Star Trek

Какво да гледаме
Аватар
AlShu

Star Trek

Мнение от AlShu »

Филмчето е абсолютен и незаангажиращ фън. Фрашкано е с екшън, хумор, спецялни ефекти и шарении...

Феновете на старите поредици сигурно ще са бесни зарди масата несъответствия с оригинала, заради факта че действието се развива в алтернативна вселена и заради несериозния и на места доста cheesy сюжет...обаче за един сравнително неутрален към френчайза зрител като мен (радвах се само на Deep Space 9 и игралните филми 6, 7 и 8) Star Trek се е един готин кино спектатъл.

Какви са вашите впечатления?

Между другото - за да се разберат голяма част от майтапите и референциите във филма, човек трябва да е гледал поне няколко серии от оригиналния сериал от 60-те или някои от игралните филми от 1 до 6. (Имаше референции и към по-късните заглавия...имаше дори референция към филма Cloverfield на същия режисьор :lol: )
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
StubbsZombie

Re: Star Trek

Мнение от StubbsZombie »

Много е добро! :D
Аватар
Gοסgle [Bot]

Мнение от Gοסgle [Bot] »

Too mainstream, което не е толкова лошо. Някои от предишните филми бяха тотално неразбираеми, ако не си гледал и сериала и филмите.
Опитали са се 1 - да изкефят старите фенове и 2 - да бъде общодостъпен.
Еми, горе-долу успешно, но е малко твърде лъскав.
Jorkataaa

Мнение от Jorkataaa »

Имаше бая смешни моменти и доста добри звукови ефекти! Иначе на места прекалено измислен :lol:
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

Ама епичната реплика на Боунс беше спомената само веднъж! :cry:
Прочее, филмът беше доста добър, макар този времеви парадокс да беше... хахав. Но, нека просто кажем J.J. Abrams и спрем до тук.
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Отидох с нагласата за абсолютна простотия. Тръгнах си доста доволен.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
zonda

Мнение от zonda »

:D :D :D
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Точно това ми беше един от въпросите. През живота си не съм гледал нищичко от стар трек - нито филмите, нито сериалите, защото просто не съм изпитвал интерес. То и сега е така, но все пак мисля да видя филмчето... и за човек който си няма никаква представа от поредицата, дали ще ми бъде интересно?
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Steel
Обратна връзка:

Мнение от Steel »

denik написа:Точно това ми беше един от въпросите. През живота си не съм гледал нищичко от стар трек - нито филмите, нито сериалите, защото просто не съм изпитвал интерес. То и сега е така, но все пак мисля да видя филмчето... и за човек който си няма никаква представа от поредицата, дали ще ми бъде интересно?
Ако съдя от трейлъра - да. Направили са невъзможното и са превърнали стар трек в нещо не-толкова-за-некъпани-нърдове. :o
Стилян.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

denik
за човек който си няма никаква представа от поредицата, дали ще ми бъде интересно?
Ми има пата-кюта и специални ефекти...голяма част от майтапите обаче може и да не ги схванеш, защото са референции към герои и събития от оригиналния паралелен свят.

Иначе не ти трябват особени познания, за да схванеш сюжета (то пък един сюжет :lol: ).
Не е като да почнеш да гледаш Властелина директно от третата част и да се чудиш Къв пръстен? Къв АмГъл? Кви 5 лева?

Трябва да знаеш, че филмчето е нещо, като prequal на оригиналният сериал от 60-те, но в алтернативна реалност (т.е. събитията в него се различават исторически от сериала, защото са в паралелен свят). Има Земна федерация, тя има Звезден флот (в който работят много повече извънземни отколкото в оригиналния сериал за този исторически период), има и разни извънземни конкуренти на Земната федерация, като Ромуланската империя или Клингонската империя (във филма не се появяват, което е жалко, защото клингоните с космически викинги/рокери и след себе си оставят само разрушение :lol: ) и пр.
Вулканяните в оригинала имат по-голяма флота и управляват повече планети. Въпреки че проповядват мир са доста добре въоръжени...но пък са приятелски настроени и не се намесват в неща, които не ги засягат пряко.

Накратко структурата на Star Trek фречайза:

ТВ:

The Original Series (1966–1969) - главни герои: кап. Кърк, Спок, "Боунс", Ухура, Сулу, Чеков и пр.

The Next Generation (1987–1994) - главни герои: кап. Пикар, ком. Райкър, Дейта (андроид), Уорф (клингон) и пр. Дейстивето се развива 70 години след оригиналните серии и корабът се казва Enterprise-D (в оригиналните серии героите са с Enterprise, а във филмите за същите герои корабът е Enterprise-A).

Deep Space Nine (1993–1999) - главни герои: кап. Сиско, др. Башир и една купчина извънземни (в един момент се присъединява и Уорф). Действието се развива по време на по-късните сезони на The Next Generation и е концентрирано на космическата станция DS9. Фокусът е върху политическите интриги между Кардасианците и Бежораните...е има и доста информация на тема Ференги (злобни и алчни дребосъци) :lol: .

Voyager (1995–2001) - главни герои: кап. Джейнуей и една купчина типове дето не си направих труда да ги запомня. Действието се развива по време на Deep Space Nine на 70 000 светлинни години от Земята (корабът Voyager попада там поради аномалия в работата на "звездият вихър" - естествено явление в близост до DS9, което позволява пътуване до така наречения Delta Quadrant на галактиката и обратно)

Enterprise (2001-2005) - главни герои: кап. Арчър, "Трип", Т'Пол (вулканианка), Хоши (японка!) и пр. Действието се развива преди оригиналните серии.

Филми:
Филми 1-6 - с оригиналния екипаж (от тях ми харесва само 6)
Филм 7 - в него виждаме герои от оригиналния сериал, смъртта на кап. Кърк и потрошаването на Enterprise-B. После се появяват героите от The Next Generation, кап. Кърк е възкресен за малко и потрошават Enterprise-D :lol: .

Филм 8 - с героите от The Next Generation. Яко ступване с боргове. (за мен най-добрият Стар Трек филм...въпреки поредното пътуване във времето...)

Филм 9 - с героите от The Next Generation.

Филм 10 - с героите от The Next Generation.

Мътни са ми спомените, но май във филм 9 потрошават Enterprise-Е, а във филм 10 потрошават Enterprise-F. Нещо като мода след 7-мия филм - дават на екипажа на кап. Пикар кораб от клас Enterprise и той го унищожава, дават им нов кораб, той пак го унищожава и т.н.

Общо взето филми 9 и 10 са най-зле. Дори по-зле от филми 4 и 5.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Деник, гледай го.
Аз нямах спомени/представа какво е действието в сериалите и другите филми, а се забавлявах доста с филма.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Butters
В момента играе: real_life.exe

Мнение от Butters »

Аз съм доста запознат със вселената на ST, но ми е пределно ясно че филма ще е повече зрелище, от колкото акъл. Съвсем ми е ясно, че ще има грубо погазване на сюжет, както беше ситуацията и с прехваления The Dark Knight. Но да не забравяме, че все пак това си е Стар Трек и аз се чувствам поласкан, че Star Trek е alive & kickin' ! :rockon:
Трева в котенцата...
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Много обичам като някой коментира сюжета, ефектите и "зрелището" на филм/игра, който/която още не е гледал/играл :lol:.
Хайде отиди и го изгледай, пък после пиши.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Butters
В момента играе: real_life.exe

Мнение от Butters »

Ще ходя утре, но исках да си пиша предварителното мнение какво очаквам от филма. Съмнявам се то да се промени...
Трева в котенцата...
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Хубаво, пиши си, ама не очаквай някой да погледне сериозно на написаното ;).
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

А, да...збравих да изкоментирам, че във филма има една стршно тъпа реклама на Nokia...т.е. френчайзът вече го е обърнал и на рекламодателщина :? .
Nocturne
Curse of the Sands
Обратна връзка:

Мнение от Nocturne »

Уникално филмче просто. Най-накрая Стар Трек излезна от пенсионерската си визия и глупости. Fast and Furious в космоса ;) Бе добро е, кефи.
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

То че Бързи и Яростни беше един шедьовър... :lol:
Ще изгледам новия СТ, да видя доколко са изкривили една от любимите ми вселени. :?
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

AlShu написа:
Във филмите с Пикард потрошиха само един Ентърпрайз, при това само защото за пет минути го оставиха в ръцете на Райкър :!: В седмия епизод е това ;- ) Иначе в осем беше с боргите и връщането назад, където за малко да го изоставят, но в крайна сметка го спасяват. После в 9 не успяват нищо да счупят и това е като цяло доста скучен епизод. В десет отново не успяват да го счупят, въпреки че се бият срещу някакви братовчеди на ромуланците (реманци, примерно :Р), които бяха клонирали Пикард или нещо таквоа :lol:

ПП
Ви ебем сравнението между Стар Трек и "бързи и яростни" :Х
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
Agent

Мнение от Agent »

Van Zan
С пенсионерската визия съм съгласен, ама Star Trek="глупости" е малко силно казано...
В тази връзка и донякъде в подкрепа на kindzadza, копвам 1 коментарче от нета за новия филм:

"Не съм гледал още филма, но предполагам за какво става
въпрос.Фантасиката не означава само извънземни и
космически кораби, за добрата фантастика са нужни
много повече идеи отколкото ефекти. Но да обвиняваме
самия филм, че не е като другите е доста глупаво.
Старите филми от поредицата същто са блокбъстери, но
тогава просто епохата е била различна. Хората са били
мечтатели, а не като нас депресирани чревоугодници."
HolyCrusader написа:Острова е корк ясно, но това го прави по-скоро космически кораб.
Публикувай отговор