Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Разглезва ли ни неограниченият достъп до нещо?
Публикувано на: 06 Май 2009 06:39

Пиратските продукти може да са безплатни, но в повечето случаи са нетаферни - я лошо качество (филм), я иска кодеци... Мрънка за крак, който го няма в торента, или след половин час инсталация ти дава грешка, че липсват инсталационни файлове...

Мен лично торентите не са ме разглезили, защото масивно са боклуци с долнопробно качество и сума ти мъки, които влачат след себе си. Разглезили са ме само откъм търпение, защото не мога да чакам седмици да ми пристигне диск с игра, която мога да си смъкна за 5 минути.

Кефът е по време на заделянето на пари (не винаги) и моментът на очакване на новия филм/игра. При пиратщините се губи предварителния кеф. Като не го купиш, не можеш да го оцениш. Платеното дава повече гаранция за качество, няма да се нервиш с бета-версии, демо-версии и прочее... много по-често работи без проблеми.

Но ако ръснеш пари и е боклук, ще се изнервиш повече, отколкото ако само си кликнал 2 пъти.
Въпреки всичко, купеното оставя спомен (за липса на пари след покупката, може би) и физическо присъствие. Винаги можеш да върнеш диска ако е дефектен, както и да си правиш колекции. При директно смъкване от торент-сайт надали ще се занимаваш да качваш на дискове всяко филмче или игрица.

Плащай за важните неща, за да не се нервиш за глупости :/

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Май 2009 13:18

ей, пак глупости

ама нищо, пич си кефиш ме

сега по темата
еми, разглезва ни, и то здраво, ако някой ден дойде момент, когато всичко ще стане по-трудно по един или друг начин(от изброените)ще настанат доста шитави времена

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 06 Май 2009 15:18

Факт е, че си вземам оригинални игри само когато се счупвам от кеф докато ги играя... и самия факт, че ги имам оригинални ме кефи още повече.. ;D ( btw, само Близз продукти имам оригинални.. xD ( засега! ) )

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Май 2009 15:53

не знам дали ще прозвучи както трябва, но мен конкретно не ме разглезва безкрайното сваляне на музика/игри. не съм си внушил "ЩЕ ИМАМ ВСИЧКО, ЗАЩОТО ИНТЕРНЕТЪТ Е БЕЗКРАЕН" и да свалям на поразия какво ли не. по принцип съм ценител на всичко и не си позволявам да "злоупотребявам", дори притежавайки мощно средство като интернета. вярно е че всичко може да се намери по блогове, в р2р програми, но повече от половината музика, която търся (говоря винаги за музика, защото общо-взето само това свалям) я няма вече на дискове, плочи, касети или пък ако щете магнтитофонни ленти, дълги по 800 метра. естествено, че си струва да си вземеш на оригинален носител любимата си музика и да си отделиш специално време да си изслушаш диска/плочата, да седнеш с една смачкана кутия цигари и едно хубаво пиво, да си изпънеш краката, да усилиш ТОЧНО ТОЛКОВА, колкото искаш и да се наслаждаваш в продължение на един албум време. като висиш на компютъра, цъкаш форуми, губиш си времето, много от нас използват компютъра най-вече за забавления, и като си пуснал нещо много любимо, зачетеш се в някаква тема, забравиш какво си слушал и като ти свърши песента си казваш "баси, аз я пропуснах бе!". това е почти безсмислено. другият вариант е просто да си наложиш, че не трябва да слушаш музика на компа и да нямаш никаква, а когато искаш да си пуснеш Marmalade или Punkthronе просто отиваш в другата стая, слагаш диска в уредбата и сядаш да СЛУШАШ. така би трябвало да е както с музиката, така и с филмите и игрите. все пак като седнеш да гледаш филм не четеш кой какво е писал по форумите, нали ? нито пък като си си пуснал любимата игра или четеш любимата си книга.
винаги е по-правилно да си купиш играта/диска/книгата/филма(кино), отколкото да го дръпнеш от замундата. все пак във всичко това е вложен толкова труд, колкото ние никъде не сме виждали - никой от нас не е писател, музикант, сценарист или актьор. някои се занимават с програмиране и разни, ама със сигурност не са рисували гадовете от Диалбо 3. замислете се само за труда, който пък хвърлят музикантите в студиото, колко пари дават за записи, колко е трудно да направиш ударен хит, който да се слуша поне 10 години, след като е записан, колко пари се дават за инструменти за техника, за издаване на дисковете, запис и печатане... но пък много от хората (не в България) доста често изслушват нещо като са си го свалили, пък в крайна сметка наистина си го купуват. а аз казах за себе си, че не се разглезвам, защото не свалям по цели дискографии, а примерно само един албум, който слушам сигурно 2 месеца преди да се сетя, че същата група има много други. по този начин не се изнежвам и не се самозабравям, не си тъпча харда с ненужна информация, а си правя кефа и се наслаждавам, когато си пусна нещо. най-често заради това сядам на компа, просто доста от нещата съм ги свалял и нямам чак толкова нерви да записвам всичко по дискове, пък и няма смисъл. това е моето мнение.

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 06 Май 2009 16:11

Nocturno написа:
не знам дали ще прозвучи както трябва, но мен конкретно не ме разглезва безкрайното сваляне на музика/игри. не съм си внушил "ЩЕ ИМАМ ВСИЧКО, ЗАЩОТО ИНТЕРНЕТЪТ Е БЕЗКРАЕН" и да свалям на поразия какво ли не. по принцип съм ценител на всичко и не си позволявам да "злоупотребявам", дори притежавайки мощно средство като интернета. вярно е че всичко може да се намери по блогове, в р2р програми, но повече от половината музика, която търся (говоря винаги за музика, защото общо-взето само това свалям) я няма вече на дискове, плочи, касети или пък ако щете магнтитофонни ленти, дълги по 800 метра. естествено, че си струва да си вземеш на оригинален носител любимата си музика и да си отделиш специално време да си изслушаш диска/плочата, да седнеш с една смачкана кутия цигари и едно хубаво пиво, да си изпънеш краката, да усилиш ТОЧНО ТОЛКОВА, колкото искаш и да се наслаждаваш в продължение на един албум време. като висиш на компютъра, цъкаш форуми, губиш си времето, много от нас използват компютъра най-вече за забавления, и като си пуснал нещо много любимо, зачетеш се в някаква тема, забравиш какво си слушал и като ти свърши песента си казваш "баси, аз я пропуснах бе!". това е почти безсмислено. другият вариант е просто да си наложиш, че не трябва да слушаш музика на компа и да нямаш никаква, а когато искаш да си пуснеш Marmalade или Punkthronе просто отиваш в другата стая, слагаш диска в уредбата и сядаш да СЛУШАШ. така би трябвало да е както с музиката, така и с филмите и игрите. все пак като седнеш да гледаш филм не четеш кой какво е писал по форумите, нали ? нито пък като си си пуснал любимата игра или четеш любимата си книга.
винаги е по-правилно да си купиш играта/диска/книгата/филма(кино), отколкото да го дръпнеш от замундата. все пак във всичко това е вложен толкова труд, колкото ние никъде не сме виждали - никой от нас не е писател, музикант, сценарист или актьор. някои се занимават с програмиране и разни, ама със сигурност не са рисували гадовете от Диалбо 3. замислете се само за труда, който пък хвърлят музикантите в студиото, колко пари дават за записи, колко е трудно да направиш ударен хит, който да се слуша поне 10 години, след като е записан, колко пари се дават за инструменти за техника, за издаване на дисковете, запис и печатане... но пък много от хората (не в България) доста често изслушват нещо като са си го свалили, пък в крайна сметка наистина си го купуват. а аз казах за себе си, че не се разглезвам, защото не свалям по цели дискографии, а примерно само един албум, който слушам сигурно 2 месеца преди да се сетя, че същата група има много други. по този начин не се изнежвам и не се самозабравям, не си тъпча харда с ненужна информация, а си правя кефа и се наслаждавам, когато си пусна нещо. най-често заради това сядам на компа, просто доста от нещата съм ги свалял и нямам чак толкова нерви да записвам всичко по дискове, пък и няма смисъл. това е моето мнение.

баахти поста...ти напрао си изля душата бе човек.
колкото до темата:да разглезва ни до някаква степен.Когато става въпрос за сваляне на софтуер ,музика или филми нямаме голям избор-цените са високи а заплатите са ниски.Сваляш си игра например,харесва ти-искаш да я закупиш за да играеш в мулти да кажем.Отиваш до магазина и глеаш-70 кинта и си викаш иба мааму не си заслужава и продължаваш да си теглиш на поразия(или докато не ти писне)...принудително разглезване(!?)...

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 06 Май 2009 20:45

Ами аз не мисля,че разглезва.Какво от това като имаме достъп до каквото си поискаме?Нима в реалния живот получаваме всичко наготово?Както и да е.Проявявал съм желание не веднъж и два пъти да си купя нещо,но се оказва,че него в България го няма- и какво да правя-да седя с пръст в устата ли?

За това дали като си купим нещо го оценяваме повече...не е вярно-от личен опит го знам-не бих оценявал нещо по-специално само за дето съм си го купил-не виждам смисъл.Какво от това,че съм го купил?!

Относно тегленето и изтриването на игри секунди по-късно-съжалявам,ама не съм съгласен-случвало ми се е някоя игра да ми скапва настроението с тъпотията си...и освен това ВИНАГИ давам втори шанс на дадената игра,но често отново съм си загубил времето!

В общи линии това са простотиите,които намислих...

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Май 2009 20:49

Разглезва, но не много, щото лакомията човешка насищане няма.

Профил

Публикувано на: 06 Май 2009 22:51

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2009 01:32

.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2009 08:38

Много ясно, че разглезва. То ако няма неограничен достъп до тия работи сигурно ще умра. И не става въпрос само за игри, филми и музика. За тях е ясно. Представете си какво бихте правили без гугъл примерно или другите търсачки. Аз на ден сигурно го използвам 20-30 пъти за най-различни работи. Просто като свикнем с нещо не можем да живеем без него. Преди като нямах нет не ми е пукало ама сега ако нямам ще е друга работа.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 07 Май 2009 10:32

АХАХАХАХ, чеки, чеки...

Ако спрат торентите, ще се ограничи личността ти?!

Абе, само на мене ли ми се види, че личността ти се е закачила и останала някъде по аналния пръстен на майка ти и то само защото днешните лекари не могат да различат вагина от анал и респективно - бебе от говно?!

P.S.

Иначе - да, разглезва ме. До степен да имам един албум на Wolf на десктопа от известно време и все да не намеря настроение да го слушам повторно. Примерно. Убеден съм, че ако го бях купил на оригинален диск, щеше вече да е извъртян поне 50 пъти. Толкова, всичко е просто като тоя отгоре с личността. Като започна работа ще се опитам да спра тегленето на щяло и нещяло и ще си давам парите за малко, но пък хубави неща, които ме радват.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2009 12:43

.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com