Автор |
Съобщение |
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 14:31
Гипо, с firefox съм и за момента седя на сивия фон, защот синият с тези огромни черни ленти от всякъде ми бърка в здравето, поне на сивото не е толкова ужасно
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 15:52
Първото ми впечатление е, че сивия фон депресира, а синия дразни очите. Това се дължи главно, че форумът е ограничен централно на 1000 пиксела, а монитора ми е 1440. С двете огромни черни линии в краищата впечатлението, че си в черна дупка е неминуемо. Сложете или контекстно зависим фон, или махнете ограничението от 1000 пиксела и всичко ще е добре.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 16:39
Не може да се махне, защото е форума е заключен за хедъра
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 17:17
Ако PCmania си бе стояла в хартиения бизнес сега те щяха да си спестят безброй проблеми, а ние щяхме да сме по-доволни...
|
|
|
|
|
des
|
|
В момента играе: Modern Warfare 2, Borderlands, Dead Space
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 17:48
WidowmakeR написа: Ако PCmania си бе стояла в хартиения бизнес сега те щяха да си спестят безброй проблеми, а ние щяхме да сме по-доволни... Бе карай да върви.Поне вече ще има публично пространство,където да си изразявам мнението за новопоявилите се "издънки-игри".Примерно "ревю-то" ми на Prince of Persia или пък на ФЕАР 2
___________________________________ The bard's song will remain...
|
|
|
|
|
des
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 18:29
Трябва да призная,че енджина на клиповете е наистина добър.Много е олекотен,а също и не виждам,защо се оплаквате от дизайна на сайта.С какво старият беше по-добър.Всички е подредено тук,с изключителен подбор на цветова гама и разнообразия.Даже смятам,че сивото по-отива на ПЦ Мания,отколкото синьото.Сега новините се показват по-атрактивно и по-разчупено.В стария сайт,все едно бухва админа новината и както ще да се подрежда.Тук всичко актуално се доста по-ясно показано и по-много модерен начин.А колкото до сорса-какво значение има дали са таблици или не.Фактът е,че сайтът може преспокойно да претендира за един от най-опростените и същевременно най-красивите дизайнерски творения за тази година
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 19:13
denik написа: Не може да се махне, защото е форума е заключен за хедъра Ами... не, форумът е в отделна таблица от горното меню, така че смятам, че няма да е никакъв проблем.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 21:05
Ще изглежда по-грозно
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 21:42
О, да, възможно е да изглежда по-грозно в частта на менюто, но ще е по-удобно във всички случаи.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 21:56
des написа: А колкото до сорса-какво значение има дали са таблици или не.Фактът е,че сайтът може преспокойно да претендира за един от най-опростените и същевременно най-красивите дизайнерски творения за тази година Факт е, че има значение. Можеш да питаш всеки един кадърен уеб разработчик и ще видиш убедителния отговор. Таблиците остаряха като "технология" и няма как един дизайн да е базиран на тях, особено през 2009 г., при положение, че дори с прост CSS могат да се направят чудеса. И няма, просто няма как да се съглася, че този дизайн е "опростен" или особено красив. Визирам главно горната част на сайта с тези ужасни бутони. Поне хубава цветова гама сте избрали и не натоварва очите, както синьото преди.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 22:32
не е яко, верно тия черни линии са си ебали лелята, обаче пък сивото е пълна депресия
иначе интернет списанието е стратегия всички да ослепеем
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 23:19
apaunchev, как можа да изцепиш, че светло сиво на тъмно сиво е по-добре отколкото бяло на синьо?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 30 Мар 2009 23:25
Според мен проблема не е в таблиците (ако правилно съм разбрала кое са таблиците, понеже изобщто не разбирам от уеб дизайн ), доколкото виждам в големите международни гейм сайтове нещата са разпределени по подобен начин (ign, gamespot, gametrailers), a в прекалено големите бутони, шрифт и в тъмния фон. На мен лично тези неща много ми изморяват погледа. Иначе, според мен, сайта може да стане много добър след малко корекции. И се надявам скоро да качат статиите за по-старите игри^^ Cheers
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 08:47
Цитат: Искам да питам Моридин и Дади как са влезели с акаунтите си на кирилица ( щото аз - Кире , и Разиел не можеме ).
Влизам с Експлорър, като предварително си изртих кеша и кукитата. Това е, сега нямам проблеми с логването във форума, не знам защо вас не ви пуска. Нещо странно се получава обаче след логване във сайта. "Здравейте РњРѕСЂРёРґРёРЅ | Изход »" Демек в в самия сайт ника ми на кирилица не излиза. Което е съвсем козметичен проблем, тъй като това не ми пречи да си пиша коментари. Ама все пак е леко дразнещо... Иначе, за да се влезе с Мозила трябва да се трие всичко - пароли, кукита, кеш, каквото има там още. Не ми се жертват на мене. С Хром е по същия начин като с Експлорър - кеша и кукитата само.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
soregashi
|
|
В момента играе: Vampire The Masquer: Redemption
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 08:50
Ми... дизайна хич не е революционен. Прекалено много сайтове с този дизайн има. Това с бутоните е ужасно грозно. Сивото е супер кофти... нещо по-свежо може да има... или пък избор между скинове. Статиите са подредени... ужасно. Като цяло сайта не струва... по-добре някой чужд сайт за момента, честно. Моридин, пробвай да влезеш с Лиско, но на мястото за ник напиши РњРѕСЂРёРґРёРЅ... може пък и да се получи. Не питай за логиката ми, защото е дълго за обяснение
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 08:56
Цитат: Моридин, пробвай да влезеш с Лиско, но на мястото за ник напиши РњРѕСЂРёРґРёРЅ... може пък и да се получи. Не питай за логиката ми, защото е дълго за обяснение Мня, пак същото си стои. Аз пак казвам, това да ни е проблемът
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
des
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 12:41
apaunchev написа: des написа: А колкото до сорса-какво значение има дали са таблици или не.Фактът е,че сайтът може преспокойно да претендира за един от най-опростените и същевременно най-красивите дизайнерски творения за тази година Факт е, че има значение. Можеш да питаш всеки един кадърен уеб разработчик и ще видиш убедителния отговор. Таблиците остаряха като "технология" и няма как един дизайн да е базиран на тях, особено през 2009 г., при положение, че дори с прост CSS могат да се направят чудеса. И няма, просто няма как да се съглася, че този дизайн е "опростен" или особено красив. Визирам главно горната част на сайта с тези ужасни бутони. Поне хубава цветова гама сте избрали и не натоварва очите, както синьото преди. Има много езици,както за програмиране,така и за уеб дизайнери.Това,че таблиците са остаряла мода,не значи,че пречат.Какво като са стари,аз не виждам разликата,дали ще е с таблици или не,сайтът ще изглежда все по един и същ начин.Не виждам защо хората трябва да дълбаят в сорсовете и да търсят недъзи...Най-нагледно,мога да ти дам пример така...Ти искаш да напишеш книга и знаеш какво искаш да има в нея.Дали ще е на английски,или на български,или на немски няма значение,защото съдържанието ще е едно и също (все пак има преводи на други езици).Сега английският е актуален,преди 100 години е бил френският примерно,но книгите на Балзак разказват за едно и също и сега,и преди.Така че няма какво да спорим.Вярно е,че сорса говори за професионализъм,но посетителите на този сайт гледат неговото съдържание,а не езика,на който,е написан той
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 12:51
des, изтъкнах, че е на таблици, а не с общ header, защото по-лесно да се направи това, което искам. Не че иначе е голям зор, ама все пак.
|
|
|
|
|
K1LLRoy
|
|
В момента играе: diablo II legacy of kain 1 Hitman codename 47
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 13:18
Sirius написа: Отвратителен сайт. Преди го посещавах доста често и разглеждах я новини, я някой от линковете. Сега .. с тея ОГРОМНИ бутони, гадната реклама и най-култовото - черното петно по средата, където с големи букви се мъдри едно "форум" .. просто няма да го бъде. А и да беше само сайта .. На резолюция 800х600 преди форумът беше напълно функционален. Сега надписите Общ/Специализиран форум ми се разтеглят по цялата страница. И не ми казвайте "смени си резолюцията". Ще си я държа каквато си искам. Щом нямам проблем под нея с нито един друг форум, не би трябвало да имам и с този. Да не говорим, че постовете излизат с някакво необяснимо за мен подравняване, което подхвърля подписа в средата на страницата и постът, особено ако е по-дългичък, се конструира като някаква особено епична келтска поема. За това ли беше цялото пънене и кампания "минаваме на нов сайт стей тюнд"? пф..
edit: е това не ми се беше случвало. Под двата браузъра, които ползвам (опера и хром) не мога да се логна и ми иска код за верификация, който не съществува(не се показва). Само под ИЕ работи като хората. Ебати ... Отвратителен??!!sirius,приятелю,аз не съм чак такъв специалист по сайтове,дизайн и оформление,но съм склонен да не бъда прекалено взискателен и порицаващ.Има много неща,които са верни в мнението ти,но мисля,че си адски много критичен.Бъди оптимист
___________________________________ I'm staying in the shadows and the last thing u will see in your life is my blade...My face u will never know.
|
|
|
|
|
des
|
|
|
|
Заглавие: Re: ПЪРВИ впечатления от новото... Публикувано на: 31 Мар 2009 14:18
Sentry написа: des, изтъкнах, че е на таблици, а не с общ header, защото по-лесно да се направи това, което искам. Не че иначе е голям зор, ама все пак. както виждаш не съм писал отговор на твоето мнение,а на това на apaunchev
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|