Можете ли да ми препоръчате подходящ плеър (или да си карам с mpc) и няколко думи за кодеците да ми кажете? (щото имам известни проблеми с картината). Една по-нова версия на k-lite дали ще оправи нещата
Питане за .mkv и HD филмите
Питане за .mkv и HD филмите
Начи за първи път реших да си изтегля филм с HD качество (720р), който е в .mkv формат.
Можете ли да ми препоръчате подходящ плеър (или да си карам с mpc) и няколко думи за кодеците да ми кажете? (щото имам известни проблеми с картината). Една по-нова версия на k-lite дали ще оправи нещата
Re: Питане за .mkv и HD филмите
denik написа:Начи за първи път реших да си изтегля филм с HD качество (720р), който е в .mkv формат.
Изтегли vlc player и си готов.
it's never easy....
-
Dexter
- Футболен разбирач
- В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
K-lite-някой по-нов кодек ти върши работа.Няма смисъл да сменяш мпк-то-вади много добра картина!!!Само нови кодеци ти трябват.
WeAreGettingClose
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Понеже не съм много наясно. Има ли смисъл да се тегли HD, ако ще го гледаш на лаптоп или на комп. На мен ми се струва, че ако нямаш съраунд и 40/60 инчово LCD/плазма/Друга изгъзица няма голям смисъл... ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
LOVE & PEACE!!!
Барай меча!!! - Touch da Sword!!!
Не спичай - Don't speak/bake
Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens
Барай меча!!! - Touch da Sword!!!
Не спичай - Don't speak/bake
Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
В сравнение с некви двдрипове е много по-добре, а и един приличен 20" и нагоре монитор ще ти достави удоволствие в пъти по-голямо от това, което сваляш принципно. За 60 инчова плазма 1080п са недостатъчни, там трябва блурей:)
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
Ако машинката ти е относително слаба (или натоварена от други неща), не може да пребори 720р/1080p материали и ги насича, препоръчвам да си качиш CoreAVC кодека и да си го кракнеш. После да отидеш в настройките на FFDS Video Decoder Configurations и да изключиш декодирането на всички кодеци от фамилията X264 - H.264, H.263, H.261 и пр.
Така декодирането ще се осъществява от CoreAVC, който е по-лек за системата, а не от FFDS, който ползва някъква по-тежка имплементация на същия кодек.
За плейър - въпрос на вкус. Аз ползвам WMP и почвам да пробвам с други, само при проблеми.
VLC-то е добър самостоятелен плейър (ползва вътрешни негови кодеци). Пуска моного неща, които не вървят стандартно...но има някои проблеми с форматираните субтитри...чух че новата му версия се справяла по-добре.
Така декодирането ще се осъществява от CoreAVC, който е по-лек за системата, а не от FFDS, който ползва някъква по-тежка имплементация на същия кодек.
За плейър - въпрос на вкус. Аз ползвам WMP и почвам да пробвам с други, само при проблеми.
VLC-то е добър самостоятелен плейър (ползва вътрешни негови кодеци). Пуска моного неща, които не вървят стандартно...но има някои проблеми с форматираните субтитри...чух че новата му версия се справяла по-добре.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
За машината се грижат 2 плочки от по 2 гб, така че това не е проблем.
Довечера ще се възползвам от съветите ви и ще пиша кое съм ползвал и ква е разликата
btw, AlShu, на мен WMP (11) не ми го чете този формат О.о
Довечера ще се възползвам от съветите ви и ще пиша кое съм ползвал и ква е разликата
btw, AlShu, на мен WMP (11) не ми го чете този формат О.о
мен WMP (11) не ми го чете този формат
Нали каза че имаш качен K-lite. Той трябва да ти е качил Matroska филтрите.(освен ако не е някакъв много стар K-lite)
Маркираш файла, задържаш Shift и с десен бутон на мишката отваряш контекстонто меню. От него избираш Open with -> Choose program. От списъка избираш WMP. При отварянето програмата ще ти каже, че това е формат, който не поддържа, но ще те попита дали все пак да не се опита да го отвори - чекваш чекбокса, за да не те пита същото следващите пъти и избираш Yes, за да се опита да го отвори.
Ако не може да го отвори или файлът е повреден или просто нямаш сложена Matroska.
В такъв случай или си сложи най-новото K-lite или най-новото CCCP.
За машинката ти би трябвало да е достатъчно (може би видеото ти сече защото ползваш прекалено стар FFSD...по-новите FFSD (които идват с новите K-lite или CCCP) трябва да са по-леки при разкодиране на H264)
Ако видеото тръгва, но сече пробвай да сложиш CoreAVC, както описах по-горе.
- Till.Lindemann
KMPlayer
denik, раздуй какво стана.
-
RockefellerX
- В момента играе: Нищооооооо
Аз ползвам VLC и KMplayer. Обаче VLC не разчита всички кодеци и формати.
- angelovarna
- Обратна връзка:
KMPlayer е най-добре, особено ако имаш 5.1 колони вади много по-чист и плътен звук. Картината можеш да си я настроиш както искаш... не мислиш за кодеци. Плейър мечта. Ще ми се да направят една хубава библиотека за файлове като на WMP или Winamp и няма да мога гък да кажа. 
-
Rusi_MC
- В момента играе: Armagetron :)
- Обратна връзка:
От личен опит знам, че най-доброто (поне за мен) е CCCP + KMPlayer.