Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Гейм сцената в българия замира
Публикувано на: 11 Мар 2009 19:54

Най-смешно е как усилено се хврляте върху един от малкото хора, които осзнават накъде тргват нещата. Добре, купувам PCMania, смея да твърдя, че от септември 2001 година до сега съм изпускал най-много 5-6 броя. Като цяло смятам, че добре познавам стила на списанието, като се има в предвид, че през всички тези години наблюдавах как се променя. Рекламите нарастваха, цената също. В крайна сметка, дори статиите си загубиха този пламък, който някога ме държеше със светнали очи, тръпнейки да попия едва ли не всеки ред от списанието.

Последните няколко години, всичко беше адски пасивно. Още когато Бойчев напусна ми стана ясно че дните на това замиращо списание са отброени. Гледах по вестникарските бутки, как лъщееше Gameplay, но не....останах верен на PCMania. Много хора, в това число и доста вещи в тази насока ми го препорчваха, но аз продлжавах да държа на PCMania, и до онзи ден не си го бях купувал никога. И какво? От зле стана още по-зле и оп, фейл. Няма нужда да го криете от редакцията. НА трезво мислещите им е пределно място, че разходите ви набъбнаха до тавана, а продажбите не ви оправдаха загубата. Сега искате да ми минете с номера, че уж сте щели да минете към Дигиталната Ера, хврляйки ни прах в очите, смятайки ни за заблудени. Е, така като гледам, повечето пишещи тук са.....уви..дори 15 годишен като горния потребител му е ясно за какво става въпрос.

Да минем към последните няколко броя, в които положението наистина беше трагично:
Grand Theft Auto 4: Да слагате крадени шотове + шотове от The Lost and Damned е просто скандал!!! Може ли да се отнесете толкова несериозно към тази игра?? Браво и за ''умните'' минуси ''Дръвчетата са като от бетон'', е това ли беше най-умното което успяхте да измислите?! Или ''Фъкания неоптимизиран енджин'' - е това беше все едно слушам прволак. Стигаме и до оценката от 5.0....за бога!!!!!! На излагация като Undercover да ми давате 5.5, а този потенциален хит да го оставите с 5....абе ей! Вие избихте рибата. Да не говорим, че сте оставили един ретард да пише и двете статии. Пък и забелязах, че впросния автор (знае си кой е) има тенденцията да използва думата ''Фъкан'' или ''Ебан'' доста често. Евала за добрия български на човек, който се води за гейм-журналист.

Онзи ден, реших да си купя GamePlay. Да ви кажа, списанието наистина е добро, хареса ми. Определено се справя по-добре от вас, откъм подробност на статиите, информация която наистина ме интересува и интересни новини. А и да ми пишете за ново излязли игри с един два месеца закъснение е върха на сладоледа. Да не говорим, че никой от екипа не реши да отиде на някое голямо Game-convention или CeBit примерно, само каквото сте прочели от нета и оп слагате го в списанието, браво, точно така се води скпо струващо списание.

Сега към потребителите. Не мислите ли, че е малко смешно, ''мъже'' които 100% са на по 20+ години, да си избиват комплексите на 15 годишно момче, което просто казва директно горчивата истина. Някои от вас се нуждаят от личен живот.

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2009 19:56

Blackbird, ти да не си Месията?

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 11 Мар 2009 20:05

Мен само едно ми е интересно-всички,който защитавате лапето,сте регистрирани днес.Coincidence?I think not.А относно пцмания в онлайн вариант-може и да се получи нещо.

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2009 20:08

Всички... Та той е само един! Хайде да го напсуваме!(шегувам се)
Но и аз мисля че този и лапето са един и същи човек... :x
Да го духаш бе, Blackbird! (пак се шегувам)

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2009 20:15

Абе я се стегнете това е едно шибано списание !

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2009 20:17

WidowmakeR написа:
Всички... Та той е само един! Хайде да го напсуваме!(шегувам се)
Но и аз мисля че този и лапето са един и същи човек... :x
Да го духаш бе, Blackbird! (пак се шегувам)

Има и някакъв владку ли е,радку ли е,по назад,и той момчето решил днес да се регне :D.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 11 Мар 2009 20:20

†Soul Hunter† написа:
Дади написа:
Самият факт, че юзърът, постнал темата, има "93" в ника си и аватар с кола би трябвало да е ясен показател за умствения капацитет на въпросния индивид :devious:

Това беше толкова мъдро, че чак ми се доповръща. Респект и no offence meant.

Научно доказан факт е, че почти всички, родени след 91-ва са мега зле :wink: То, не че и ние в сме много стока, де, ама оттам насетне се забелява един мега потресващ спад в интелекта на хората. Я само кат' погледна десети, девети и осми клас у моето даскало, и ми се приисква да сляза от Земята :х

Профил WWW

Публикувано на: 11 Мар 2009 20:24

Ми аз не виждам никакъф владку или радку. :notfair:

Yes! Добре, че съм 91 :lol: . БТВ Дади, има известна доза истина в думите ти. В моето даскало е същото, ама ние малките много ги биеме, че постоянно ни надуват главата. :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
Публикувано на: 11 Мар 2009 20:29

Дади написа:

Научно доказан факт е, че почти всички, родени след 91-ва са мега злe

И аз те обичам. :/

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2009 20:47

WidowmakeR написа:
Ми аз не виждам никакъф владку или радку. :notfair:

Yes! Добре, че съм 91 :lol: . БТВ Дади, има известна доза истина в думите ти. В моето даскало е същото, ама ние малките много ги биеме, че постоянно ни надуват главата. :lol:

Да добре,че си 91.По нищо не отстъпваш на малоумния индивид дето е направил темата, радвай се :|

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2009 20:52

Благодаря ти, просветителю! Ти който си на небето и луната, да се свети името ти и твоя нюх.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2009 20:53

И какво излиза според вас? Не мога да изразявам мнение. Днес влезнах сайта, за да видя дали е излезнал заветния последен брой, от време на време поглеждам форума, преди години имах регистрация, но тъй като не бях активен, модераторите решиха да я изтрият. Видях темата, допадна ми мнението на младежа, но като скролнах надолу видях група ''ветерани'' :lol: , които имат сбрканата представа че господстват на форума и Оп! анатемосаха момчето. Нека екипа да сравни IP адресите и да си направи изводите. Много тежки се изкарвате, което ви кара да изглеждате жалки. Най-малко пък ще се обидя от група зарибени възрастни или подрастващи, които са си изградили ''секта'', която очевидно си живее в неин сюрреалистичен свят, който не приема свободно слово или чуждо мнение. Факто е обаче, че няма да стигнете надалеч :wink:

Прочетох пак, ''провокативния'' пост на thestig, ъм може да не съм кой знае колко умен, но определено мога да правя разлика между споделяне на мнение и подстракателство към ''фьеновити'', които без никаква явна причина се захапват моментално. Браво, бе дупета, успешно сдухвате 15 годишни :rockon: Продлжавайте в същия дух, пък дано някой ден ви вземат да се возите отзад на онези хубави оранжево-жълти камьони, събирайки сметта на София :P Аве на мен!

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2009 21:05

Blackbird написа:
И какво излиза според вас? Не мога да изразявам мнение. Днес влезнах сайта, за да видя дали е излезнал заветния последен брой, от време на време поглеждам форума, преди години имах регистрация, но тъй като не бях активен, модераторите решиха да я изтрият. Видях темата, допадна ми мнението на младежа, но като скролнах надолу видях група ''ветерани'' :lol: , които имат сбрканата представа че господстват на форума и Оп! анатемосаха момчето. Нека екипа да сравни IP адресите и да си направи изводите. Много тежки се изкарвате, което ви кара да изглеждате жалки. Най-малко пък ще се обидя от група зарибени възрастни или подрастващи, които са си изградили ''секта'', която очевидно си живее в неин сюрреалистичен свят, който не приема свободно слово или чуждо мнение. Факто е обаче, че няма да стигнете надалеч :wink:

The Grim Fucker? :shock:

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 11 Мар 2009 21:06

Хърф написа:
Дади написа:

Научно доказан факт е, че почти всички, родени след 91-ва са мега злe

И аз те обичам. :/

{P}~

Има изключения, все пак, но, както гласеше един култов лаф, те се броят на пръстите на дясната ръка на шлосер XD

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 11 Мар 2009 21:09

Забете списанията, ма нивото на професионалния гейминг в България значително спада...

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2009 21:17

Der Meister написа:
Сентри, не че новите игри са по-тъпи просто като си играл за пръв път Blood 2 си се кефел повече на игрите докато сега си пораснал и вече са ти писнали. При положение, че тогава си я харесал толкова много няма как да ти отъпее. Просто си спомняш с носталгия за нея и ти е кеф да я играеш. И при мен е така с Диаблото. Каквито и яки игри с готина графика, свобода на действието, разчупен геймплей и т.н. да излизат след половин час игра ми се доиграва доброто старо Диабло. То и няма логика старите игри да са по-добри при положение, че новите от технологична гледна точка са много по-съвършени. Винаги като някой каже, че старите игри са по-добри от новите е на 20+ години. Не съм чул някой малък да се кефи повече на стари игри. Та това ми е идеята. Не че са лоши новите игри просто одъртяваме :)

Едит: Да поясня, че аз все още следя новите заглавия, но просто не е същото като преди и не изпадам в екстаз на всеки нов хит, който излезе.

Blood 2 я играя за първи път и както казах - сложих си я преди няколко дена.
От технологична гледна точна новите игри може да са много по-съвършени, но според мен това е част от проблема. Честно казано не ме интересува колко реално изглежда една глава, ако не мога да я откъсна от тялото и да си я ритам насам-натам. Малките неща като това носят радост, не задържането на дъха при стреляне със снайпер.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2009 21:44

Sentry написа:
Blood 2 я играя за първи път и както казах - сложих си я преди няколко дена.
От технологична гледна точна новите игри може да са много по-съвършени, но според мен това е част от проблема. Честно казано не ме интересува колко реално изглежда една глава, ако не мога да я откъсна от тялото и да си я ритам насам-натам. Малките неща като това носят радост, не задържането на дъха при стреляне със снайпер.

Аз помислих, че и преди си я играл, my bad :) Иначе под технологично по-съвършени нямам предвид само графиката. Новите игри и в геймплейно отношение са по-съвършени. Примерно при шутърите има по-големи терени, по-голяма свобода на действие, превозни средства, повече реализъм и др.

Профил Skype

Публикувано на: 11 Мар 2009 21:48

Blackbird написа:
И какво излиза според вас?

Излиза, че не трябва да ти се скапва живота заради някакво списание, решило да премине в онлайн вариант. Каква е разликата дали ще четеш нещо на хартия, или на монитора? Нали съдържанието на дадената статия би било едно и също, независимо на какъв носител е тя, информацията остава същата. И да тръгнеш да се вайкаш за това, при положение че хората го замислят от месеци, е, меко казано малоумно. "О, колко ми е тъжно, че любимото ми списание ще го има само като уеб страница, няма да мога да мириша мастилото, няма да имам какво да чета в кенефа..." Честно, все едно слушам как емо се оплаква, че... всъщност, все едно слушам как емо се оплаква.

Какво можеш да направиш ти, един сам човек, за да накараш списанията да се задържат на пазара? Нищо. И вместо да теглиш една майна и да продължиш живота си, ти тръгваш да се оплакваш във форум и да очакваш, че всички, осъзнали колко глупаво е да си губят времето да оплакват упадъка на гейм пресата, да ти се вържат на акъла и да почнат да си припомнят "доброто старо време" и да редят тежки сълзи 'що сега не е така.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2009 22:06

†Soul Hunter† написа:
Blackbird написа:

Излиза, че не трябва да ти се скапва живота заради някакво списание, решило да премине в онлайн вариант. Каква е разликата дали ще четеш нещо на хартия, или на монитора? Нали съдържанието на дадената статия би било едно и също, независимо на какъв носител е тя, информацията остава същата. И да тръгнеш да се вайкаш за това, при положение че хората го замислят от месеци, е, меко казано малоумно. "О, колко ми е тъжно, че любимото ми списание ще го има само като уеб страница, няма да мога да мириша мастилото, няма да имам какво да чета в кенефа..." Честно, все едно слушам как емо се оплаква, че... всъщност, все едно слушам как емо се оплаква.

Какво можеш да направиш ти, един сам човек, за да накараш списанията да се задържат на пазара? Нищо. И вместо да теглиш една майна и да продължиш живота си, ти тръгваш да се оплакваш във форум и да очакваш, че всички, осъзнали колко глупаво е да си губят времето да оплакват упадъка на гейм пресата, да ти се вържат на акъла и да почнат да си припомнят "доброто старо време" и да редят тежки сълзи 'що сега не е така.

Да ти кажа,човешката психика е така устроена,че понякога ни е много трудно да приемем новото,пред добре познатото старо.Ето аз,например,от една седмица имам нов лаптоп,но още ми липсва старата щайга :D.Nostalgy is a bitch,i guess.

Профил

Аватар
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
Публикувано на: 11 Мар 2009 22:41

†Soul Hunter† написа:
Blackbird написа:

Излиза, че не трябва да ти се скапва живота заради някакво списание, решило да премине в онлайн вариант. Каква е разликата дали ще четеш нещо на хартия, или на монитора? Нали съдържанието на дадената статия би било едно и също, независимо на какъв носител е тя, информацията остава същата.

Нищо не може да се сравни с миризмата на новоотпечатано хартиено издание.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com