Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: 5 : 2
Публикувано на: 28 Апр 2009 11:03

Някои страни и зад пълни некадърници застават, а ние - нека поспорим дали Бамби или Барби сме викали на най-известният си футболист в момента. Веднага сравняваме с Христо - разбира се, удобно подминаваме факта, че това поколение като цяло бяха с пъти по-добри футболисти от сегашните 80% "манекени" (и тая дума много я харесват българските виртуални боици, за съжаление, на прав път са). Сякаш държим всички останали да видят, че ние виждаме (всъщност очевидните) грешки на българина, не че всички останали играят перфектно, но на кой му пука. Понеже ние всички сме перфектни във всяко едно отношение, нека го сочим с пръст и да го обиждаме редом с останалите. Да не би да ни е сънародник, че да го жалим. След корупцията, проституцията, олигофренията и бедността, нека страната ни бъде известна и с нещо различно - че не кой да е, ами точно ние си плюем футболистите най-ожесточено. В плюенето сме номер едно поне от десетилетие, то си е до труд, упоритост, старание... Ето за това говоря, а не, че не го уважавали. То и аз не го уважавам, най-малкото защото не го и познавам, не иде реч за това.

Guardian of Fate, далеч не сме правили само и единствено засади с помощ на кумани и печенеги. Но да, имало е и съюзи, и то не с едни, в крайна сметка не сме били най-велика сила. Но сме постигали изключително много и с наличните средства. Макар че по-скоро говорех за периода на Възраждането. 5 века турско робство не ни се е опряло (дори се появяват още по-велики личности по нашия край), а 50 социализъм - и даже един протест не можем да направим заедно. Ала върви търси къде е разковничето сега... Това за мене си е просто анти-патриотично. И във футбола, и в политиката сме били страхотни някога, но сега и на двата "фронта" сме просто жалки. Въпреки това всеки втори, не - всеки първи българин, разбира от политика и от футбол още с раждането. И от всички възможности, които му предоставя този невероятен талант и капацитет, с който разполага, нашенецът избира да плюе. Що? Високоплатена интелектуална работа ли е?

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Апр 2009 12:28

Няколко думи към ''мъдрия''. Виждам че играеш за отбора на пцм и имаш самочувствието,че разбираш от футбол.Много пъти съм засичал тови мнения и по други въпроси и начина ти на мислене винаги е детински,глупав,търсещ сензацията(поне повечето пъти е такъв) Добре как цял свят го уважава като футболист,сър Алекс е дал толкова много пари само и само да го има в състава си,а ние тука разбирачите правим критики.Как не проумяхте,че Бербатов е гениален футболист и целия свят го признава.Бербатов има проблеми със самочувствието и това личи,по изявите му на терена.Той се притеснява в повечето отигравания и затова не бележи и пропуска....нормално предвид факта,че преди е играл в Тотнъм(много под нивото на ман) Селекционера на Ман го уважава най-много може би след Роналдо и оня ден на някой мач не го беше пуснал,защото терена бил лош и да не стане неприятна контузия.Освен това Бербатов направи добър старт,но предвид голямата конкуренция в отбора,той просто няма как да изпъкне.А тука някакви форумни звезди го критикуват...и на какво отгоре.. Да и аз харесвам Марто Петров,но той не би бил от полза на отбор като манчестър..Бербатов е страхотен реализатор и има невероятна колективна игра... А това ГоФ дето го каз,че бил гей....Този човек ме убеди(на базата и на друга тема която видях) че е пълен безхаберник и това е последния ми пост към него,даже ме е яд че си хабя клавишите за тоя 0_0

Профил

Публикувано на: 28 Апр 2009 13:12

One Vision, няма да губя време да потретвам за кое историческо време говоря. Никога не го е имало това разединение, каквото сега. Ама никога. От праисторическата ера теории да вадиш дори (тъй като това са само теории, свидетелствата са оскъдни).

Но не целях да демонстрирам знания по история. Ето пак - защо го правите, бе хора. Един каже добра дума за НАС, за САМИТЕ НАС бе, БЪЛГАРИТЕ бе, не знам как още да обясня, че става въпрос - да, точно за теб, който четеш в момента. Веднага се започва с "Ама то не е точно така, чакай сега да ти обясня какви сме безхаберници и късметлии". Коя нация по света друга е такава като нашата. Една бе, едничка хубава мисъл не им идва в главите. Все държи да обясни колко зле била работата. Мислиш, че не знам ли? Че не съм си учил собствената история, може би? Всъщност, то сега не знам кой я чете, така че последното, ако си го предположил, е и с право. Но не съм. Знам. Смея да твърдя, че почти няма български историк, който да не се гордее, че е българин. Сигурно защото е глупав и неук ли?

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Апр 2009 13:17

DJ Cat - ти май не разбираш същността на футболния свят :).
Сър Алекс е длъжен да защитава Барби, не за друго, а защото е дал 30мил. за него. Длъжен е с всички средства да помогне на играча да заиграе добре. Ние живеем в България, логично е до тук да стига информация основно за проблемите с Бербатов. Защо си мислиш, че други играчи в отбора нямат проблеми и Сър Алекс не ги подкрепя по абсолютно същия начин? Както казах - той е длъжен. Това е основна част от неговата работа - да повдига самочувствието.

Берба няма да е първият провалил се 30 милионен трансфер, примери колкото щеш.
Разбирам, че си гражданин на света и получаваш информационен поток отвсякъде в реално време. Твърдиш, че всички го уважават. Ама всъщност не е така. Феновете на големите отбори най-много обичат играчи, които се борят за всеки сантиметър и за всяка безнадеждна топка. Защо Бербо изяжда толкова много критики в Англия, след като го уважават? Не го харесват, защото е флегма.

Цитат:
Как не проумяхте,че Бербатов е гениален футболист и целия свят го признава.

Може би, защото разчитаме на собствените си очи и разбиранията ни за футбол да определят кой футболист е гениален и кой не е. Аз не мога да кажа, че някой е добър/велик само, защото ми е сънародник, съжалявам.
Прекалено си заслепен от изкуствената ти национална гордост, за да наречеш Бербатов - гениален футболист. Един гениален футболист би трябвало да може да подава, да вкарва, да тича, да се раздава, да е мотиватор в отбора.

Профил

Публикувано на: 28 Апр 2009 13:20

Gipo написа:
DJ Cat - ти май не разбираш същността на футболния свят :).
Сър Алекс е длъжен да защитава Барби, не за друго, а защото е дал 30мил. за него. Длъжен е с всички средства да помогне на играча да заиграе добре. Ние живеем в България, логично е до тук да стига информация основно за проблемите с Бербатов. Защо си мислиш, че други играчи в отбора нямат проблеми и Сър Алекс не ги подкрепя по абсолютно същия начин? Както казах - той е длъжен. Това е основна част от неговата работа - да повдига самочувствието.

My man! Браво, разкри конспирацията! Отвори ни очите на нас, простосмъртните.

По мои изчисления (считайте не много верни, но...) - ако поне на 1% си впрягахме геният да измисляме вечно що сме недоволни и що има конспирация срещу нас, сигурно "загадката на вселената" щяхме да сме разгадали преди години още. Това е то животното. Вечно недоволно, но най-важното - винаги може да ти обясни подробно защо! А върви сега спори...

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Апр 2009 13:27

Разрешавам ти да направиш мой фен клуб.

Профил

Публикувано на: 28 Апр 2009 15:48

Няма смисъл да ме убеждаваш в неща, които дори вярвам, че са така. Исках да поясня, че на всеки му е ясно, че нещата не са били розови и в онези времена, просто не е било чак пък съвсем "черно". А сега бих казал, че е точно такова. Няма значение късмет ли сме имали, кой и що бил тогава. Факт е, че народът ни успява да съхрани ценностите и традициите си чак до Освобождението ни. И след това някак... се стига до наши дни.

Нека да не намесваме толкова историята с мачът между Манчестър и Тотнъм, просто изключително дразни тази нова мода да се обявим против Бербо (пардон, Бамби... пак пардон, Барби... обърках се вече), която много напомня на доскорошната - "хайде да се обявим против американците". И двете са пряко свързани с всеобщия ни проблем - на какъв хал сме в момента. Най-лесно е да караш през просото и да критикуваш. И, да му се не види, всеки ли е чак толкова на зор, че иска толкова да му е лесно... Някои сякаш пари получават за това, толкова напират. Не винаги всичко опира до уважение, понякога просто до възпитание.

Принципът на кварталния разбирач, знаете ли го. На пръв поглед смешно, но честно казано си е направо за рев. Вчера, докато се прибирах към вкъщи отново (как успявам просто да ги засичам такива...) се натъкнах на картинката - един човечец си ръчка нещо по двигателят, трима (явно комшии или приятели) седят със скръстени около него. Докато дрънкат, колкото да се намират на приказка, единствените съвети, които му даваха, бяха "тцъ, така няма да стане", "ооо, съмнявам се", "така пък ако го подкараш, аз съм трамвай". Нищо друго. Вече ги подминавах, когато "майсторът" направи неуспешен опит да си запали колата. И тогава прозвуча култовата фраза "Казах ли ти, че няма да стане така" (едно към едно просто го изрече). Е това е то - нашенецът, разбирач си е по рождение. Все знае, че никой нищо не може.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 28 Апр 2009 18:07

Пффф направихме голям лууп(нали това беше думата?) от темата...както и да е.Първо-Гипо във фен клуба съм ти :lol: :lol: :lol:
Второ-"котко"-никъде не съм казал,че Бербатов е гей-държи се по гейски,или както Гипо се изрази-флегма...
Трето-разбирам,Бербатов е под напрежение(дали?) в клуба си,но това не е извинение да ми БЛЕЕ КАТО УФФФФСЪЪЪЪ...той е тотално незаинтересован!!!Освен това той е в трижди проклетия вече Юнайтед...поне 6 месеца,да еба,колко време му трябва да се приспособи?!И къде набутахте тия глупости за това какъв е българина...дайте нова тема да направим и там да спорим...както и да е...просто вече ми е дотегнало от Бербатов-дреме ми къде играе!Ама той Гипо обясни какво е да си гениален футболист-то има ли такъв?!Бербатов това,Бербатов онова-бе няма ли друг български футболист бе?Сигурно малцина знаят какво прави Макриев в Израел-вкарва в почти всеки мач...
Така че Кат,ако щеш си хаби думите/пръстите да ми отговаряш,просто си заблуден,съжалявам!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Апр 2009 23:21

Не се стърпях...ти май не правиш разлика между Израел и Англия 0_0 Макриев вкарвал всеки мач..хахаха! И мен кво ме бърка тази ралта...То на тяхното първенство и аз ще го правя.Търсиш под вола теле и ставаш за смях.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 29 Апр 2009 11:10

DJ Cat написа:
Не се стърпях...ти май не правиш разлика между Израел и Англия 0_0 Макриев вкарвал всеки мач..хахаха! И мен кво ме бърка тази ралта...То на тяхното първенство и аз ще го правя.Търсиш под вола теле и ставаш за смях.

Бях решил да не пиша в темата, но много глупости се надраскаха... да вкарва всеки мач в Израел, България или Македония означава, че е добър. Ако ходи в Англия вероятно ще продължи да вкарва доста.

Българското първенство не е слабо, доста добри футболери има. Просто имаме проблеми с организацията, финансова и чисто футболно-техническа.

Б групата ни е доста интересна наистина, гледам наживо мачове понякога (5-6 годишно... ама са добри).

Глупаво е да си мислите, че в Англия се играе друга игра... пак е футбол, пак играят два отбора по 11, пак топката пак е кръгла и накрая печелят германците :RTFingM:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 14:59

Супер мач

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 18:26

indeedhewas написа:
DJ Cat написа:

Бях решил да не пиша в темата, но много глупости се надраскаха... да вкарва всеки мач в Израел, България или Македония означава, че е добър. Ако ходи в Англия вероятно ще продължи да вкарва доста.

Българското първенство не е слабо, доста добри футболери има. Просто имаме проблеми с организацията, финансова и чисто футболно-техническа.

Б групата ни е доста интересна наистина, гледам наживо мачове понякога (5-6 годишно... ама са добри).

Глупаво е да си мислите, че в Англия се играе друга игра... пак е футбол, пак играят два отбора по 11, пак топката пак е кръгла и накрая печелят германците :RTFingM:

Искрени благодарности за това,че каза това,което се опитвам да им набия в чутурите!!!
Бтв РТФМ какво точно означава-само рийд дъ менюъл или рийд да фъкин менюъл?!

Профил

Аватар
В момента играе: Heroes IV-WoW (Winds of War)
Публикувано на: 30 Апр 2009 07:16

Германците падат по германски от Испания последния финал на еврото...=> в Англя в момента наистина се играе друг футбол.
Ако гледате един мач от италия например Милан - Интер и мач от англя Портсмут-НюКасъл , веднага си личи , че темпото на игра в Англия е 3 пъти по-голямо.

п.с. СЪДИИТЕ В АНГЛИЯ БУТАТ МАНЧЕСТЪР :Д

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2009 08:37

Пирин-Левски 1:0-уговорен,или просто Левски са нещастници???

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2009 13:08

Левски оставят купата за Литекс, защото Литекс легнаха на Левски за шампионата.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 30 Апр 2009 14:37

5 делено на 2 е 2,5

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2009 20:01

Между другото Вермик голям си спамер-просто отбелязвам...
Онтопик(хъх да бе...)-Гипо,струва ми се,че не е точно така-Левски какво правят за първенството,освен че избиват комплекси?И освен това айде да си представим,че Литекс не станат носители на купата?Голям майтап ще падне...не че искам Пирин да бият щото са ми МНОГО омразен отбор(оная гавра със Сливен не се забрява,или на езика на Форумово-да им еба майките),но не искам и Литекс да бият...

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV
Публикувано на: 30 Апр 2009 20:23

Gipo написа:
Левски оставят купата за Литекс, защото Литекс легнаха на Левски за шампионата.

Не ми се иска, ма май верно е така...

Krieg

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: жмичка
Публикувано на: 01 Май 2009 01:04

indeedhewas написа:
DJ Cat написа:

Българското първенство не е слабо, не е .... МНОГО слабо е. И не само организационната част или финансирането , отношението на футболисти, трениори савсем резомно вече и на публиката (която става все по-малко по стадиони и по телевизията) е много по-различно от това в Англия,Франция и тн.
И доказателство са препълнените чалготеки с така наречените ни футболни дейци.
Вярно е ,че в България има много талантливи спортисти , но това не може да ни замаже очите пред абсурдната реалност в която е изпаднал българския спорт в момента.

А доколкото мача , дузпата (която поне според мен не съществуваше) оказа мнгого силно влияние в/у крайния изход на мача.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 01 Май 2009 19:08

Kуун не си прав.Извинявай,ама и ти се изказваш неподготвен-от къде по-дяволите ти хрумна простотията,че е МНОГО слабо?!А колко простотии каза за финансирането,орг. дейности и другото там?!Ти виждал ли си стадион в живота си?"Лазур","Хаджи Димитър","Герена","Българска армия" и т.н.?И какво имаш предвид под отношението на футболисти,треньори?Отношението към кого?Трябва да ти кажа,че не можах да разбера какво имаш предвид в това изречение?Освен това се пише "съвсем резонно".Айде да си имаме уважението... :lol: И още нещо-защо сравняваш развити държави като Англия и Франция с България?Щото "къде сме ний,къде са те"?Дайте да се сравняваме със Сърбия,Македония и другите съседи!Нашия футбол е един от най-развитите на БАЛКАНСКИЯ полуостров!Просто е неуместно сравнение с "големите" държави,едно щото са по-големи(респективно повече жители,респективно повече публика по стадионите) и второ,щото там футбола се развива от ехее...130+ години...А при нас...както и да е!
За едно обаче си прав-българския спорт е ДОСТА западнал...специално футбола ни е една от "силните" дисциплини,ако мога така да се изразя.Но другите спортове...имах "нещастието" в един ден да гледам мач от НБА и мач от родното първенство-като видиш залите и ти става ясно...
Очаквам псувните/критиките/подкрепленията ви!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com