Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Господ
Публикувано на: 23 Фев 2009 08:12

Вярвам, че Кока Кола няма да фалират един ден :rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2009 12:16

"как се наричат хора, които мислят с гъзовете си ?"

Гъзари. :rockon:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 23 Фев 2009 12:36

Хърф написа:
Мне. Задник е по - силна версия на копеле.

Не, кучи син е по-силна версия на копеле. :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 23 Фев 2009 13:40

Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!Christ's Death!!!!

ПП: Не се сдържах, не че ме боли особено за светогледът Ви (посран).

Профил Skype

Публикувано на: 23 Фев 2009 14:28

Ледник написа:
Tony Montana написа:
Аз имам.Бяла.Лудница!

Котка < Кучка < Хелга

Хелга преди малко ми лиза ръката, като се прибрах. Яла е пилешко.

Silence, rabble :x

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2009 16:49

Така де, какво очаквате да ви каже човек ходещ с бастун и влечение към актьорство и медицина >.<
Еми ето какво ще ви кажа - всеки сам решава. Бог може и да го има, може и да го няма - ако искате да разберете кое от двете е - има бърз и болезнен начин. Тамън идиотите ще се разчистят.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 23 Фев 2009 17:45

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 23 Фев 2009 19:17

One Vision написа:
Устното или писменото описание, рисуването и всякакъв друг вид човешко пресъздаване на образа на Бог е забранено. Один е белобрад старец. Зевс е белобрад старец. Богът, който се почита във вашата държава обаче, не спада към категорията "зловещо изглеждащ беловлас гигант с мълнии в двете ръце". Между другото, и сами щяхте да забележите това, ако по време на малкото си посещения в църква бяхте решили да се огледате, а не да си почесвате задника докато минавате под масата. Та по иконите ги има образите на Исус, Девата, многобройните светци и мъченици, но никъде не е изобразен Създателя.

Всъщност "не си прави кумири" е една от заповедите. И, поправи ме ако греша, но всичките светци, мъченици, апостоли и какви ли още не, дето всъщност ги има по иконите не са ли именно кумири? И ние всъщност не почитаме ли тях, заедно с въпросния Велик и Всемогъщ Бог, който забранява да си правим кумири?

Освен това:

Какво казваше за белобрадия старец? ;- )

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2009 20:02

" И, поправи ме ако греша, но всичките светци, мъченици, апостоли и какви ли още не, дето всъщност ги има по иконите не са ли именно кумири?"

Човешката простотия няма краи. :lol:

Профил

Публикувано на: 23 Фев 2009 21:15

elfbg написа:
" И, поправи ме ако греша, но всичките светци, мъченици, апостоли и какви ли още не, дето всъщност ги има по иконите не са ли именно кумири?"

Човешката простотия няма краи. :lol:

Намери се кой да го каже :lol:

Иначе, Дади, май беше да не си правиш ДРУГИ кумири.

Профил Skype

Публикувано на: 23 Фев 2009 21:25

One Vision написа:
Дади и той не знае защо си отваря устата. Това, че е забранено убийството на хора не спира войните, не спира убийците-психопати и наемните такива да избиват себеподобни.

Като се замислиш, не е спирало и Господ. :(

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2009 21:29

Ок, явно съм тъп. Какво точно означава думата "кумир"?

И, ъъъ, покривът на Систинската капела, изрисуван от Микеланджело по заповед на папата, не е точно корицата на тетрадката ми ;- )

Профил WWW

Публикувано на: 23 Фев 2009 21:31

Дади написа:
Ок, явно съм тъп. Какво точно означава думата "кумир"?

Идол.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 09:43

"(Бог) живее в непристъпна светлина, Когото никой от човеците не е видял, нито може да види" (1Тим. 6:16).

"И няма твар, скрита за Бога; а всичко е голо и открито за очите на Оногова, пред Когото ние ще отговаряме" (Евр. 4:13).

http://www.pravoslavieto.com/2/osnovi/faith.htm#za_Boga

++++++++++

Ние можем да познаем Бога дотолкова, доколкото един човек може да види безкрайното море, когато стои през нощта на неговия бряг с малка запалена свещ в ръка.
Мислиш ли, че той много ще види от това безбрежно море? - Разбира се, съвсем малко или почти нищо. Но все пак човекът вижда добре тази вода, знае, че пред него е морето, че това море е безкрайно и той не може да го обгърне цялото със своя поглед. Такова е и нашето познание за Бога.
Св. Симеон Нови Богослов

+++++++

Вижте на небето блестящия кръг (слънцето) и как от него се ражда светлината и изхожда топлината? Бог Отец е без начало и без край като слънчевия кръг. От Него се ражда вечно Божият Син, така както от слънцето - светлината; и както от слънцето идва топлината посредством светлинните лъчи, така [от Бога] изхожда и Светият Дух. Всеки разграничава слънчевия лъч от светлината и топлината (но това не са три слънца), а едно слънце на небето. Така и Светата Троица: Тя има три Лица, а Бог е един и неразделен.
Св. Константин-Кирил Философ

+++++++++

Из "Величието на Бога и нищожността на боговете"
Архимандрит Александър Милеант

http://www.pravoslavieto.com/docs/velic ... a_Boga.htm

Неотдавна актрисата Шърли Маклейн (Shirley MacLaine) предизвика възторг у много американски телезрители, когато, стоейки с разперени ръце на брега на Тихия океан, запя: "Аз съм Бог, аз съм Бог, аз съм Бог!" Това се излъчи в телевизионната серия "Out on the Limb" през 1987 година. Вярващите хора биха могли да игнорират глупавото изстъпление на смахнатата актриса, ако то не беше запланиран акт за популяризацията на движението Нов век (New Age).

Това модно сега учение проповядва, че всичко е Бог и Бог е всичко, т.е. че Бог и природата са едно и също нещо. Следователно всеки човек е Бог. От това следва изводът, че задачата на човешкия живот е да прояви своята латентна божественост, да се осъзнае като "бог". "Когато ти накрая разбереш своята божествена природа, - говорят "апостолите" на новото учение, - ще те обхване забележителното усещане, че си по-висш от пространството и времето, по-висш от всичко материално."

Подобни горди твърдения не са нови, тях отдавна ги проповядва индуизмът. Един от съвременните му популяризатори - Сай Бейба (Sai Baba), пише: "Ти си Бог на вселената... Ти действително си Бог... ти не си човек, ти си Бог" ("Sathyam-Shivam Sundaram", "Sathya Sai Speaks", Bangalore, India, 1973).

При трансцендентална медитация се съветва да си внушаваме: "Аз съм слънце; аз съм истинско, истинско слънце... Чрез мен се движи цялата вселена и получава своето битие... Аз съм съществувал преди възникването на света... Аз прониквам във всеки атом и го привеждам в движение... О, колко съм прекрасен... Аз съм цялата вселена. Всичко се намира в мен... Аз съм Бог!" (Swami Visnudevananda, "The complete Illustrated Book of Yoga", New York, Pocket Books, 1972).

Не е нужно дори да се споменава колко са безумни подобни претенции от гледна точка на християнството. Признавайки високото предназначение на човека, то ни учи ясно да разграничаваме безконечния, всемогъщ Творец от всички останали. "(Бог) живее в непристъпна светлина, Когото никой от човеците не е видял, нито може да види" (1Тим. 6:16). Всъщност Бог е всичко, а ние сме нищо. Ако човек смирено се покланя пред своя Създател и се покорява на Неговата воля, е способен с Божия помощ да израства и да се усъвършенства - в пределите на естеството си.

........

Да станем богове без Бога - това е безумна мечта и дяволска лъжа! Затова, съзнавайки своята греховност, да се обърнем покайно към нашия духовен Лекар, Господ Иисус Христос. Нека да вървим смирено и послушно по посочения от Него път, помнейки, че "който превъзнесе себе си, ще бъде унизен; а който се смири, ще бъде въздигнат" (Мат. 23:12).

++++++

:D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2009 12:44

В Източното Православие (и от там в изкривените западни форми на християнството) кръстът като символ произлиза от свастиката, btw. И то точно по тази логика (която е доста от преди Кирил Философ всъщност):

Цитат:
Вижте на небето блестящия кръг (слънцето) и как от него се ражда светлината и изхожда топлината? Бог Отец е без начало и без край като слънчевия кръг.

Разбира се, слабите мозъчета на някои хора не са способни да обработят символиката и ще разберат това съвсем грешно, или просто ще направят (facepalm). За това и ще отрекат божественото.

Добър е предният пост като цяло, нещата наистина не са толкова прости колко на Шърли Маклейн и се иска :D И буркан кисели краставички би имал по-голям шанс да разбере трансцеденталната медитация (и трансцедента като цяло) от нея. Методите на изтока + европейски мироглед = катастрофално изкривяване в >99% от случаите. Защото там идеята е да изчезне точно този "Аз" който Шърли е имала предвид когато е казала "Аз съм Бог!" :P

Човекът е едно нищожество и нищо не може да направи по въпроса (защото въпреки всичко все пак си остава човек). Освен ако не приеме това...

(Хайде стига, че не трябва да се хвърлят бисери на свините... :lol: :lol: :lol: )

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 27 Фев 2009 14:46

:OMGOMG:

Профил ICQ

Публикувано на: 27 Фев 2009 15:16

The Grim Reaper написа:
:OMGOMG:

Това.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2009 16:02

David Lane написа:
God and religion are distinct, separate and often conflicting concepts. Nature evidences the divine plan, for the natural world is the work of the force or the intelligence men call God. Religion is the creation of mortals, therefore predestined to fallibility. Religion may preserve or destroy a People, depending on the structure given by its progenitors, the motives of its agents and the vagaries of historical circumstances.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2009 20:42

Профил WWW

Аватар
В момента играе: RoN
Публикувано на: 11 Мар 2009 10:28

Както знаем ИМА ГОСПОД и той е българин.Ако не вярвате питайте Марадона :D :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми