Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Съвет за конфигурация!!!
Публикувано на: 18 Фев 2009 02:10

Като тръгнеш от френската до Славейков е пълно с магазини за компютри. За 1300лв. можеш да си сглобиш адската машина, но според мен не е нужно да хабиш толкова пари освен ако слагаш много "глупости" като водно охлаждане на всичко вътре, захранване като за апартамента или да набиеш само 300 за извънземната кутия. Ако искаш мощно пц с гейм конфигурация най-много пари ще ти отидат във видео картата. Лично аз не съм доволен от nVidia препоръчвам ти ATI, а и цената е по-разумна. Относно ram препоръчвам 2 sticka по 4gb ако имаш време разходи се до мястото, което съм посочил по дол цените са супер аз съм доволен от качеството моята рам оттам съм я взимал. Охлаждането е важно, ако се насочиш към Zalman няма да сбъркаш, качествено на прилични цени.

Motherboard219лв.
VideoCard Препоръчвам ти 2 ползвай Crossfire излизат ти на 300лв. и двете
CPU250лв.
Power Supply60лв. Устройва те перфектно
Ако можеш да стигнеш до там на картата 8г ще ти излезе около 120лв. на 2х4г
Кутия освен ако не искаш нещо извънземно около 50-60 лв. са тамън за добра кутия.
Линковете са от Плесио!!! Което означава малко повече маршируване и ще си намериш по-добри цени на 100%.
Конфигурацията е нереална и ти излиза на 1258лв.
Ако си готов да трошиш 1300лв. 8)

You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2009 02:41

dx4 написа:
Jay Kay написа:
Дори ще подкараш ГТА4 що-годе добре, което си е рядкост в днешно време :lol:

Jay Kay

Горчивата истина в днешно време да имаш ПС и Х кашон като 98% от игрите ги играеш на кашона просто защото всичко качествено излиза за него... за пс ще чакаме игри като диабло 2 и старкрафт 2 и някой фирма да изненада гейм пазара с нещо пак добро само за ПС....

на кашона изиграх фабле 2, геарс оф уар 2, ГТА4, нинджа гайден 2, хало 3,Етернал соната, просто уникално добри игри....

Мога да си представя, че GoW2, GTA4 и Halo 3 са уникално добрите игри, но няма значение...

Jay Kay, то една игра като е неоптимизирана и бъгава, на каквото и да я пуснеш, пак няма да върви добре.

Профил

Публикувано на: 18 Фев 2009 06:12

Zerkiel написа:
Като тръгнеш от френската до Славейков е пълно с магазини за компютри. За 1300лв. можеш да си сглобиш адската машина, но според мен не е нужно да хабиш толкова пари освен ако слагаш много "глупости" като водно охлаждане на всичко вътре, захранване като за апартамента или да набиеш само 300 за извънземната кутия. Ако искаш мощно пц с гейм конфигурация най-много пари ще ти отидат във видео картата. Лично аз не съм доволен от nVidia препоръчвам ти ATI, а и цената е по-разумна. Относно ram препоръчвам 2 sticka по 4gb ако имаш време разходи се до мястото, което съм посочил по дол цените са супер аз съм доволен от качеството моята рам оттам съм я взимал. Охлаждането е важно, ако се насочиш към Zalman няма да сбъркаш, качествено на прилични цени.

Motherboard219лв.
VideoCard Препоръчвам ти 2 ползвай Crossfire излизат ти на 300лв. и двете
CPU250лв.
Power Supply60лв. Устройва те перфектно
Ако можеш да стигнеш до там на картата 8г ще ти излезе около 120лв. на 2х4г
Кутия освен ако не искаш нещо извънземно около 50-60 лв. са тамън за добра кутия.
Линковете са от Плесио!!! Което означава малко повече маршируване и ще си намериш по-добри цени на 100%.
Конфигурацията е нереална и ти излиза на 1258лв.
Ако си готов да трошиш 1300лв. 8)

Е баш за захранването не съм съгласен - ще вкарваш 1000+ лв машина и ще я осереш с куче марка захранване тип "абсолютно най-евтиното" дето я издържи година и половина, я не, я не отнесе нещо друго при сдухването си (най-често го отнася видеото щото е вързано директно и няма защити). Да не говорим че няма 2xPCIE захранване за Crossfire.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2009 12:16

Даваш още 60 лева да стане 1320 и си взимаш http://www.plesio.bg/power-supply-c-699 ... 16858.html примерно :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2009 16:36

Прав си Пръч захранването ще е добре да е по-читаво, а за слотовете на дънната платка за видеото вобще не съм гледал :lol: май идеята ми хрумна като гледах за видео карта.
дъно

You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.

Профил

Публикувано на: 01 Мар 2009 11:28

Кажете ми моля ви според вас,коя от двете прилжени по-долу конфигурации е по-добра за игри:

Процесор: Core 2 Quad Q9300 2,5GHz
Памет: 4GB DDR2
Твърд диск: 1TB, SATAII 32MB
Видео карта: GeForce 9800GT 1GB DDR3

или

Процесор: Intel Core 2 Duo E8400/3.0Ghz
Памет: 4GB DDR2 800Mhz
Твърд диск: 750Gb, SATA2/7200
Видео карта: GeForce 9800GT 1GB DDR3

Тези двете съм ги намерил горе долу на една цена и сега много се двоумя коя да взема.На коя според вас ще ми вървят по-добре игрите?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 11:36

Аз бих взел първата, но повечето от излезлите до сега игри ще вървят малко по-добре на втората. Кви са другите компоненти че са на една цена :shock: Производител на паметта и видеокартите кой е, дънните платки какви са ?

Цитат:
Как така ще вървят малко по-добре на двете ядре, отколкото на четирите? :o

ем оптимизация, ако пуснеш игра от преди 5 години дето и за 2 ядра не е чувала на 4 няма да имаш особена полза.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 01 Мар 2009 11:38

Сигурно си има разни сложни обяснения, но ми се вижда доста странно :)

Иначе, имам Е8400 и нямам никакви проблеми! Да взема втората :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 11:41

Jay Kay написа:
Сигурно си има разни сложни обяснения, но ми се вижда доста странно :)

Иначе, имам Е8400 и нямам никакви проблеми! Да взема втората :)

Има си логично обяснение. :wink:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 01 Мар 2009 12:07

Очевидно :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 01 Мар 2009 15:07

Честно казано и аз чух много мнения че игрите ще вървят по-добре на двуядреният.Нямам представа защ,но това е преобладаващото мнение.И все пак понеже компютъра ще се ползва предимно за игри,наистина мисля да взема вторият.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:29

И след някоя друга година когато повечето игри ще са оптимизирани за 4 ядра ще си блъскаш главата. Но ти си решаваш - в момента на пръстите на едната ръка се броят заглавията, които дърпат осезаемо напред с четириядрен процесор.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:46

Той след няколко години да не мислиш че ще е със същия комп ???

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:47

Е като ще вкара 1000+ пари за конфигурация - поне 2-3 години трябва да му върши добра работа. Пък ако в плановете му е сериозен ъпгрейд до година - да взима Е8400 и после направо i7.

ANTI ANTIFA

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com