Lineage 2 - никакъв смисъл няма да го почваш, малкото не ботове, които ще срещнеш в играта са болни цикльори. Играта е гринд и пак гринд. На времето беше интересна, но в последствие се превърна в "виж кой левъл съм/виж какъв демидж правя". Прекалено времепоглъщаща. Морално остаряла. Триъл в момента няма, не ти и трябва
.
Guild Wars - по-добре изчакай двойката. Няма смисъл да я започваш, при положение, че правят втората част в момента. Триъл мяй няма, тъй като няма и месечни такси. Купуваш самата игра + експенжъните и толкова.
LOTRo - най-доброто пве на пазара. Но и може би най-лошото пвп. Играта е страшно красива, с добър и лек енджин. Ако обичаш пве'то(райдове и т.н.) то това е твоята игра. Ако пък си сигурен, че ще ти се прииска да заколиш някой друг играч - пропусни това заглавие
. До колкото знам има триъл.
WoW - много времепоглъщаща. Добро ПвЕ, не добро ПвП. Няколко милиона човека биха ти казали, че играта е жестока, аз обаче няма да го направя, защото не мога да я понасям
. Също остарява морално. Плюсовете са, че е доста изпипана(поне в ПвЕ аспектите). Има триъл, пробвай.
Eve Online - страхотна графика, екип, който се грижи доста добре за творението си. Най-редовно сменят и обновяват енджина и добавят нови работи. Никога няма да ти дойде на ум, че това е игра на сумати години. Минуса е, че старите играчи господстват над всички останали. Доста по-различна е от почти всичко друго - все пак става въпрос за космически битки, а не за човечета с мечове и лъкове. Има триъл, пробвай го(много хора се отказват на него, защото играта им се струва много сложна и различна).
Warhammer Online(WAR) - игра, от която се очакваше много повече. Интересното е това, че ако ти се е догадило от убиване на мобове в други игри, то в WAR можеш да качваш левъли само от пвп(можеш и да комбинираш разбира се). Това е и най-големия плюс на играта. По всяко време можеш да станеш част от големи битки. Играта е ориентирана към груповото ПвП, 1в1 е занемарено. Има триъл.
Age of Conan(или както обичат да я наричат играещите я на ПвП сървъри - GanKland
) - игра, стартирала с нечовешки много проблеми, мнозина се кълняха, че играта няма да съществува и половин година. Работите обаче са оправени и в момента е едно от най-добрите заглавия на пазара. Но играта не е за всеки. Ако си от хората, които ще хванат клавиатурата и ще почнат да млатят по монитора от яд, че са били убити от други играчи два пъти за 5 минути - по-добре недей
. Играта е наистина много hardcore. Тук за разлика от много други игри - имаш възможност да победиш всеки друг герой около твоя левъл, дори да не си облечен добре... стига да си играеш геройчето наистина добре. В смисъл няма да си най-могъщия на сървъра, защото първи си се докопал до някакъв си меч... или понеже нямаш личен живот и играеш денонощно(благодарение на което имаш яка екипировка) да разцепваш всичко живо, веднага щом се логнеш
. Една от игрите, в които нещата зависят предимно от предмониторното устройство
. На мен лично, това ми е любимото ММО (нищо, че и аз в определен момент съм искал да бия монитора с клавиатурата
). Разбира се, на ПвЕ сървърите нещата седят по друг начин. Там има само определени зони, в които можете да се кълцате. Има триъл.
Безплатните ММО'та няма да ги коментира, защото са под всякаква критика.
п.п. направило ми е впечатление, че най-много пиша в темите за ММО'та и за жени