Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: День Победы!
Публикувано на: 12 Май 2009 09:14

Аз и в Бангладеш не съм живял.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 12 Май 2009 12:23

Abendmann написа:
Трябва ли човек да живее там за да е компетентен ?

Не можеш да се изказваш толкова неподготвен по даден въпрос.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 13:29

Капитан Америка страйкс ъген, само че сега има някакво рицарче за помощник ...

Индиго не се занимавай братле, се едно да спориш с кучето ти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 14:56

Vermic написа:
Abendmann написа:
Трябва ли човек да живее там за да е компетентен ?

Не можеш да се изказваш толкова неподготвен по даден въпрос.

Ти живял ли си в САЩ ?

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 12 Май 2009 16:07

Andrey358 написа:

Така, значи като не си изпитал нещо на гърба си не можеш да разправяш как било или не е било положението някъде. Тая много уважение към теб, Тарантино, но с последните си няколко поста сякаш виждам друг човек. Винаги като си си отстоявал мнението си го подкрепял с достойни факти, а сега ей така ги раздаваш само и само да поддържаме конфликта :?

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 16:52

Абе, Бай Ганьо би казал за световните сили "И едните и другите са маскари!".

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 12 Май 2009 18:20

One Vision спомена че майка ти е родена в Русия :) И ми дойде въпроса дали имаш руска кръв :)

Иначе към мнението ти и поклон би било малко.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 19:43

James T. Kirk написа:
Andrey358 написа:

Така, значи като не си изпитал нещо на гърба си не можеш да разправяш как било или не е било положението някъде. Тая много уважение към теб, Тарантино, но с последните си няколко поста сякаш виждам друг човек. Винаги като си си отстоявал мнението си го подкрепял с достойни факти, а сега ей така ги раздаваш само и само да поддържаме конфликта :?

Не се аргументирах, защото не го сметнах за нужно, но явно не... Прочетох БТВ и мнението на One Vision.

Да започнем от там, че никъде не съм говорил (поне не в тази тема) за стандарта на живот в Русия. Така че хвалбите на One Vision по повод стандарта на живот в Сант Петербург са неуместни. Това което коментирах беше изказване относно гражданските и човешки права в Русия. Не може да отречете, че опита да се въведе демокрация след разпадането на СССР се провали. Политическото положение в тази страна по-скоро търпи обратно развитие. Разбира се всичко е въпрос на мироглед. За човек без демократично мислене неща като цензура, цензура в интернет (!!!), държавно финансиране на тематични филми с цел пропаганда, побой над опозицията, убийства на неудобни журналисти и др. може би не биха направили впечатление. Аз обаче ги взимам предвид и това не са празни приказки а факти.

И още факти...

Сант Петербург и Москва не са цяла Русия. Голяма част от населението живее при доста по-различни условия. Тук вече засягаме темата за стандарта на живот. Замислете се над цифрата на руснаците емигрирали в САЩ и си помислете има ли американци емигрирали в Русия?

Нещо ми направи впечатление в поста на One Vision:

Цитат:
Никой не говори за кризи, пари, курви, педали...

Не разбирам какво визираш с курвите и педалите? Може би имаш сравняваш с родния хайлайф и по-точно с чалга певиците и Азис? Не че съм много наясно с руските звезди, но се сещам за няколко:
Киркор Киркоров- Азис пасти да яде.
Дует Тату- лесбийките.

Сигурен съм че има и други, но признавам че не съм компетентен. Гледал съм във Вибокса, няколко руски телевизионнио предавания и съм на мнение че надминават по пошлост дори познатите ни биг брадъри и др. такива.

Редно е и да направя още едно уточнение. Възраженията ми спрямо Русия са само и единствено на политическа основа. Аз не мразя руснаците. Напротив, за няколкото познанства, които имам с хора от тази националност съм останал само с добри впечатления. В постовете си не искам да обидя, нито да кажа нищо лошо за руския народ като цяло. Изразявам възражения спрямо политическата система в Русия, срещу която възразява и опозицията вътре в страната, както бих възразявал ако аз самия живеех там. Също така изпитвам ужас от външната политика на Русия и по конкретно на тази засягаща нашата страна.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 20:00

Поздрав с песен на Владимир Висотски една много уважавана от мен личност:

http://www.vbox7.com/play:a5628735

Профил ICQ

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 20:06

Vermic написа:
Van Zan написа:
Ако не бяха Руснаците щяхме да сме спечелили Войната а не изгубили сеще ли се ;) И Балканите щяха да са България в момента.

Уви плановете на Хитлер за славяните са други ;) А ние имаме славянска кръв просто щяхме да последваме евреите.

Всъщност нямаше защото сме Българи а не славяни има голяма разлика. Специално са били изпратени от Берлин специалисти които са установили ,че сме чисти арийци и имаме място във хилядолетния райх :)

Btw по последните постове за Русия. Извинете ме но Русия е 3 града всичко останало са землянки в които живеят хора и си нямат и на идея какво реално се случва в този свят. Русия като цяло е цирей който в един момент американците ще разцепят за да може адекватно да вземе някакъв прогрес да се получи на тази земя. Просто руснаците са вредители и то много малоумни такива.
След парада за техният си празник за победа за нас загуба, президента Медведев веднага, внимавайте защото Русия е подготвена да се брани епично както по времето на 2-рата световна война. Ами flashnews вече не е втората световна война всичко е различно а те са си останали със старото мисляне и си мислят че многото големи танкове печелят войни, е да ама не ;) Обречен и пропит народ са и това е факт. Те друго освен да се хвалят със стари величи друго нямат. Е вече великите са други :)
Поздрави, на адекватно мислещите.

Профил WWW

Публикувано на: 12 Май 2009 20:22

Андрей,Киркор Киркоров няма :P

Ако говориш за Филип Киркоров той е роден в Русе :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 20:47

Да де прощавай за грешката.

Профил ICQ

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 14 Май 2009 09:35

One Vision ти си бил много заблудено момченце обаче :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2009 13:29

Andrey358 написа:
Владимир Висотски

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2009 19:25

Като чета или слушам (не за първи път) мнения на хора като One Vision, разбирам защо държавата ни няма да се оправи скоро, а може би никога.

Цитат:
А колкото до влиянието - нито ти, нито аз, нито това ефимерно ние можем да спрем разнасянето насам-натам "като лека жена".

Всъщност, колкото и смешно да Ви звучи, точно от нас зависи. Както зависи от Поляците, от Чехите, от Литовците и другите, да не изреждам народи, които правилно гледат на пребиваването си зад желязната завеса като на иго. Тези народи още от рано се ориентираха по правилен начин и сега са част от Европейското семейство и през ум не им минава да се връщат при Руснаците, нещо повече те ги ненавиждат. Уви в България може би над 50% от хората (и млади и стари) са с русофилски наклонности. Това наистина е тъжен факт. Резултатите са на лице- най-изостаналата държава в ЕС, най-корумпираната, с най-много мафия, с най-силно присъствие на бивши номенклатурчици във властта. Сега ми се ще да знам кого ще обвините за това? Европа ли? Или пък САЩ? Помислете отново ситуацията у нас на ситуацията в коя държава прилича? Уви децата на Комунистите и Русофили също са комунисти и русофили, вероятно и техните деца също.

В този ред на мисли:

High_voltage написа:

Цитат:
...Сега, да не ме обвините пък, че съм "Капитан Америка". Истината е, че в Америка нещата не са много по-различни. Там все още си вярват, че има разлика между демократи и републиканци и издигат президента си в култ, на който дори и Сталин би завидял.

На кого се извиняваш за иначе добрия си пост и защо? Няма нужда да се застраховаш да не минеш за "Капитан Америка" като пишеш безсмислици. Кой издига в култ американския президент. Ами че Буш в края на мандата си имаше над 60% неудобрение, а Бил Клинтън искаха да му правят импийчмант, защото беше изчукал някаква стажантка.
Хората с демократично мислена в България винаги са били и проамерикански настроени и това е още от времето преди 89г. когато същите тези хора са слушали в малките часове на нощта, контрабандни записи на Ролинг Стоунс и Диип Пърпъл.

В същността на супер-силите е да се противопоставят една на друга в стремежа си за зони на влияние. Играта на малките държави е да лавират между интересите на големите. От тази гледна точка, единствената сила, която може да бие руснаците през пръстите, в нашия случай са именно САЩ. Ето защо не виждам нищо срамно в това да заявиш проамериканските си възгледи (независимо от грешките, които те неизбежно допускат в други региони по света).

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2009 08:37

Mеждудругото не виждам с какво последните ти два поста имат нещо общо с водената дискусия? Освен може би, че се опитваш да оправдаеш последните 60 години комунистическа власт с това, че видиш ли ние Българите сме си зле и с или без комунистите все ще сме си зле. Хе-хе, колко удобно.

А, да не забравяме и добрите Руснаци, които се опитват да ни налеят пари в джобовете и акъл в главите, но ние простите Българи си оставаме прости и на, зле сме си :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 15 Май 2009 08:45

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2009 10:11

Целия свят разбра ,че комунизма е глупост само ние още спорим...
Андрей се опитва да ви обясни нещо вие вадите по 5 пъти едни и същи аргументи.
Живейте си тук с 300 лв заплата и си обичайте Русия.
Наистина българите сме тъпо племе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2009 10:21

ЕБИ СИ МАЙКАТА!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2009 11:14

One Vision написа:
Ние, българите, сме допуснали комунистите в страната си, оставили сме ги да управляват и сме единствената страна в съветския блок, в която е нямало никакви антисъветски или антикомунистически вълнения. Драпали сме си топките и сме правили мили очички на Москва. Ако комунистическото управление е довело до отрицателните последици за нашата психология.. защо сме единствения народ, на когото очевидно не му е пукало за това? Защо сме единствените, които не са се опъвали на руските власти, единствените без алтернатива на Пражката пролет?
...

Ха-ха, дойдохме си на думата. Ми нали и аз за това ти говоря вече толкова време бе! Чете ли ми изобщо постовете. Нали това ти казвам, че за разлика от другите страни, при нас една голяма част от народа си обича/обичал е, СССР/Русия, както и комунистическата власт. Че за разлика от другите източноевропейска народи ние нямаме волята, нито желанието да се отърсим от миналото си и да продължим напред. И това е заради хора като теб, не заради друго.

Цитат:
Неведнъж съм споменавал, че моето семейство е дало и човешки, и материални жертви на "червените", отраснал съм с баща върл демократ и ако трябва да определям себе си, също бих се нарекъл такъв.

И не само твоето семейство е дало жертви на червените. Това автоматично опровергава твърдението ти че "демократите" в България се пръкват "изведнъж" след 89г. Напротив, имало е много хора с демократично и опозиционно мислене и през годините на най-върлия тоталитаризъм. Просто за разлика от други страни, при нас това не е било нещо всенародно. Ето за това не е имало и всенародни бунтове, като Прашката пролет. Заради такива като тебе-отново ще подчертая. Такива които разсъждават така:

Цитат:
За мое съжаление, представата на Запада за демокрация е толкова извратена, че чак горчи. И Америка или западноевропейските държави в никакъв случай не са по-добра алтернатива от Русия.

Наистина ли мислиш така? Наистина ли мислиш, че западната демокрация, с всичките си недостатъци е по-лоша от тоталитарния режим, при който могат да те хвърлят в конц-лагер за едното нищо. Или в който живота ти се определя от някаква дуктрина, която си длъжен да споделяш. Или в който изкуството и културата не е плод на творческия размах на артиста, а е сведено до възпроизвеждане на идеологически идей и спазване на определени канони? Наистина ли мислиш, че двете неща са съпоставими и са еднакво зле?

Или пък може би искаш да кажеш, че Америка или западноевропейските държави не са по-добра алтернатива на днешна Русия? Ха? Сериозно ли? Ти къде мислиш че се живее по-добре в Дания, Франция, Германия, Полша ако щеш или Русия, Молдова, Украйа и Беларус? (последните ги давам като пример за страни със силно Руско влияние). Хайде помисли и пак ми кажи дали мислиш, че е все тая?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com