, че там нямаше как да биеш соло.
Тринитито е крайно опростен вариант на това отгоре.
В игра като ГУ2 също имаш тип класове, които се допълват добре и би било добре да ги имаш в партито. Там играта трудно ти позволява да си glass cannon, защото няма кой да яде боя вместо теб. Трябва да намериш перфектен баланс. Танк не е необходим, защото с додж системата и добро управление на героя - ти нямаш нужда от танк. Всеки е танк, всеки е дпс, всеки е хилър. Според личните предпочитания изразени в билда, героя клони малко повече към някое от горепосочените. Защо ми е някой да ме хийлва, след като играта ми позволява реално да избегна някой удар с добро управление? Защо ми е някой да ме хийлва, след като играта ми позволява да се хийлна до някаква степен, ако не съм успял да избегна всички удари?
В общи линии, в ГУ2 се съсредоточаваш едновременно във всички роли от тринитито. Хийлваш, без да ти липсва правенето на дпс. Правиш дпс, без да чувстваш геройчето ти безпомощно без танк и хийл. Танкваш, без да чувстваш липсата на дпс възможности...
Изиграл съм адски много ММО игри (доста от тях са били с въпросното тринити). Ама друга игра, която да ти позволява да задобрееш толкова с геройчето и да чувстваш, че мачкаш, не защото имаш IMBA екипировка, а защото си много добър - няма. Особено в PvP и WvWvW(не зерг фест). Очаквам да добавят още PvP и WvW благинки, за да се превърне от една добра игра в една мега добра игра